Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Prins de poliția de frontieră

Ziua de 13 februarie s-a dovedit a fi cu ghinion pentru un chișinăuian căutat pentru un șir de tentative de trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene.

Publicat

Reținerea individului a avut loc în orașul Ștefan Vodă, unde mai bine de trei luni de zile, suspectul se ascundea de autorități. Bărbatul de 32 de ani a nimerit în vizorul poliției de frontieră în timp ce încerca să-și schimbe locația. Escortat la sediul poliției de frontieră, bărbatul a fost audiat. Iar, în cadrul discuțiilor purtate cu anchetatorii acesta și-a recunoscut vina.

DIN DECLARAȚIILE SUSPECTULUI:

-Pentru ce sunteți reținut, cunoașteți?


-De ce sunt reținut?

-Da.

-Fiindcă am traversat vama.


-Ce ați traversat?

-Vama. Am traversat-o prin a o ocoli

-Să înțeleg că ai traversat-o ilegal?


-Da, ilegal.

-De câte ori ai traversat-o ilegal?


-De trei sau chiar patru ori. Eu am fost deportat din Ucraina.

-Deci, ai fost deportat?

-Da.

Mai mult, bărbatul le-ar fi spus oamenilor legii că ar fi recurs la acest gest din cauza lipsei documentelor permisive. Individul s-a dovedit a fi fără loc de trai, iar, potrivit lui, actele nu și le poate perfecta din cauza proceselor penale inițiate pe numele său. În aparărea sa, suspectul a mai adăugat că a traversat vama ilicit pentru a-și putea vedea concubina, stabilită în Ucraina.

Ultima sa tentativă de a ajunge în țara vecină a fost în luna noiembrie a anului trecut. Acum, bărbatul este reținut pentru 72 de ore. Pe numele lui a fost pornit un dosar penal, iar dacă vina-i va fi dovedită, el riscă amendă de până la 20.000 de lei sau pușcărie de până la 3 ani.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Corpul neînsuflețit a unui copil a fost recuperat din apă de salvatori la Corlăteni, raionul Râșcani

În dimineața zilei de 31 iulie salvatorii IGSU au extras din apă corpul neînsuflețit a unui copil care s-a înecat într-un bazin acvatic în nordul țării. Apelul la serviciile de urgență a fost înregistrat pe data de 30 iulie la ora 22:18.

Publicat

Potrivit informațiilor preliminare, o fetiță de 10 ani s-ar fi înecat în timpul scăldatului  într-un bazin acvatic din localitatea Corlăteni, raionul Râşcani. Pentru efectuarea lucrărilor de căutare pe apă la fața locului a intervenit un echipaj de salvatori. În urma căutărilor subacvatice cadavrul minorei a fost depistat către ora 07:30 în dimineața zilei de 31 iulie fiind recuperat la mal de scafandrieri de la o adâncime de trei metri.

Circumstanțele cazului urmează a fi investigate de organele de drept. În acest context, IGSU îndeamnă repetat maturii să-și monitorizeze strict minorii și să nu le permită scăldatul, dar și aflarea acestora de unii singuri în preajma lacurilor și râurilor din țară. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, 54  persoane inclusiv 5 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Ar fi furat un telefon mobil

FEMEIA DIN IMAGINI, CĂUTATĂ DUPĂ CE AR FI BĂGAT ÎN GEANTĂ UN CELULAR STRAIN

Publicat

Și-a lăsat telefonul pe tejgheaua magazinului și -s apomenit fără el. I s-a întâmplat unei casierițe care lucrează într-un magazin din comuna Grătiești. Acum ea încearcă să-și întoarcă bunul dar și să dea de urmele celei care i l-a furat. Aceasta s-a adresat și la poliție, dar a și plasat imaginile de pe camerele de supraveghere pe o rețea de socializare, în speranța că cineva o va recunoaște și denunța pe hoață.

În imagini vede cum suspecta stă lângă tejghea și așteaptă să-și achite produsele achizționate. La un moment dat ea vede telefonul, îl bagă în geantă își achită cumpărăturile și pleacă. Cazul a avut loc în data de 30 iulie. În acest toți cei care au recunoscut-o sau dețin careva informații despre locul unde s-ar putea afla femeia ce apare în imagini sunt rugați să sune la numărul scurt 112 sau să se adreseze la cel mai apropiat post de poliție.

echipa.md

 


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Salvat de la moarte

UN BĂRBAT A LUAT FUNIA ȘI A PLECAT ÎN PĂDURE PENTRU A-ȘI PUNE CAPĂT VIEȚII

Publicat

Un bărbat de 32 de ani a fost salvat din mâinile morții după o tentativă de suicide. Totul s-a întâmplat pe data de 30 iulie în satul Gherman din raionul Ungheni. Concubina bărbatului, a sunat la poliție și a declarat că a fost agresată fizic de către acesta. După cearta crâncenă, individul ar fi luat o funie din casă și a spus femeii că vrea să-și pună capăt zilelor într-o fâșie de pădure din localitate.

La fața locului s-a deplasat poliția împreună cu medicii de pe ambulanță, care în urma acțiunilor de căutare în care au participat și câțiva localnici, au găsit bărbatul spânzurat de creanga unui copac. Acesta era în stare inconștientă și fără semne de viață. Oamenii legii au tăiat funia de care atârna individul, iar medicii au început acțiunile de resuscitare. Din fericire, bărbatul a fost reîntors la viață și transportat la spitalul raional din Ungheni pentru a primi ajutor medical. Alte circumstanțe ale cazului sunt în curs de investigare. 

echipa.md

 


Citește mai departe

topul săptămânii