Rețele de socializare

Diaspora

O moldoveancă și alte șase fete, salvate de la prostituție în Turcia

O moldoveancă și alte șase fete, salvate de la prostituție în Turcia. Polițiștii din Antalya au deconspirat o grupare criminală, care recruta tinere și le obliga să practice prostituția.

Victimele suspecților au fost o tânără din Republica Moldova, una din Kyrgyzstan și cinci din Turcia,  scrie svodka.akipress.org

În total, au fost reținuți cinci suspecți. Aceștia urmează să fie trași la răspundere conform legislației din Turcia. Fetele obligate să se prostitueze beneficiază, la moment, de consiliere psihologică.

echipa.md


Diaspora

/VIDEO/ Moldovean, căutat pe INTERPOL pentru organizarea PROSTITUȚIEI, în Italia, a fost reținut, în România

Un moldovean, căutat pe INTERPOL pentru organizarea prostituției în Italia, a fost reținut, în România.

Presa din Italia scrie că acesta, împreună cu soția lui și cu încă un moldovean ar fi organizat o rețea de prestare a serviciilor sexuale, tot cu moldovence. Gruparea criminală și-ar fi început activitatea în 2016, în orașul Teramo. Aceștia racolau tinere din familii nevoiașe, le fabricau acte false, le transportat în Italia și le obligau să se prostitueze.

În cadrul investigațiilor, polițiștii italieni au stabilit că tinerele care se opuneau și nu voiau să presteze servicii sexuale erau bătute crunt de către suspect. În august, 2019, forțele de ordine din Italia l-au dat în căutare pe INTERPOL pe moldovean.

Recent, acesta a fost reținut în România. El urmează să fie extrădat în Italia unde-și va ispăși pedeapsa pentru proxenetism, dar și pentru fabricarea actelor false.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Un moldovean, căutat în Italia pentru furt și tâlhărie, s-a predat benevol la poliție

Un tânăr moldovean, căutat în Italia pentru furt și tâlhărie, s-a predat la poliție. Acesta a venit duminică la secția de poliție din Via Sigonio însoțit de mama sa. 

Pe numele moldoveanului fusese emis un mandat de arest în urmă cu câteva săptămâni, după ce pe 4 septembrie, împreună cu un italian a jefuit și a bătut un pakistanez. Câteva săptămâni mai târziu, moldoveanul, împreună cu același italian, au intrat în clădirea Institutului Sacro Cuore de unde au furat cinci computere, scrie temponews.it.

Cei doi sunt acuzați și de acte de vandalism.

Aceștia ar fi forțat mai multe uși ale unor săli din cadrul institutului, protejate de sisteme de securitate.


tv8.md


Citește mai departe

Diaspora

/FOTO/ ITALIA: Un moldovean s-a izbit cu mașina într-un copac și a murit pe loc

Un bărbat în vârstă de 54 de ani a murit, după ce mașina cu care se deplasa s-a izbit violent într-un copac.

Accidentul a avut loc noaptea trecută în comuna italiană Conselve din regiunea Padova.

Presa italiană scrie că este vorba despre cetățeanul R.Moldova, Gheorghe Ignat, care se deplasa la volanul unui automobil de marca Peugeot 206.

Din motive necunoscute, bărbatul a pierdut controlul volanului, iar automobilul a derapat de pe traseu și s-a izbit violent într-un copac de pe acostament.


Poliţia italiană efectuează o anchetă pentru a stabili toate circumstanţele producerii accidentului.

deschide.md


Citește mai departe

topul săptămânii