Rețele de socializare

Diaspora

Moldovean obligat să părăsească Estonia, după ce a fost prins în timp ce fura dintr-un supermarket.

Autoritățile din Estonia l-au obligat pe un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 36 de ani să părăsească țara, după ce ar fi fost prins în timp ce fura dintr-un supermarket.

Totul s-a întâmplat în data de 25 august, într-un magazin care aparține rețelei Selver.

Acesta a fost prins în timp ce încerca să fure bunuri din magazin, iar a doua zi, acesta a primit un act, conform căruia trebuie să părăsească țara. Pe lângă asta, moldoveanul ar fi încălcat deja termenul de ședere pe teritoriul Estoniei cu 13 zile.

Prin urmare, bărbatul nu mai are dreptul să se afle pe teritoriul Estoniei pe un termen de trei ani.

echipa.md


Diaspora

Un moldovean, în stare gravă la o clinică din Londra după ce un hoț a încercat să-i fure mașina de serviciu

Vadim Cangea, un moldovean stabilit de mai mult timp la Londra și care activa în calitate de curier, a ajuns în stare extrem de gravă la spital după ce un hoț a încercat să-i fure furgoneta cu care transportat marfa, însă a fost târât timp de câteva minute pe asfalt.

Tragedia a avut loc la data de 9 noiembrie în timp ce bărbatul făcea livrările.

Un hoț a încercat să-i fure furgoneta aruncându-l în stradă, iar pentru a se îndepărta a mers peste corpul acestuia.

Moldoveanul a rămas blocat de mijlocul de transport și a fost târât mai mult timp prin curți.


Bărbatul s-a ales cu leziuni grave pe toată suprafața corpului și a fost transportat în stare critică la un spital din Londra.

Colegii bărbatului au făcut public cazul pe rețelele sociale unde au creat și o strângere de fonduri pentru tratamentul acestuia, pentru care este nevoie de peste 51 de mii de euro.

Familia moldoveanului este disperată și cere ajutorul oamenilor pentru a strânge suma necesară.


Vadim Cangea este tatăl a trei copii.

Cei care doresc să ajute familia, pot face acest lucru AICI.

jurnal.md


Citește mai departe

Diaspora

/VIDEO/ A plecat în Italia și a dispărut

O tânără de 35 de ani din raionul Hâncești este căutată deja de mai bine de un an de rude. Aceasta ar fi plecat acum doi ani, la muncă în Italia, iar după câteva luni a încetat să mai ia legătura cu părinții, din Moldova.

O rudă de familie s-a adresat după ajutor redacției noastre și ne-a relatat că tânăra se numește Lidia Grimaliuc și este originară din satul Călmățui, raionul Nisporeni.

Ultima dată, aceasta ar fi fost văzută în orașul Lecce din Italia. În acest context, persoanele care au recunoscut-o pe tânăra din imagini și posedă informații despre locul unde s-ar putea afla, sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 060 444 773.

Orice informație poate fi utilă.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

/VIDEO/ Moldovean, căutat pe INTERPOL pentru organizarea PROSTITUȚIEI, în Italia, a fost reținut, în România

Un moldovean, căutat pe INTERPOL pentru organizarea prostituției în Italia, a fost reținut, în România.

Presa din Italia scrie că acesta, împreună cu soția lui și cu încă un moldovean ar fi organizat o rețea de prestare a serviciilor sexuale, tot cu moldovence. Gruparea criminală și-ar fi început activitatea în 2016, în orașul Teramo. Aceștia racolau tinere din familii nevoiașe, le fabricau acte false, le transportat în Italia și le obligau să se prostitueze.

În cadrul investigațiilor, polițiștii italieni au stabilit că tinerele care se opuneau și nu voiau să presteze servicii sexuale erau bătute crunt de către suspect. În august, 2019, forțele de ordine din Italia l-au dat în căutare pe INTERPOL pe moldovean.

Recent, acesta a fost reținut în România. El urmează să fie extrădat în Italia unde-și va ispăși pedeapsa pentru proxenetism, dar și pentru fabricarea actelor false.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii