Rețele de socializare

Diaspora

/VIDEO/ Moldovean mort în accident, în Germania

Accident de groază în Germania. Un moldovean de 26 de ani a murit după ce s-a izbit cu mașina într-un copac. Tragedia s-a produs în noaptea de 25 august, pe un drum din localitatea Neustädt.

Presa de acolo scrie că șoferul se deplasa cu viteză excesivă, pe un drum local, iar, la un moment dat, ar fi pierdut controlul asupra direcției, Prin urmare, mașina a ieșit de pe carosabil și s-a izbit violent într-un copac de pe marginea drumului. Impactul a fost atât de puternic, încât mașina s-a rupt în bucăți, iar unele bucăți. La fața locului au venit polițiștii, medicii de pe ambulanță, dar și salvatorii, cu un elicopter.

Aceștia au găsit cadavrul tânărului de 26 de ani, la aproximativ 90 de metri de la locul accidentului. Salvatorii au continuat căutările, de la înălțime, pentru a stabili dacă alte persoane s-ar fi putut aflat în autoturism, și, la fel ca victima, ar fi fost proiectați în vegetația din preajmă.

Din fericire, căutările nu au dat niciun rezultat, ceea ce înseamnă că alte persoane nu au avut de suferit în urma accidentului rutier. Polițiștii germani au stabilit că, după ce mașina a intrat în copac, acul vitezometrului s-a blocat la 140 km/h. O prietenă de familie ne-a scris la adresa redacției noastre și ne-a povestit că tânărul locuia în satul Sadaclia din raionul Basarabeasca. Acesta avea o relație de mai mult timp cu o tânără de acolo, iar de curând, ar fi plecat la muncă peste hotare, pentru a aduna niște bani.


Femeia ne-a mai spus că în noaptea tragediei, tânărul ar fi urcat băut la volan, informație neconfirmată de autoritățile germane. Victima ar fi fost educată doar de tatăl său, mama părăsindu-l încă de când era copil. .

echipa.md


Diaspora

/FOTO/ ITALIA: Un moldovean s-a izbit cu mașina într-un copac și a murit pe loc

Un bărbat în vârstă de 54 de ani a murit, după ce mașina cu care se deplasa s-a izbit violent într-un copac.

Accidentul a avut loc noaptea trecută în comuna italiană Conselve din regiunea Padova.

Presa italiană scrie că este vorba despre cetățeanul R.Moldova, Gheorghe Ignat, care se deplasa la volanul unui automobil de marca Peugeot 206.

Din motive necunoscute, bărbatul a pierdut controlul volanului, iar automobilul a derapat de pe traseu și s-a izbit violent într-un copac de pe acostament.


Poliţia italiană efectuează o anchetă pentru a stabili toate circumstanţele producerii accidentului.

deschide.md


Citește mai departe

Diaspora

ITALIA: O moldoveancă, care lucra îngrijitoare la un pensionar italian și vecinul acestuia nu au putut împărți 30.000 €

A pus 30 de mii de euro în două borcane de sticlă și i-a îngropat în curte. Un fost șofer de autobuz din Italia a fost furat de propriul vecin.

Potrivit presei italiene, Giuseppe Caracalla locuia în orașul San Lorenzo, împreună cu îngrijitoarea sa din Republica Moldova. Astfel, bărbatul, după ce și-a ascuns economiile în pământ, i-a promis unui vecin și îngrijitoarei sale ca le va lăsa banii îngropați după moartea sa, dat fiind faptul ca acesta nu avea pe nimeni.

Ba mai mult, vecinul avea împuternicire să-i ridice și pensia bătrânului. Însă, bărbatul a decis să intre mai repede în posesia sumei și i-ar fi dezgropat și furat banii.

Femeia din Moldova a fost cea care i-a semnalat lipsa banilor pensionarului italian și a denunțat furtul, însă la doar șapte luni de la aceste fapte, bătrânul Italian a murit.


Vecinul bărbatului a fost condamnat la 3 ani si 2 luni de închisoare, fiind deschis și un proces penal împotriva acestuia.

protv.md


Citește mai departe

Diaspora

ITALIA: Un grup de moldoveni clonau cardurile pentru combustibil ale polițiștilor și își făceau plinul pe gratis

Au clonat cardurile de plată a combustibilului, ale polițiștilor și își făceau plinul pe gratis. Mai mult, aceștia mai și vindeau combustibilul pe care-l achitau cu cardurile oamenilor legii. Un grup de moldoveni, printre care și capul grupării criminale, și-au aflat sentințele.

Presa din Italia scrie că toți membrii grupării identificați până la moment, sunt moldoveni. Aceștia ar fi creat o metodă de clonare a cardurilor, utilizate de polițiști la alimentarea cu combustibil a mașinilor de serviciu. Totodată, moldovenii și-au dotat și mai multe furgonete cu rezervoare în plus pentru combustibil, iar, după ce își făceau plinul, vindeau combustibilul la un preț redus.

Unul dintre cazuri a fost demascat în iulie 2018. Atunci, un moldovean de 27 de ani a fost reținut în orașul Verona. Acesta avea la el carduri clonate, iar vehiculul pe care-l conducea era dotat cu două rezervoare pentru combustibil.

Un caz similar s-a produs în Brescia, în octombrie 2018. Atunci au fost reținuți încă doi moldoveni, la fel, membrii aceleiași grupări criminale.


Ulterior, în februarie 2019, cei trei suspecți au fost plasați în arest preventiv. Totodată, a fost identificat și capul grupării criminale, un moldovean de 44 de ani. Anume el ar fi planificat totul și a pus pe roate afacerea ilegală. La el acasă, polițiștii au depistat o mulțime de carduri clonate, dar și utilaje cu ajutorul cărora acestea puteau fi fabricate.

În data de 26 octombrie 2019, magistrații din Italia l-au condamnat pe capul grupării la 4 ani și zece luni de detenție, iar ceilalți trei suspecți au primit câte doi ani de detenție.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii