Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Moldoveni reținuți pentru furt în Germania

Doi moldoveni și-ar putea petrece următorii 12 ani în spatele gratiilor după ce ar fi comis mai multe furturi în Germania. Bărbații sunt suspectați că ar fi furat colete în valoare 25.000 de euro.

Oamenii legii au stabilit că, totul ar fi început în luna decembrie a anului 2018, când indivizii în baza unor acte românești false, s-au angajat în calitate de curieri la o firmă ce transportă colete din Germania. În loc să le livreze însă, aceștia scotoceau prin ele, iar ce găseau mai de preț – furau. Activitatea ilicită a moldovenilor a fost deconspirată de autoritățile germane care, la rândul lor, au expediat informația poliției de la noi.

Ca urmare, în data de 13 noiembrie, cei doi suspecți au fost încătușați, iar la casele acestora au fost desfășurate percheziții. În cadrul descinderilor, la domiciliul unui dintre suspecți au fost depistate și ridicate acte false, dar și bani obținuți din comercializarea telefoanelor mobile, electrocasnicelor, hainelor și încălțămintei de brand sustrase din colete.

Totodată, în cadrul investigațiilor, a fost stabilit că o parte din bunurile furate au fost confiscate de vameși în ziua în care cei doi ar fi intrat în țară, pe motiv că nu le-ar fi declarat. Pe numele tinerilor au fost deschise dosare penale pentru falsificarea actelor și furt.


Dacă vina le ba fi demonstrată ei riscă pușcărie până la 12 ani.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Beția putea să-l ucidă

Beția putea să-l ucidă. Un bărbat de 41 de ani a ajuns la spital după ce a intrat cu mașina sa în remorca unui camion, parcat pe marginea drumului.

Totul s-a întâmplat în după-amiaza de 28 ianuarie, în apropierea satului Țepilova din raionul Soroca. Potrivit poițiștilor, într-un moment de neatenție, bărbatul ar fi pierdut controlul asupra direcției, a derapat cu mașina se pe traseu și s-a izbit violent în remorca unui autocamion. Vehiculul de mare tonaj era parcat pe marginea drumului.

La fața locului a venit poliția, dar și ambulanța. Șoferul vehiculului a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că bărbatul avea 0,99 mg/l de alcool în aerul expirat. Ulterior, el a fost preluat de medici și dus la spital pentru îngrijiri medicale.

Poliția a pornit o anchetă, iar șoferul ar putea rămâne fără permis de conducere.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Spărgeau casele oamenilor

Doi bărbați cu cel puțin 10 furturi la activ, au nimerit în vizorul oamenilor legii. Suspecții au fost puși la pământ și încătușați de mascații de la Fulger pe una din străzile din capitală în timp ce se deplasau cu o mașină luată în chirie.

În cadrul investigațiilor, polițiștii au stabilit că bănuiții ar fi spart cel puțin 10 locuințe în raionale Ialoveni, Hâncești, Nisporeni și Cimișlia. Suspecții și-ar fi început așa-zisa activitate acum două luni, iar ultima spargere au dat-o în data de 24 ianuarie. Bărbații au trecut pragul unei ar fi prădat o gospodărie Gradiște, raionul Cimișlia.

Ajunși în casă, suspecții au spart safeul în care se aflau 70.000 de lei si 1.600 euro și au băgat în genți tot ce au văzut mai scump. Prejudiciul adus victimelor s-a ridicat la suma de peste 100.000 de lei. Indivizii au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, iar pe numele lor au fost pornite dosare penale pentru furt. Dacă vina le va fi dovedită, ei și-ar putea petrece următorii patru ani la pușcărie.

Cercetările pe caz, continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/FOTO/ Trei accidente – același traseu

Traseul Bălți-Chișinău a fost împânzit de accidente de circulație. Numai în prima jumătate a zilei de 28 ianuarie, trei coliziuni s-au produs pe diferite porțiuni ale acestui traseu.

foto: deschide.md

Unul dintre cazuri s-a produs în jurul orei 05.00 dimineața, în apropiere de satul Corlăteni din Râșcani. Ofițerul de presă de la IIP Râșcani, Ina Moscaliuc, a declarat că un bărbat de 64 de ani s-a răsturnat cu autocamionul pe care-l conducea pe marginea drumului. Vehiculul era încărcat cu fier vechi. Preliminar, totul s-ar fi întâmplat din cauza unei defecțiuni tehnice a vehiculului.

Un alt accident a băgat pasagerul unei mașini la spital, după ce șoferul nu s-ar fi isprăvit cu ghidajul și a dat cu mașina în parapetul de pe marginea drumului. Potrivit poliției, totul s-a întâmplat într-o curbă periculoasă. În urma impactului, un pasager de 30 de ani a fost transportat la Spitalul din Bălți.

Iar cel de-al treilea impact s-a produs nu departe de localitatea Cucioaia raionul Telenești. Două mașini s-au tamponat s-au tamponat violent. Impactul a fost atât de puternic, încât vehiculele au zburat de pe șosea în câmpul agricol. Din fericire, victim nu s-au înregistrat. Oamenii legii vor investiga toate cele trei cazuri.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii