Rețele de socializare

Diaspora

Moldovean, reținut în Ucraina, suspectat că l-ar fi ucis pe un taximetrist. Ar fi vrut să-i fure banii din mașină.

Un moldovean de 34 de ani a fost reținut în Ucraina, suspectat că l-ar fi omorât pe un taximetrist. S-a întâmplat în noaptea de 28 august, pe o stradă din Kiev.

Presa din Ucraina scrie că suspectul și-ar fi recunoscut vina. Audiat, moldoveanul ar fi declarat că ar fi urcat în mașina taximetristului și l-ar fi rugat să-l ducă acasă. Când cei doi ar fi ajuns pe o stradă cu puțin trafic, moldoveanul ar fi scos un cuțit și i l-ar fi înfipt în gâtul taximetristului.

Victima ar fi reușit să fugă din mașină, dar la scurt timp, însă, bărbatul a căzut subit în mijlocul drumului. Între timp, moldoveanul, ar fi urcat la volanul taxiului s-a îndreptat spre casă, unde îl aștepta concubina și copilul lor de trei luni.

Acesta ar fi luat din taxi aproximativ 50 de lei și două telefoane, pe care le-a găsit în mașină. Mai mult, moldoveanul ar fi declarat că intenționa să fure banii din taxi, însă nu știa că firma de taxi primește plata numai prin terminalele bancare.  Procurorii au constatat că atât suspectul, cât și concubina sa, tot din RM, se aflau ilegal pe teritoriul Ucrainei.

echipa.md


Diaspora

Ambasada RM în Israel: Moldoveanul găsit fără cunoștință într-o suburbie a Tel Avivului a fost indentificat

Ambasada Republicii Moldova în Israel a identificat cetățeanul care a fost găsit astăzi fără cunoștință la o stație din Petah Tikva , una din suburbiile Tel Avivului. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, reprezentații ambasadei urmează să stabilească locul spitalizării acestuia.

„Misiunea este în contact cu autoritățile israeliene si cu firma angajatoare pentru a stabili detaliile si spitalul la care a fost internat cetățeanul respectiv”, se arată în postare.

Un bărbat originar din Bălți a fost găsit azi, fără cunoștință, la o stație din Petah Tikva, una din suburbiile Tel Avivului. Fotografia acestuia a fost plasată pe Facebook, în grupul „Metapelet In Israel”.

unimedia.info


Citește mai departe

Diaspora

Un tânăr moldovean a fost prins în Italia cu un pașaport românesc fals. Acesta a fost judecat pentru uz de fals în acte.

Un tânăr moldovean a fost prins în Italia cu un pașaport românesc fals. Acesta a fost judecat pentru uz de fals în acte.

Presa din Italia scrie că, totul s-a întâmplat în noaptea de 17 septembrie, în orașul Rimini. O echipă de carabinieri patrulau prin zonă, când, la un moment dat, l-ar fi observat pe moldovean și ar fi decis să0i ceară actele la control.

Când au văzut pașaportul pe care l-a prezentat tânărul, carabinierilor le-a dat de bănuit, deoarece actul avea semne vădite de falsificare. Prin urmare, moldoveanul a fost dus la poliție pentru documentare. Expertizele au demonstrat că pașaportul, eliberat de autoritățile din România este unul fals.

Cel mai probabil, tânărul îl folosea pentru a putea călători fără probleme în țările din regiunea Schengen. Prin urmare, moldoveanul de 20 de ani a fost arestat în dimineața de 17 septembrie, iar apoi, magistrații l-au condamnat la un an de pușcărie cu suspendare pentru uz de acte false.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Un bărbat din Bălţi, găsit în stare gravă pe o stradă din Israel. Medicii, la faţa locului

Un bărbat din Bălţi a fost găsit, aproape inconștient, pe o strada din Israel. Acesta a comunicat că se simte foarte rău.

Martorii oculari au cerut documentele bărbatului, iar acesta a spus că nu are nimic cu el, nici telefon mobil, nici documente.

Cu toate astea, bărbatul s-a prezentat cu numele Tudor. Tot el, a spus că este originar din Bălţi, Moldova.

La faţa locului a fost chemată ambulanţa.


publika.md

 


Citește mai departe

topul săptămânii