Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Prins de poliția de frontieră

Ziua de 13 februarie s-a dovedit a fi cu ghinion pentru un chișinăuian căutat pentru un șir de tentative de trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene.

Reținerea individului a avut loc în orașul Ștefan Vodă, unde mai bine de trei luni de zile, suspectul se ascundea de autorități. Bărbatul de 32 de ani a nimerit în vizorul poliției de frontieră în timp ce încerca să-și schimbe locația. Escortat la sediul poliției de frontieră, bărbatul a fost audiat. Iar, în cadrul discuțiilor purtate cu anchetatorii acesta și-a recunoscut vina.

DIN DECLARAȚIILE SUSPECTULUI:

-Pentru ce sunteți reținut, cunoașteți?


-De ce sunt reținut?

-Da.

-Fiindcă am traversat vama.


-Ce ați traversat?

-Vama. Am traversat-o prin a o ocoli

-Să înțeleg că ai traversat-o ilegal?


-Da, ilegal.

-De câte ori ai traversat-o ilegal?


-De trei sau chiar patru ori. Eu am fost deportat din Ucraina.

-Deci, ai fost deportat?

-Da.

Mai mult, bărbatul le-ar fi spus oamenilor legii că ar fi recurs la acest gest din cauza lipsei documentelor permisive. Individul s-a dovedit a fi fără loc de trai, iar, potrivit lui, actele nu și le poate perfecta din cauza proceselor penale inițiate pe numele său. În aparărea sa, suspectul a mai adăugat că a traversat vama ilicit pentru a-și putea vedea concubina, stabilită în Ucraina.

Ultima sa tentativă de a ajunge în țara vecină a fost în luna noiembrie a anului trecut. Acum, bărbatul este reținut pentru 72 de ore. Pe numele lui a fost pornit un dosar penal, iar dacă vina-i va fi dovedită, el riscă amendă de până la 20.000 de lei sau pușcărie de până la 3 ani.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Adolescent din Fălești, dispărut. Rudele bat alarma

Un adolescent de 18 ani din raionul Fălești a dispărut deja de patru zile, iar rudele nu mai știu unde să îl caute. Băiatul se numește Vitalie Budac, și este originar din satul Albinețul Vechi.

Rudele băiatului au făcut postări pe rețelele de socializare și s-au adresat și la poliție, însă, până în prezent, fără rezultat.

Preliminar se cunoaște că acesta a plecat de casă în data de 17 februarie, în jurul orei 18.00 fără să anunțe pe cineva și din acea zi, nimeni nu mai știe nimic de el. Vitalie are corpolența medie, ochii albaștri și părul blond. În ziua dispariției, purta un pulover verde și pantaloni negri de tip sport.

În acest context, persoanele care l-au recunoscut pe adolescentul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 060 140 293. Orice informație poate fi utilă.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Atenție la hoții de buzunare. Două femei au ajuns deja victimele hoților

Atenție la Buzunare – pungașii atacă tot mai des în microbuzele de rută. Numai în decurs de două săptămâni, două tinere s-au pomenit fără portmonee în timp ce se deplasau cu transportul public.

Primul caz a avut loc în data de 24 ianuarie, într-un microbuz de pe ruta 174. O adolescentă de 19 ani a rămas fără 4.000 de lei, portmoneu și fără acte personale. Când și-a dat seama ce a pățit, aceasta a anunțat imediat poliția.

La scurt timp, a fost reținut și suspectul pe acest caz. Este vorba despre un bărbat de 43 de ani, locuitor al capitalei. Acesta și-ar fi recunoscut vina. Un caz similar a avut loc în data de nouă februarie, în troleibuzul de pe ruta nr.30, când un tânăr de 36 de ani, profitând de neatenția unei femei, i-a sustras portmoneul în care se aflau 3 500 lei și o cruce din argint.

Și acest caz a fost denunțat la poliție. Acum ambii suspecți sunt reținuți pentru 72 de ore, iar dacă vina le va fi dovedită, ambii riscă detenție de până la 4 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Găsit strangulat în podul casei

Tragedie fără margini într-o familie din satul Cojușna, raionul Strășeni. Un tânăr de 30 de ani s-ar fi strangulat în podul casei.

Descoperirea macabră a fost făcută în seara de 20 februarie, de către un vecin, care a chemat imediat poliția. La fața locului a venit grupa operativă de la IP Strășeni, dar și medicul legist. Oamenii legii au vorbit cu bunica victimei, care le-a povestit cum s-ar fi întâmplat totul.

Potrivit sursei, nepotul ei deseori se plângea de viață grea, iar în seara tragediei, femeia a văzut cum el urcă în podul casei. Văzând că nu mai coboară, femeia a chemat un vecin care să meargă să verifice ce s-a întâmplat. Bărbatul a fost cel care a depistat corpul victimei.

Cadavrul victimei a fost dus la centrul tehnico-criminalistic pentru expertize, iar oamenii legii urmează să stabielască cauzele exacte care l-ar fi făcut pe tânăr să recurgă la acest gest disperat.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii