Rețele de socializare

Diaspora

Un șofer moldovean de TIR, s-a ales cu o amendă record în Franța! O va putea achita vreodată?

Șoferul unui tir cu acte românești a fost oprit recent de Jandarmeria din Pas de Calais și a reușit să devină vedetă după ce a încasat o amendă record, în urma unui control obișnuit pe o autostradă din nordul Franței!

Șoferul care conform unor surse este originar din Republica Moldova, este angajat la o companie spaniolă de transport. În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul a înregistrat circa 31 de încălcări ale reglementărilor rutiere franceze, dintre care 24 au fost pentru nerespectarea timpilor de odihnă.

Mai exact, pe parcursul a 24 de ore, şoferul TIR-ului nu efectuase decât o singură oră de odihnă, faţă de cele 9 impuse de legislaţia franceză. Ba mai mult, bărbatul condusese chiar şi aproape 9 ore fără nicio oprire, în condiţiile în care legislaţia impune perioade maxime la volan de 4,5 ore. În aceste condiţii, TIR-ul a fost reţinut de autorităţile franceze ca măsură asiguratorie, până la achitarea integrală a amenzii.

Astfel, polițiștii francezi l-au amendat cu 26.250 de euro! Suma amenzii este atât de mare, încât chiar şi francezii au simţit nevoia să precizeze că nu este vorba de o greşeală de tipar și au publicat un comunicat pe pagina oficială de Facebook.


Conform declarațiilor oamenilor legii, fapta șoferului prezintă nu doar o formă de concurenţă neloială faţă de alţi transportatori, dar şi un real pericol pentru siguranţa traficului, oboseala la volan fiind una dintre cauzele majore ale accidentelor de circulaţie.

autoexpert.md


Diaspora

Ambasada RM în Israel: Moldoveanul găsit fără cunoștință într-o suburbie a Tel Avivului a fost indentificat

Ambasada Republicii Moldova în Israel a identificat cetățeanul care a fost găsit astăzi fără cunoștință la o stație din Petah Tikva , una din suburbiile Tel Avivului. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, reprezentații ambasadei urmează să stabilească locul spitalizării acestuia.

„Misiunea este în contact cu autoritățile israeliene si cu firma angajatoare pentru a stabili detaliile si spitalul la care a fost internat cetățeanul respectiv”, se arată în postare.

Un bărbat originar din Bălți a fost găsit azi, fără cunoștință, la o stație din Petah Tikva, una din suburbiile Tel Avivului. Fotografia acestuia a fost plasată pe Facebook, în grupul „Metapelet In Israel”.

unimedia.info


Citește mai departe

Diaspora

Un tânăr moldovean a fost prins în Italia cu un pașaport românesc fals. Acesta a fost judecat pentru uz de fals în acte.

Un tânăr moldovean a fost prins în Italia cu un pașaport românesc fals. Acesta a fost judecat pentru uz de fals în acte.

Presa din Italia scrie că, totul s-a întâmplat în noaptea de 17 septembrie, în orașul Rimini. O echipă de carabinieri patrulau prin zonă, când, la un moment dat, l-ar fi observat pe moldovean și ar fi decis să0i ceară actele la control.

Când au văzut pașaportul pe care l-a prezentat tânărul, carabinierilor le-a dat de bănuit, deoarece actul avea semne vădite de falsificare. Prin urmare, moldoveanul a fost dus la poliție pentru documentare. Expertizele au demonstrat că pașaportul, eliberat de autoritățile din România este unul fals.

Cel mai probabil, tânărul îl folosea pentru a putea călători fără probleme în țările din regiunea Schengen. Prin urmare, moldoveanul de 20 de ani a fost arestat în dimineața de 17 septembrie, iar apoi, magistrații l-au condamnat la un an de pușcărie cu suspendare pentru uz de acte false.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Un bărbat din Bălţi, găsit în stare gravă pe o stradă din Israel. Medicii, la faţa locului

Un bărbat din Bălţi a fost găsit, aproape inconștient, pe o strada din Israel. Acesta a comunicat că se simte foarte rău.

Martorii oculari au cerut documentele bărbatului, iar acesta a spus că nu are nimic cu el, nici telefon mobil, nici documente.

Cu toate astea, bărbatul s-a prezentat cu numele Tudor. Tot el, a spus că este originar din Bălţi, Moldova.

La faţa locului a fost chemată ambulanţa.


publika.md

 


Citește mai departe

topul săptămânii