Rețele de socializare

Diaspora

/VIDEO/ A plecat în Italia și a dispărut

O tânără de 35 de ani din raionul Hâncești este căutată deja de mai bine de un an de rude. Aceasta ar fi plecat acum doi ani, la muncă în Italia, iar după câteva luni a încetat să mai ia legătura cu părinții, din Moldova.

O rudă de familie s-a adresat după ajutor redacției noastre și ne-a relatat că tânăra se numește Lidia Grimaliuc și este originară din satul Călmățui, raionul Nisporeni.

Ultima dată, aceasta ar fi fost văzută în orașul Lecce din Italia. În acest context, persoanele care au recunoscut-o pe tânăra din imagini și posedă informații despre locul unde s-ar putea afla, sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 060 444 773.

Orice informație poate fi utilă.

echipa.md


Diaspora

Șoferii unui autocar cu numere moldovenești, amendați cu 2.000 de euro în Italia

Un autocar cu numere de înmatriculare moldovenești a fost oprit și sancționat de către polițiștii din orașul Torino din Italia. Amenda a depășit suma de 2.000 de euro.

Autobuzul a fost oprit în trafic, pentru verificări.

Polițiștii de patrulare italieni au constatat că șoferii au încălcat regulile de transport a călătorilor, dar și transportau mărfuri, fără a avea dreptul. Prin urmare, șoferii au fost sancționați cu 2.000 de euro, sumă pe care au achitat-o imediat, scrie presa din Italia. 

echipa.md

 


Citește mai departe

Diaspora

Un deţinut moldovean a încercat să înghită o bucată de sârmă şi să atace gardienii dintr-o închisoare din Italia

Un deţinut moldovean, în vârstă de 32 de ani, a încercat să înghită o bucată de sârmă, însă a fost oprit la timp de gardienii închisorii din oraşul Biella, Italia.

Furios, tânărul a atacat gardienii, lovindu-i cu pumnii, chiar şi în momentul în care agresorul a fost dus în celulă, scrie presa italiană.

Pentru acţiunile sale, bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare.

publika.md


Citește mai departe

Diaspora

O moldoveancă care se afla ilegal pe teritoriul Ucrainei a fost prinsă de autoritățile din țara vecină

O moldoveancă care se afla ilegal pe teritoriul Ucrainei a fost prinsă de autoritățile din țara vecină.

Totul -a întâmplat recent în regiunea Cernăuți.

Presa din Ucraina scrie că femeii îi expirase termenul de ședere pe teritoriul țării, totuși aceasta continua să se afle pe teritoriul Ucrainei. Prin urmare, aceasta a fost amendată cu 1.700 de grivne UAH, echivalentul a peste 1.200 de lei moldovenești. Totodată, ea a fost obligată să se întoarcă pe teritoriul Republicii Moldova.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii