Rețele de socializare

Diaspora

Un șofer moldovean de TIR, s-a ales cu o amendă record în Franța! O va putea achita vreodată?

Șoferul unui tir cu acte românești a fost oprit recent de Jandarmeria din Pas de Calais și a reușit să devină vedetă după ce a încasat o amendă record, în urma unui control obișnuit pe o autostradă din nordul Franței!

Șoferul care conform unor surse este originar din Republica Moldova, este angajat la o companie spaniolă de transport. În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul a înregistrat circa 31 de încălcări ale reglementărilor rutiere franceze, dintre care 24 au fost pentru nerespectarea timpilor de odihnă.

Mai exact, pe parcursul a 24 de ore, şoferul TIR-ului nu efectuase decât o singură oră de odihnă, faţă de cele 9 impuse de legislaţia franceză. Ba mai mult, bărbatul condusese chiar şi aproape 9 ore fără nicio oprire, în condiţiile în care legislaţia impune perioade maxime la volan de 4,5 ore. În aceste condiţii, TIR-ul a fost reţinut de autorităţile franceze ca măsură asiguratorie, până la achitarea integrală a amenzii.

Astfel, polițiștii francezi l-au amendat cu 26.250 de euro! Suma amenzii este atât de mare, încât chiar şi francezii au simţit nevoia să precizeze că nu este vorba de o greşeală de tipar și au publicat un comunicat pe pagina oficială de Facebook.


Conform declarațiilor oamenilor legii, fapta șoferului prezintă nu doar o formă de concurenţă neloială faţă de alţi transportatori, dar şi un real pericol pentru siguranţa traficului, oboseala la volan fiind una dintre cauzele majore ale accidentelor de circulaţie.

autoexpert.md


Diaspora

Un moldovean a fost găsit mort într-un canal din Sankt Petersburg

Un bărbat originar din R. Moldova a fost găsit mort în Sankt Petersburg. Corpul neînsuflețit a fost descoperit ieri-seară pe gheața unui canal din oraș.

Presa rusă scrie că Poliția a primit un mesaj în care era anunțată că a fost găsită o geacă în gheața canalului, la șapte metri de la mal. Oamenii legii au venit la fața locului și au identificat și cadavrul bărbatului de 40 de ani. Pe corp nu au fost identificate semne de moarte violentă.

Bărbatul plecase pe 1 februarie de acasă și rudele se adresase la Poliție pentru a-l găsi. Acestea au identificat deja cadavrul găsit în canal.

Poliția cercetează cazul.


tv8.md


Citește mai departe

Diaspora

Un general de brigadă din Italia se zbate între viaţă şi moarte, după ce a intrat cu maşina într-un TIR condus de un moldovean

Un general de brigadă din Italia se zbate între viaţă şi moarte, după ce a intrat cu maşina într-un TIR condus de un moldovean. Accidentul s-a produs luni dimineaţa, în comuna Casale Monferrato din provincia Alexandria, Italia.

Potrivit presei italiene, bărbatul, care astăzi a împlinit 54 de ani, se află în stare foarte gravă la spital, iar pronosticurile medicilor sunt rezervate.

Din motive cercetate de carabinierii din stația Casale, generalul trupelor alpine se afla la bordul unui Wolksvagen Golf, când a intrat în coliziune cu un camion Eurocargo, condus de modoveanul Valeriu Hîncu, în vârstă de 45 de ani, cu domiciliul în Saluzzo.

Generalul alpin a fost transportat la spitalul din Casale.


publika.md


Citește mai departe

Diaspora

O moldoveancă, reținută la Tbilisi, pentru că și-a bătut soțul și copiii

O cetățeancă a Republicii Moldova a fost reținută în Tbilisi fiind acuzată de violență în familie. Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al Ministerului de Interne al Georgiei.

Oamenii legii au stabilit că moldoveanca fiind beată și-a agresat fizic și verbal soțul de 34 de ani și copii de 10 și 15 ani.

Poliția menționează că acesta nu este primul caz de violență în această familie.

Moldoveanca riscă până la trei ani de închisoare.


deschide.md


Citește mai departe

topul săptămânii