Rețele de socializare

Diaspora

/VIDEO/Trei moldovei au fost reținuți în Ucraina pentru furt din bancomate

La 1 aprilie, polițiștii din regiunea Kiev, Ucraina, au primit un apel precum că s-a declanșat o alarmă într-una din sucursalele unei băncii.

Publicat

La fața locului au intervenit o echipă de intervenție a poliției de patrulare și un grup operațional de investigație al departamentului de poliție.
După cum s-a dovedit, indivizii au intrat în sucursala băncii, au deteriorat mecanic ușa și au furat casete cu numerar în valoare de 300.000 UAH, echivalentul a circa 120.000 de lei.

După efectuarea unei serii de acțiuni de căutare operațională, polițiștii au stabilit că un grup de trei bărbați au sosit din orașul Odessa, au comis furt și s-au întors înapoi.

Agenții, anchetatorii și forțele speciale ale poliției din regiunea Kiev au plecat în regiunea Odessa, care i-au depistat pe bănuiți într-unul dintre apartamentele închiriate din oraș.


Oamenii legii au efectuat o percheziție și au confiscat probe materiale, inclusiv îmbrăcăminte de camuflaj, mănuși și unelte, indicând implicarea persoanelor în furturi de la bancomatele din Brovarî și Odessa. De asemenea, s-a constata că suspecții au închiriat două mașini pe care le-au folosit în timpul comiterii infracțiunii.

Acum trei persoane au fost reținute în conformitate cu articolul 208 din Codul de procedură penală din Ucraina. Acești s-au dovedit a fi cetățeni ai Moldovei, cu vârste cuprinse între 25 și 42 de ani.

Actualmente se cercetează complicitatea acestora în alte cazuri similare pe teritoriul Ucrainei.nAceștia riscă până la șase ani de închisoare.


Legalitatea șederii persoanelor deținute în Ucraina este acum verificată de Serviciul de Stat pentru Migrație.


 


Advertisement

Diaspora

Italia: Bătaie între doi moldoveni, în plină stradă. Unul l-a înjunghiat pe celălalt cu un cuțit

Un bărbat de 42 de ani a fost înjunghiat de colegul său de muncă, în Italia.

Publicat

Totul a avut loc pe o stradă din Fidenza, în provincia Parma, transmite la Publika.md.

Victima, în vârstă de 49 de ani, s-a ales cu o plagă la picior şi a fost internată în spital.

Potrivit presei locale, cei doi s-ar fi aflat în stare de ebrietate. În timpul conflictului, mai mulţi trecători au încercat să intervină.


Ulterior, la fața locului a ajuns un echipaj de carabinieri care a reușit să-i despartă pe bărbaţii violenţi.

La sfârșitul intervenției, moldovenii s-au îmbrățișat și au mulțumit oamenilor legii pentru că au reușit să evite o tragedie.


Citește mai departe

Diaspora

Peste 100 de oi și Berbeci, care au rămas blocate în portul din regiunea rusă Arhanghelsk, au fost eliberate

Peste 100 de oi și Berbeci, care au rămas blocate în portul din regiunea rusă Arhanghelsk, au fost eliberate.

Publicat

Presa din Rusia scrie că 107 ovine au ajuns în port în data de întâi aprilie din Moldova, la comanda unui fermier de acolo. Din cauza că existau niște probleme în actele de însoțire a ovinelor, acestea au fost plasate pe teritoriul postului vamal.

În data de 09 aprilie, a fost anunțat că oile și berbecii au fost eliberați și vor fi duși în localitatea Uima, unde vor fi plasate în carantină. De menționat că în tot acest timp, de oi a avut grijă șoferul care le transporta, carea devenit prizonierul situației.

În perioada în care ovinele s-au aflat pe teritoriul postului vamal, unele au născut mieluți, însă din cauza condițiilor nepotrivite, a supraviețuit un singur mieluț.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

/VIDEO/ Un moldovean și doi italieni, arestați în Italia. Dețineau 165 KG de droguri

Un moldovean de 41 de ani și doi cetățeni ai Italiei sunt cercetați penal pentru trafic de droguri. Polițiștii din peninsulă au ridicat, în cadrul dosarului 165 de kg de marijuana.

Publicat

Totul a avut loc în orașul Catania din regiunea Sicilia.

Presa din Italia scrie că după obținerea unei informații operative, oamenii legii au început să-i urmărească pe suspecți. Astfel, în una din zile moldoveanul de 41 de ani, care este rezident al Spaniei a fost observat cum a intrat cu microbuzul său într-un depozit cu viteză. Acolo el era așteptat de doi italieni, de 48 și respectiv 32 de ani. Întâlnirea celor trei a fost perturbată de polițiști.

În urma percheziției autoturismului condus de moldovean, dar și a depozitului au fost ridicate 153 de kg de marijuana și 12 kg de hașiș.


Prin urmare, moldoveanul și cei doi italieni au fost plasați în arest preventiv și își așteaptă sentințele.

echipa.md

 


Citește mai departe

topul săptămânii