Rețele de socializare

Diaspora

Un moldovean riscă închisoare pe viață în Rusia pentru omorul unei tinere

Un moldovean riscă închisoare pe viață în Rusia după ce a ucis cu sânge rece o tânără.

Tragedia a avut loc la sfârșitul lunii mai 2019, în orașul Obninsk, transmite Știri.md.

Pentru a o deposeda de bijuterii și calculator, acesta a bătut și înjunghiat cu un cuțit tânără.

Acesta a decedat pe loc.


Potrivit procurorilor, aceasta a furat bijuteriile deținute de victimă: cercei de aur, lanț, brățară, precum și un laptop și 2 telefoane mobile.

Cauza penală a fost trimisă instanței. Inculpatul riscă să fie condamnat pe viață.


Diaspora

Italia: Un moldovean, prins în flagrant în timp ce fura un compresor de pe un șantier de construcții

Un moldovean de 50 de ani a ajuns pe mâna poliției italiene după ce a furat un compresor de pe un șantier de construcții.

Totul s=a întâmplat în acest weekend, în localitatea Predazza din regi

echipa.md

unea autonomă Tretino-Alto-Adige. Presa din peninsulă scrie că poliția a fost sesizată de către un trecător, care a anunțat că a observat pe cineva suspect pe șantier.

Imediat la fața locului s-a deplasat o echipă e patrulare care l-au prins pe naționalul nostru în flagrant, în timp ce fura un compresor. Prin urmare, suspectul a fost reținut.

Acum, moldoveanul de 50 de ani este plasat în arest la domiciliu și este cercetat penal pentru furt agravat. Poliția din Italia continuă investigațiile pentru a stabili complicitatea moldoveanului și în alte cazuri de furt din regiune.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Un moldovean cu acte românești false, prins în Italia

Un moldovean de 52 de ani este cercetat penal în Italia pentru deținerea actelor false.

Și asta după ce poliția din Solero l-a oprit pe moldovean în trafic, pentru o verificare de rutină. Presa italiană scrie că bărbatul a prezentat un buletin de identitate eliberat de autoritățile din România. Însă, după unele verificări mai riguroase, s-a constatat că, de fapt, buletinul este fals.

Mai mult, bărbatul avea asupra sa și o poliță sanitară, pierdută de o minoră din Bangladesh.

Acum moldoveanul este cercetat în libertate pentru uz de fals în acte.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

/VIDEO/ Opt moldoveni au deschis mai multe fabrici ilicite de țigări, în Italia. Poliția a confiscat de la ei țigarete de 12.000.000 de euro

Opt cetăţeni ai Republicii Moldova au fost arestaţi în sudul Italiei, pentru fabricarea ţigărilor contrafăcute. Reținerea a avut loc în data de 20 februarie, în câteva locații din orașul Napoli, acolo unde suspecții îți desfășurau activitatea ilegală.

Presa din Italia scrie că suspecții confecționau produse de tutungerie pe care ulterior le vindeau clienților. În total, poliția financiară a ridicat din așa numitele fabrici ale moldovenilor peste 10 tone de tutun, dar și patru tone de ţigarete şi trei echipamente de producţie a acestora. Oamenii legii italieni au constatat că moldovenii și-au improvizat făbricile în niște depozite părăsite, iar zilnic produceau câte 3 tone și jumătate de țigări.

Prin urmare, marfa ilegală, care valorează peste 12.000. 000 de euro a fost confiscate, iar moldovenii urmează să compară pe banca acuzaților pentru a-și afla sentințele.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii