Rețele de socializare

Diaspora

/VIDEO/ Moldovean, condamnat în Italia pentru omor, reținut în Ucraina, după 17 ani de căutări

Un moldovean de 48 de ani, căutat în Italia, pentru omor, a fost reținut la granița dintre Moldova și Ucraina, după ce s-a aflat în căutare pe Interpol, timp de 17 ani. Bărbatul a fost arestat în Ucraina, în data de 12 mai, apoi, extrădat în Italia.

Presa din Italia scrie că totul a avut loc în anul 1999, în provincia Ascoli Piceno. Victima, un avocat italian, era căsătorit cu o moldoveancă, care a și comandat omorul propriului soț. Aceasta ar fi pus la cale crima, împreună cu amantul său, tot moldovean, și cu bărbatul reținut recent. Atunci, cei trei ar fi fost reținuți, însă, după ce a avut loc prima instanță, toți trei ar fi reușit să fugă în Ucraina. În 2006, soția avocatului, împreună cu amantul ei au fost reținuți și condamnați câte la 30 de ani de pușcărie.

După 17 ani de căutări, în data de doi iunie, și moldoveanul de 48 de ani a ajuns, din nou, pe mâna poliției din Italia, iar acum își așteaptă sentința. Acesta ar putea face până la 25 de ani de pușcărie.

echipa.md


Diaspora

Ambasada RM în Israel: Moldoveanul găsit fără cunoștință într-o suburbie a Tel Avivului a fost indentificat

Ambasada Republicii Moldova în Israel a identificat cetățeanul care a fost găsit astăzi fără cunoștință la o stație din Petah Tikva , una din suburbiile Tel Avivului. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, reprezentații ambasadei urmează să stabilească locul spitalizării acestuia.

„Misiunea este în contact cu autoritățile israeliene si cu firma angajatoare pentru a stabili detaliile si spitalul la care a fost internat cetățeanul respectiv”, se arată în postare.

Un bărbat originar din Bălți a fost găsit azi, fără cunoștință, la o stație din Petah Tikva, una din suburbiile Tel Avivului. Fotografia acestuia a fost plasată pe Facebook, în grupul „Metapelet In Israel”.

unimedia.info


Citește mai departe

Diaspora

Un tânăr moldovean a fost prins în Italia cu un pașaport românesc fals. Acesta a fost judecat pentru uz de fals în acte.

Un tânăr moldovean a fost prins în Italia cu un pașaport românesc fals. Acesta a fost judecat pentru uz de fals în acte.

Presa din Italia scrie că, totul s-a întâmplat în noaptea de 17 septembrie, în orașul Rimini. O echipă de carabinieri patrulau prin zonă, când, la un moment dat, l-ar fi observat pe moldovean și ar fi decis să0i ceară actele la control.

Când au văzut pașaportul pe care l-a prezentat tânărul, carabinierilor le-a dat de bănuit, deoarece actul avea semne vădite de falsificare. Prin urmare, moldoveanul a fost dus la poliție pentru documentare. Expertizele au demonstrat că pașaportul, eliberat de autoritățile din România este unul fals.

Cel mai probabil, tânărul îl folosea pentru a putea călători fără probleme în țările din regiunea Schengen. Prin urmare, moldoveanul de 20 de ani a fost arestat în dimineața de 17 septembrie, iar apoi, magistrații l-au condamnat la un an de pușcărie cu suspendare pentru uz de acte false.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Un bărbat din Bălţi, găsit în stare gravă pe o stradă din Israel. Medicii, la faţa locului

Un bărbat din Bălţi a fost găsit, aproape inconștient, pe o strada din Israel. Acesta a comunicat că se simte foarte rău.

Martorii oculari au cerut documentele bărbatului, iar acesta a spus că nu are nimic cu el, nici telefon mobil, nici documente.

Cu toate astea, bărbatul s-a prezentat cu numele Tudor. Tot el, a spus că este originar din Bălţi, Moldova.

La faţa locului a fost chemată ambulanţa.


publika.md

 


Citește mai departe

topul săptămânii