Rețele de socializare

Diaspora

ITALIA: Un șofer de camion din RM, beat și fără permis, a făcut accident. Acesta le-ar fi spus polițiștilor că a fost ziua lui de naștere și a băut cu prietenii.

Un șofer de camion, originar din RM, beat și fără permis de conducere, a provocat un accident rutier în Italia. Întrebat de ce a urcat băut la volan, acesta a spus că duminică a fi sărbătorit ziua lui de naștere. 

S-a întâmplat în data de 10 iunie, în comuna ARZIGNANO din Vicenza. Presa din Italia scrie că moldoveanul, în vârstă de 41 de ani, ar fi tamponat cu autocamionul său o mașină de model Audi A6. Între cei doi șoferi s-ar fi iscat o ceartă, iar la un moment dat, moldoveanul ar fi urcat în camion și s-a dus de la fața locului. Șoferul mașinii s-a luat după el, iar, între timp a sunat și la poliție.

La fața locului au intervenit două echipe d poliție. Testat cu etilotestul, s-a demonstrat că moldoveanul avea o concentrație de alcool de 2.5 mg/l în aerul expirat. Ulterior s-a constatat că acesta nici nu avea permis de conducere. Oamenii legii din Italia i l-ar fi luat anterior, de asemenea pentru că ar fi fost prins băut la volan.


Întrebat de ce și-a permis o astfel de încălcare, acesta le-ar fi explicat polițiștilor că, o zi mai devreme, a fost ziua lui de naștere și a băut cu prietenii.

Pentru fapta sa, moldoveanul riscă amendă de până la 8.000 de euro.

echipa.md


 


Diaspora

ITALIA: Un moldovean a încercat să spargă o mașină, dar a fost prins chiar de proprietarul automobilului. 

Ghinion pentru un moldovean, stabilit în Italia. Ar fi încercat să spargă o mașină, parcată lângă o școală, dar a fost prins chiar de proprietarul automobilului. 

S-a întâmplat în după-amiaza de 10 iulie, în orașul Modena din Italia. Presa italiană scrie că acesta s-ar fi apropiat de mașină și ar fi descuiat una dintre portiere cu un cuțit micuț. Însă, tot ce a furat acesta a fost un medalion. Chiar în momentul când moldoveanul se afla în mașină, de autoturism s-a apropiat proprietarul acestuia.

În loc să fugă, moldoveanul i-a întors medalionul proprietarului, în speranța ca acesta să nu sune la poliție. Însă, acesta a fost, totuși, denunțat, iar la fața locului au venit polițiștii.


Într-unul dintre buzunarele moldoveanului, oamenii legii au depistat și o doză de marijuana.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Un ucrainean, căutat în Republica Moldova pentru că a urcat băut la volan, prins în Orașul Simferopol din Crimeia.

Un ucrainean, căutat în Republica Moldova pentru că a urcat băut la volan, prins în Orașul Simferopol din Crimeia.

S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere Armeansk. Presa din Rusia scrie că suspectul, de 28 de ani, ar fi fost anunțat în căutare internațională de către autoritățile din Republica Moldova pentru că ar fi fost prins în stare avansată de ebrietate.

Acesta ți-a primit sentința, însă ar fi reușit să fugă peste hotare. Acum, însă, urmează ca acesta să fie extrădat și să-și ispășească pedeapsa.

echipa.mdCitește mai departe

Diaspora

Moldovean, cercetat în Italia pentru furtul unei trotinete electrice. Suspectul neagă toate acuzațiile.

Un moldovean de 31 de ani este cercetat în Italia pentru furtul unei trotinete electrice. Suspectul neagă totul și spune că a cumpărat bunul de la un necunoscut. 

Totul s-a întâmplat în data de 14 iulie, la ora 12.30, în orașul Rimini din Italia. Presa italiană scrie că proprietarul unei întreprinderi care oferă trotinete electrice în chirie ar fi observat că una dintre utilajele închiriate se deplasează cu viteza mult mai mae de 25 km/h, spre orașul Vicenza. 

Oamenii legii, presupunând că cel care a închiriat trotineta încearcă să o fure, s-au luat după el, și, ghidați de GPS, au găsit bunul în garajul moldoveanului. Interogat, acesta a negat totul și a declarat că a cumpărat trotineta de la un necunoscut cu 100 de euro.


Poliția din Italia a pornit o cauză penală și urmează să stabilească toate circumstanțele.


Citește mai departe

topul săptămânii