Rețele de socializare

Diaspora

Patru moldoveni condamnați în Marea Britanie, în total, la peste 71 de ani de închisoare

Patru cetățeni moldoveni, care ar avea și cetățenie română, care locuiesc în Marea Britanie au primit condamnări cu închisoarea care se ridică la un total de peste 71 de ani după ce un tribunal din Londra a constatat că au violat o femeie timp de 90 de minute.

Publicat

Este vorba despre: Octavian Lupu (cel care a abordat victima), 31 de ani și domiciliat în Coldharbour Lane, Hayes; Dmitri Ceban, 28 de ani și domiciliat în Princes Park, Hayes; Andrei Rotaru, 25 de ani, domiciliat în Clun Road, Littlehampton; Alexandru Cimbir, 40 de ani, care locuiește în Rabournmead Drive, Northolt, unde s-au petrecut faptele, transmite jurnalemigrant.com.

Victima fusese luată prin înșelăciune dintr-un club din cartierul Ealing, în Londra, și dusă la locuința unuia dintre ei unde a trecut prin chinuri groaznice.

Potrivit publicației britanice Evening Standard, era seara zilei de 12 august 2017 când cei patru indivizi se aflau într-un club de noapte din cartierul londonez menționat mai sus.


Unul dintre bărbați a fost înregistrat pe camerele de supraveghere video din club în timp ce încerca să abordeze mai multe femei până când, într-un final, a început să danseze cu una singură și să-i ofere de băut.

Conform reconstituirii făcute la procesul împotriva celor patru,  femeia a decis la un moment dat să plece acasă și a vrut să cheme un taxi, dar nu mai avea baterie la telefon.

Lupu s-a oferit atunci să o ajute, iar următorul lucru pe care femeia și-l amintește este că se afla pe bancheta din spate a unei mașini împreună cu patru bărbați, care au dus-o într-o locuință din orașul Northolt, la vest de capitala britanică.


Odată ajunși acolo, cei patru indivizi au violat-o pe femeie fără milă timp de 90 de minute, apoi i-au înapoiat hainele și au chemat un taxi să o ducă acasă.

Victima, în schimb, s-a dus direct la spital pentru a primi îngrijiri medicale și de acolo a alertat forțele de ordine. Polițiștii au deschis o anchetă și, cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere video din localul în care femeia a fost luată și din apropierea acestuia, au reușit să-i identifice pe infractori.

Cei patru au negat acuzațiile și au venit cu diferite versiuni în legătură cu cele întâmplate în acea seară. Detectiva Angie Meadows, care a lucrat la anchetă, a declarat însă că de-a lungul carierei sale, acela a fost „unul dintre cele mai brutale atacuri” cu care s-a confruntat.


„Sper ca închiderea cazului să-i ofere victimei puțină liniște care să-i permită să meargă mai departe cu viața ei. A dat dovadă de foarte mult curaj în a-și înfrunta atacatorii și a face față investigațiilor”, a declarat Meadows.

În urma procesului împotriva celor patru moldoveni, judecătorul a decis să-i condamne pe fiecare dintre ei după cum urmează: Octavian Lupu – 20 de ani de închisoare; Andrei Rotaru – 17 ani; Alexandru Cimbir – 18 ani și 6 luni; Dmitri Ceban – 16 ani de închisoare.


Advertisement

Diaspora

/VIDEO/ Cinci elevi moldoveni s-au luat la bătaie cu localnicii din Târgu Ocna, România

Câțiva localnici și elevii moldoveni s-au încăierat la un bar. La un moment dat, totul s-a transformat într-o bătaie generală, în care s-au folosit mesele şi scaunele barului.

Publicat

Este anchetă la Şcoala Națională a Agenţilor de Penitenciare de la Târgu Ocna, după o încăierare la un bar, în care au fost implicaţi cinci elevi originari din Republica Moldova transmite stireleprotv.ro

Un martor a filmat momentul în care câţiva localnici şi elevii moldoveni s-au luat la bătaie.

La un moment dat, totul s-a transformat într-o încăierare generală, în care s-au folosit mesele şi scaunele barului.


Martorii le-au spus poliţiştilor că scandalul a început între elevii din Republica Moldova, localnicii încercând iniţial să îi liniştească.

Reprezentanţii Şcolii de Agenţi de Penitenciar au declarat că vor cerceta incidentul, iar vinovaţii vor fi traşi la răspundere conform regulamentelor în vigoare.


Citește mai departe

Diaspora

/FOTO/ Grup de moldoveni și ucraineni reținuți în statul vecin. Aceștia ar fi contrabandiști de migranți, arme și bunuri accizabile

Ofițerii din regiunea Odessa au deconspirat canalul pentru transferul ilegal de migranți, arme și bunuri accizabile.

Publicat

Ofițerii din Ucraina au stabilit că grupul infracțional era format din cetățeni din Ucraina și Republica Moldova, care transportau imigranți ilegali, arme și bunuri accizabile prin estuarul Cuciurgan. Conform datelor preliminare ale anchetei, este posibil a anumiți milițieni din așa numita Transnistria să fi fost implicați în organizarea canalului ilegal.

Polițiștii statului vecin i-au reținut pe indivizi, în noaptea de 9 iunie pe o linie fierbinte în timp ce încercau să transporte un lot de bunuri accizabile și dispozitive explozive în Ucraina. În special, a fost găsite și confiscate peste 5000 de pachete de țigări, 9 grenade; 10 muniții pentru mitralieră și 1200 de gloanțe de calibru 5.45.
Cu o seară mai devreme, ofițerii de contraspionaj ai SBU Ucraina, au documentat transferul ilegal al unui grup de imigranți ilegali de către acest canal peste granița de stat a Ucrainei.

Anchetatorii agențiilor de securitate au inițiat proceduri penale în conformitate cu partea 1 a art. 201 și partea 3 a art. 332 din Codul penal al Ucrainei, acțiunile suspecților au fost calificate ca fiind comise ca parte a unui grup organizat.


Acțiunile de investigație continuă pentru a stabili toate circumstanțele activității ilegale și persoanele implicate în aceasta.


Citește mai departe

Diaspora

A vrut să jefuiască cabinetul unui contabil. Un moldovean „boschetar”, reținut în Italia

A vrut să jefuiască cabinetul unui contabil, dar a ajuns pe mâna carabinierilor italieni.

Publicat

Este isprava unui conațional de-al nostru de 26 de ani care se află la moment după gratii, în Italia. Iar asta după ce în data de 08 iunie ar fi încercat să comită un furt, în orașul Bologna.

Presa din Italia scrie că ofițerii trupelor de carabinieri au fost alertați de un trecător, precum că un individ suspect dă târcoale în jurul complexului „Villa Clelia”, de pe strada San Donato.

Imediat, la fața locului s-au deplasat care l-au arestat pe moldovean, chiar dacă acesta încerca să opună rezistență.


S-a stabilit că tânărul are 26 de ani și nu are un loc permanent de trai, iar anterior a mai ajuns pe mâna polițiștilor italieni pentru alte infracțiuni.

Acesta ar fi recunoscut că intenționa să intre în biroul unui contabil pentru a comite un furt.

La moment el este cercetat penal pentru tentativă de furt agravat și opunerea rezistenței față de un oficial public.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii