Rețele de socializare

Diaspora

Moldovean, reținut în Ucraina, suspectat că l-ar fi ucis pe un taximetrist. Ar fi vrut să-i fure banii din mașină.

Un moldovean de 34 de ani a fost reținut în Ucraina, suspectat că l-ar fi omorât pe un taximetrist. S-a întâmplat în noaptea de 28 august, pe o stradă din Kiev.

Presa din Ucraina scrie că suspectul și-ar fi recunoscut vina. Audiat, moldoveanul ar fi declarat că ar fi urcat în mașina taximetristului și l-ar fi rugat să-l ducă acasă. Când cei doi ar fi ajuns pe o stradă cu puțin trafic, moldoveanul ar fi scos un cuțit și i l-ar fi înfipt în gâtul taximetristului.

Victima ar fi reușit să fugă din mașină, dar la scurt timp, însă, bărbatul a căzut subit în mijlocul drumului. Între timp, moldoveanul, ar fi urcat la volanul taxiului s-a îndreptat spre casă, unde îl aștepta concubina și copilul lor de trei luni.

Acesta ar fi luat din taxi aproximativ 50 de lei și două telefoane, pe care le-a găsit în mașină. Mai mult, moldoveanul ar fi declarat că intenționa să fure banii din taxi, însă nu știa că firma de taxi primește plata numai prin terminalele bancare.  Procurorii au constatat că atât suspectul, cât și concubina sa, tot din RM, se aflau ilegal pe teritoriul Ucrainei.

echipa.md


Diaspora

/VIDEO/ Opt moldoveni au deschis mai multe fabrici ilicite de țigări, în Italia. Poliția a confiscat de la ei țigarete de 12.000.000 de euro

Opt cetăţeni ai Republicii Moldova au fost arestaţi în sudul Italiei, pentru fabricarea ţigărilor contrafăcute. Reținerea a avut loc în data de 20 februarie, în câteva locații din orașul Napoli, acolo unde suspecții îți desfășurau activitatea ilegală.

Presa din Italia scrie că suspecții confecționau produse de tutungerie pe care ulterior le vindeau clienților. În total, poliția financiară a ridicat din așa numitele fabrici ale moldovenilor peste 10 tone de tutun, dar și patru tone de ţigarete şi trei echipamente de producţie a acestora. Oamenii legii italieni au constatat că moldovenii și-au improvizat făbricile în niște depozite părăsite, iar zilnic produceau câte 3 tone și jumătate de țigări.

Prin urmare, marfa ilegală, care valorează peste 12.000. 000 de euro a fost confiscate, iar moldovenii urmează să compară pe banca acuzaților pentru a-și afla sentințele.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Un moldovean dependent de droguri, găsit mort la Tel Aviv

În luna ianuarie, în orașul La Tel Aviv din Israel au fost găsiți morți 3 bărbați dependenți de droguri, printre ei se afla și un cetățean al R. Moldova.

Aceștia nu aveau un loc permanent de trai, însă locuiau în cartierul Neve Shaanan, transmite Știri.md.

Cauza decesului lor a fost dependența de droguri.

Unul dintre cei decedați a fost repatriat din Ucraina, altul – un gastarbeiter din Moldova, iar al treilea – imigrant din Sudan.


„L-am chemat la casa mea, dar el nu a vrut. Nimeni nu l-a putut ajuta,” a mărturisit fratele sudanezului decedat.

Potrivit datelor oferite de autoritățile din Israel, 87% dintre persoanele fără adăpost înregistrate în Tel Aviv sunt bărbați, 33% suferă de tulburări mintale.

45% dintre aceștia sunt repatriați din fosta Uniune Sovietică.


De menționat că în orașul Tel Aviv sunt la evidență 850 de dependenți de droguri, dintre care 150 sunt fără adăpost.

Citește mai departe

Diaspora

/VIDEO/ Moldovean de 17 ani și alți 31 de indivizi, reținuți cu droguri la o petrecere, în Italia

S-au distrat până au ajuns pe mâna poliției. Un minor de 17 ani, cetățean al Republicii Moldova, împreună cu alte 31 de persoane, au fost reținuți de poliția din Milano, Italia, pentru perturbarea ordinii publice.

Presa din Italia scrie că forțele de ordine au fost solicitate de către locatarii din preajmă, care s-au plâns de muzica dată prea tare și gălăgia insuportabilă. Poliția italiană mai spune că indivizii au organizat o petrecere într-o fostă fabrică de produse chimice din Milano. Ajunși la fața locului, oamenii legii au reținut 32 de persoane printre care și moldoveanul de 17 ani.

În timpul verificărilor, oamenii legii au descoperit 17 comprimate de ecstasy, trei doze de marijuana și 15 de LSD, toate preparatele au fost confiscate și duse pentru efectuarea expertizei.

Cazul se investighează de poliția italiană.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii