Connect with us

Diaspora

/VIDEO/ Rusia: Doi moldoveni atacau femei lângă bănci și le furau toți banii. Ar fi furat circa 3.000.000 de ruble rusești.

Doi moldoveni vor fi judecați în Rusia pentru tâlhărie. Aceștia atacau femei în stradă și le jefuiau. 

Published

on

Unul dintre cazuri s-a produs în orașul Perm, în noiembrie 2018. Cei doi ar fi atacat o femeie de 82 de ani, care tocmai se ducea spre bancă. Aceștia ar fi furat geanta victimei, în care erau 2,5 milioane de ruble rusești, adică aproape 700.000 de lei, scrie presa din Rusia.

La scurt timp, cei doi moldoveni au fost reținuți, iar oamenii legii au constatat că un caz similar s-a produs și în Ufa. Suspecții au jefuit o altă femeie și i-ar fi furat 40.000 de ruble, adică peste 10.000 de lei.

În apartamentul celor doi moldoveni au fost găsite telefoanele, cu ajutorul cărora acestea comunicau în timpul atacurilor, dar și o sumă mare de bani.


Cazul a fost deja transmis în judecată, iar moldovenii sunt plasași în arest preventiv.

Aceștia își așteaptă sentința.

echipa.md


Diaspora

La plimbare cu un autoturism fără drept de circulaţie

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetăţenie română şi R.Moldova, care a fost depistat conducând un autoturism ce nu avea drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

Published

on

În data de 08 iulie a.c., în jurul orei 03.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa — I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, B.I., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 25 de ani, care conducea un autoturism marca Dacia, model Logan, an fabricaţie 2016, înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, în urma verificării documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au constatat că mijlocul de transport nu avea drept de circulație pe drumurile publice din România.

Cu privire la cele constatate, B.I. a declarat că a achiziţionat autoturismul, de pe un site de specialitate, plătind suma de 3800 de euro. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că mașina nu are drept de circulaţie pe drumurile publice din România.


În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Continue Reading

Diaspora

Autoturism cu I.T.P. fals, descoperit de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un bărbat, care conducea un autoturism ce avea talonul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, fals. 

Published

on

În data de 07 iulie a.c., în jurul orei 20.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni — I.T.P.F. Iași s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, persoana cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, P.T., în vârstă de 37 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes CLS350, înmatriculat în Bulgaria.

Având suspiciuni cu privire la documentele autoturismului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că talonul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul din municipiul Focşani, după ce a găsit anunţul pe un site de specialitate, plătind suma de 3350 de euro. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul prezentat la control este fals.


În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.


Continue Reading

Diaspora

/VIDEO/ Urmărire ca-n filme, la Odesa. momentul în care patru moldoveni sunt încătușați pentru o serie de furturi

Patru cetățeni moldoveni puși la pământ și încătușați de către poliția din Ucraina. Reținerea acestora a avut loc recent într-un cartier rezidențial din orașul Odesa.

Published

on

Potrivit presei locale, conaționalii noștri, printre care și o femeie, au încercat să fugă de forțele ordine însă după o urmărire ca-n filme, mașina în care se aflau a fost stopată, iar indivizii reținuți. Aceștia sunt suspectați de o serie de furturi care au avut loc în oraș.

Ținta indivizilor erau cetățenii străini care, din diferite motive, vizitau Odesa. Conform informației apărute pe un portal de știri de la noi, cei patru ar fi originare din regiunea găgăuză. Fapt ce nu a fost confirmat de autorități.

echipa.md


Continue Reading

topul săptămânii