Rețele de socializare

Diaspora

Moldovean, cercetat în Italia pentru furtul unei trotinete electrice. Suspectul neagă toate acuzațiile.

Un moldovean de 31 de ani este cercetat în Italia pentru furtul unei trotinete electrice. Suspectul neagă totul și spune că a cumpărat bunul de la un necunoscut. 

Totul s-a întâmplat în data de 14 iulie, la ora 12.30, în orașul Rimini din Italia. Presa italiană scrie că proprietarul unei întreprinderi care oferă trotinete electrice în chirie ar fi observat că una dintre utilajele închiriate se deplasează cu viteza mult mai mae de 25 km/h, spre orașul Vicenza. 

Oamenii legii, presupunând că cel care a închiriat trotineta încearcă să o fure, s-au luat după el, și, ghidați de GPS, au găsit bunul în garajul moldoveanului. Interogat, acesta a negat totul și a declarat că a cumpărat trotineta de la un necunoscut cu 100 de euro.

Poliția din Italia a pornit o cauză penală și urmează să stabilească toate circumstanțele.


Diaspora

O moldoveancă a primit interdicţia de a intra în Rusia şi va sta opt luni după gratii

O femeie din Republica Moldova şi-a primit pedeapsa pentru insistenţa de a pătrunde cu orice preţ pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Potrirvit presei ruse, iniţial, moldoveanca a încercat să intre prin punctul de trecere „Buraciki”, unde grănicerii ruşi nu i-au permis să treacă. Aceasta avea interdicţie de intrare până în data de 24 februarie 2021.

Însă femeia nu s-a oprit şi a încercat să intre prin punctul de trecere „Terehovo”, prin pădure. Acolo a fost prinsă şi acum ea va petrece opt luni de închisoare.

Moldoveanca şi-a explicat insistenţa prin probleme cu caracter personal.


deschide.md


Citește mai departe

Diaspora

S-a făcut de rușine. Un moldovean de 34 de ani a ajuns pe mâna polițiștilor din Italia după ce a furat trei sticle cu alcool dintr-un supermarket

S-a făcut de râs. Un moldovean de 34 de ani a ajuns pe mâna polițiștilor din Italia după ce a furat trei sticle cu alcool dintr-un supermarket, apoi a încercat să fugă cu tot cu ele.

Totul s-a întâmplat în data de 17 decembrie, pe strada Fabio Filzi din orașul Milano. Presa din Italia scrie că moldoveanul ar fi luat trei sticle cu alcool și a încercat să părăsească magazinul pe neobservate. Când  a ănțeles că a dat de bănuit, bărbatul a încercat să fugă, dar a fost prins de gardianul supermarketului. Angajatul magazinului a chemat poliția. 

Prin urmare, moldoveanul a fost reținut de oamenii legii din Italia și este cercetat penal pentru tentativă de furt.

Acesta va fi sancționat conform legislației italiene.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Moldovean expulzat din Italia. Ar fi furat biciclete de 6.000 €

Un moldovean de 35 de ani a fost expulzat din Italia, pentru o serie de furturi de biciclete.

Presa din Italia scrie că, după ce a fost identificat, acesta s-a aflat o perioadă în pușcăria Santa Bona din orașul Treviso. Acesta își ispășea pedeapsa pentru furturi de biciclete scumpe. În total ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6.000 de euro proprietarilor.

Odată eliberat din închisoare, moldoveanul a fost însoțit pe aeroportul din Veneția de polițiștii din Treviso. Expulzarea a fost aplicată ca măsură alternativă la detenția dispusă de Magistrații din Veneția, în legătură cu condamnarea pentru infracțiunile menționate anterior.

echipa.md

 


Citește mai departe

topul săptămânii