Rețele de socializare

Diaspora

Moldoveanca de 36 de ani, ucisă de propriul soț, în Italia, petrecută pe ultimul drum

Moldoveanca de 36 de ani, ucisă de propriul soț, în Italia, a fost petrecută pe ultimul drum. Soțul ei se află după gratii.

Femeia, originară din Republica Moldova, dar care deja de 15 ani locuia în Italia a fost înmormântată, în data de 11 octombrie, într-un cimitir din orașul Bergamo. Ceremonia de înmormântare a fost efectuată de un paroh creștin ortodox. Amintim că cei doi erau căsătoriți de 13 ani de zile și aveau împreună trei fiice de 8, 12 și, respectiv 16 ani.

Amintim că totul s-a întâmplat în data de 5 octombrie. O moldoveancă a fost omorâtă de soțul ei italian chiar lângă casa surorii sale dintr-o localitate din Italia. Cei doi s-ar fi certat, iar femeia și-a luat copiii și l-a părăsit. Victima în vârstă de 36 de ani se întorcea de la serviciu, iar lângă casă surorii sale din Alberto da Giussano, o aștepta soțul ei, în vârstă de 47 de ani, cu care se certase și de la care plecase în urmă cu câteva zile.

Bărbatul a așteptat până femeia și-a parcat mașina, iar când a intrat pe poartă a înjunghiat-o de câteva ori, după care s-a urcat în automobilul său și a fugit. Sora victimei a chemat o ambulanță, dar când au ajuns medicii, era prea târziu, această s-a stins.


Acum, suspectul, de 47 de ani se află în arest și riscă ani grei de pușcărie

 


Diaspora

/VIDEO/ Moldovean, căutat pe INTERPOL pentru organizarea PROSTITUȚIEI, în Italia, a fost reținut, în România

Un moldovean, căutat pe INTERPOL pentru organizarea prostituției în Italia, a fost reținut, în România.

Presa din Italia scrie că acesta, împreună cu soția lui și cu încă un moldovean ar fi organizat o rețea de prestare a serviciilor sexuale, tot cu moldovence. Gruparea criminală și-ar fi început activitatea în 2016, în orașul Teramo. Aceștia racolau tinere din familii nevoiașe, le fabricau acte false, le transportat în Italia și le obligau să se prostitueze.

În cadrul investigațiilor, polițiștii italieni au stabilit că tinerele care se opuneau și nu voiau să presteze servicii sexuale erau bătute crunt de către suspect. În august, 2019, forțele de ordine din Italia l-au dat în căutare pe INTERPOL pe moldovean.

Recent, acesta a fost reținut în România. El urmează să fie extrădat în Italia unde-și va ispăși pedeapsa pentru proxenetism, dar și pentru fabricarea actelor false.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Un moldovean, căutat în Italia pentru furt și tâlhărie, s-a predat benevol la poliție

Un tânăr moldovean, căutat în Italia pentru furt și tâlhărie, s-a predat la poliție. Acesta a venit duminică la secția de poliție din Via Sigonio însoțit de mama sa. 

Pe numele moldoveanului fusese emis un mandat de arest în urmă cu câteva săptămâni, după ce pe 4 septembrie, împreună cu un italian a jefuit și a bătut un pakistanez. Câteva săptămâni mai târziu, moldoveanul, împreună cu același italian, au intrat în clădirea Institutului Sacro Cuore de unde au furat cinci computere, scrie temponews.it.

Cei doi sunt acuzați și de acte de vandalism.

Aceștia ar fi forțat mai multe uși ale unor săli din cadrul institutului, protejate de sisteme de securitate.


tv8.md


Citește mai departe

Diaspora

/FOTO/ ITALIA: Un moldovean s-a izbit cu mașina într-un copac și a murit pe loc

Un bărbat în vârstă de 54 de ani a murit, după ce mașina cu care se deplasa s-a izbit violent într-un copac.

Accidentul a avut loc noaptea trecută în comuna italiană Conselve din regiunea Padova.

Presa italiană scrie că este vorba despre cetățeanul R.Moldova, Gheorghe Ignat, care se deplasa la volanul unui automobil de marca Peugeot 206.

Din motive necunoscute, bărbatul a pierdut controlul volanului, iar automobilul a derapat de pe traseu și s-a izbit violent într-un copac de pe acostament.


Poliţia italiană efectuează o anchetă pentru a stabili toate circumstanţele producerii accidentului.

deschide.md


Citește mai departe

topul săptămânii