Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Moldoveni reținuți pentru furt în Germania

Doi moldoveni și-ar putea petrece următorii 12 ani în spatele gratiilor după ce ar fi comis mai multe furturi în Germania. Bărbații sunt suspectați că ar fi furat colete în valoare 25.000 de euro.

Oamenii legii au stabilit că, totul ar fi început în luna decembrie a anului 2018, când indivizii în baza unor acte românești false, s-au angajat în calitate de curieri la o firmă ce transportă colete din Germania. În loc să le livreze însă, aceștia scotoceau prin ele, iar ce găseau mai de preț – furau. Activitatea ilicită a moldovenilor a fost deconspirată de autoritățile germane care, la rândul lor, au expediat informația poliției de la noi.

Ca urmare, în data de 13 noiembrie, cei doi suspecți au fost încătușați, iar la casele acestora au fost desfășurate percheziții. În cadrul descinderilor, la domiciliul unui dintre suspecți au fost depistate și ridicate acte false, dar și bani obținuți din comercializarea telefoanelor mobile, electrocasnicelor, hainelor și încălțămintei de brand sustrase din colete.

Totodată, în cadrul investigațiilor, a fost stabilit că o parte din bunurile furate au fost confiscate de vameși în ziua în care cei doi ar fi intrat în țară, pe motiv că nu le-ar fi declarat. Pe numele tinerilor au fost deschise dosare penale pentru falsificarea actelor și furt.


Dacă vina le ba fi demonstrată ei riscă pușcărie până la 12 ani.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Despărțiți de polițiști

Au băut împreună, apoi s-au luat la bătaie. Unul dintre ei a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar celălalt s-a pomenit la inspectoratul de poliție.

Este cazul a doi prieteni din Chișinău, care au decis să-și petreacă seara consumând împreună alcool. Totul s-a întâmplat în data de 29 iunie, într-o casă la sol de pe strada Vasile Coroban din sectorul Buiucani al capitalei. La fața locului a fost chemată poliția. Acolo, forțele de ordine au stabilit că ambii bărbați sunt în stare de ebrietate avansată, iar unul dintre ei îl bate crunt pe celălalt. După ce i-au despărțit, bărbatul rănit a fost luat de medici, iar cel care i-a provocat leziunile – încătușat de oamenii legii. În cadrul investigațiilor, polițiștii au stabilit că victima, un bărbat de 52 de ani a venit în ospeție la un amic de-al său, de 54 ani. După ce au dat mai multe pahare peste cap aceștia s-au luat la ceartă, care a generat o bătaie crâncenă.

Proprietarul casei unde s-a întâmplat totul i-a aplicat mai multe lovituri pe suprafața corpului victimei, cauzându-i leziuni corporale. Din fericire, rănile suferite de victimă nu au fost grave. EL a primit ajutor medical, însă nu a avut nevoie de internare. Acum, bărbatul de 54 de ani, judecat anterior pentru furt și jaf este cercetat pentru huliganism și riscă până la 3 ani de detenție.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Atenție la hoții de buzunare

Pungașii nu și-au luat liber nici în perioada de pandemie. Odată cu redeschiderea circulației transportului public, și ei și-au reluat activitatea.

Unul dintre cei ce obișnuiește să cotrobăiască în genți ți buzunare a fost recent reținut după ce a comis un furt încă în luna martie. Bărbatul de 40 de ani ar fi furat portmoneul din geanta unei pasagere, în timp ce se deplasau cu microbuzul de pe ruta 166. În portofel se aflau acte și bani, iar prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.500 de lei. Individul a fost reținut și și-a recunoscut vina:

DIN DECLARAȚIILE SUSPECTULUI:
– Azi pentru ce ai fost reținut?
– Pentru furtul unui portmoneu.
– Unde ai furat portmoneul?
– Pe strada Bulgară, în microbuzul 166.
– Ce era în portmoneu?
– 300 de lei.
– Și gata?
– Și niște acte.

Chiar dacă bărbatul riscă să fie pedepsit pentru fapta comisă, o parte din vină ar avea-o și pasagerii care nu sunt atenți la bunurile personale.


În timp ce unii oameni au declarat că nu le este frică de pungași. Alții spun că, chiar dacă nu li s-a întâmplat niciodată, încearcă să fie cât mai prudenți.

„Am observat de mai multe ori fetele au o atitudine neserioasă. Bărbații sunt mai responsabili. Dar sunt și așa bărbați care poartă telefonul așa în buzunar, el se vede, eu așa înțeleg.”

Cei mai ingenioși au găsit și metodele prin care ar trebui pedepsiți hoții.


„- Au avut loc cazuri? Cum vă protejați? Unde țineți geanta?
– Știți, eu o să vă spun. Eu nu am geantă. Aici sunt sticle goale. Eu dacă vă spun, voi nu o să ratați. Eu i-aș împușca, imediat!”

De menționat că, potrivit codului penal, pungășia se pedepsește cu amendă de până la 42.500 de lei, muncă neremunerată în folosul societății de până la 240 de ore sau detenție pe un termen de până la doi ani.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A furat mașina vecinului

A furat cheile de la mașina vecinului și s-a dus la plimbare, la Telenești. Un adolescent de 19 ani ar putea ajunge după gratii după ce a răpit un automobil.

Poliția a aflat despre caz în data de 24 iunie. Proprietarul mașinii, în vârstă de 29 de ani a declarant că i-a dispărut vehiculul în valoare de peste 32.000 de lei din curtea blocului. După mai multe cercetări, suspectul a fost reținut. Acesta s-a dovedit a fi un adolescent care închiria împreună cu victima același apartament. Audiat, bănuitul și-ar fi recunoscut vina.

DIN DECTARAȚIILE SUSPECTULUI:
– M-am dus în raionul Telenești, am fost la iaz, la discotecă. Noaptea m-a prins poliția.
– Mașina unde e?
– În satul Codru din raionul Telenești.
– Și ce ai făcut cu mașina? Ai vândut-o, ai dat-o cuiva?
– Am schimbat-o cu altă mașină.
– Pe care mașină?
– Ford Fiesta. M-am pornit la discotecă și m-a oprit poliția.
– Ai fost în stare de ebrietate sau treaz?
– În stare de ebrietate.

De menționat că tânărul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru conducerea mașinii în stare de ebrietate. Acum, tânărul este cercetat penal pentru Furt, care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei sau cu pușcărie de până la 4 ani.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii