Rețele de socializare

Diaspora

/FOTO/ Schemă de legalizare a migranților, organizată de un moldovean, destructurată de polițiștii ucraineni

Liderul grupării, un cetățean al republicii Moldova, a fost reținut. Asupra lui au fost depistate, o armă, o legitimație a structurilor de stat ucraineană falsă și bani în diferită valută.

Publicat

Schema criminală a fost destructurată de agenții de la Departamentul de Investigații Strategice din Kiev împreună cu anchetatorii de la Departamentul de Poliție Holosiivs’kyi. Potrivit presei locale, activitatea ilegală a fost pusă la cale de un cetățean moldovean care locuiește temporar la Kiev.

Legalizarea străinilor în Ucraina se făcea prin eliberarea de permise de ședere temporare sau permanente falsificate. De asemenea, dându-se drept un ofițer al legii, a promis că va rezolva orice problemă. Pentru început suspectul câștiga încrederea victimelor, după care, sub diferite pretexte le cerea bani, pe care nu i-a returnat.

În cadrul operațiunii, polițiștii ucraineni au documentat următoarele fapte de activitate infracțională: sub pretextul de a ajuta la soluționarea problemelor de proprietate, a pus sechestru pe banii victimei în valoare totală de 56,9 mii euro și 34 mii dolari SUA. El a mai promis că va legaliza un străin în Ucraina pentru 25.000 de euro, oferindu-i un permis de ședere temporară.


În ziua de 10 noiembrie, polițiștii, l-au încătușat pe individ în timp ce primeau bani în sumă de 25 de mii de euro pentru o adeverință. Pe lângă această sumă, oamenii legii din statul vecin au ridicat o legitimație falsă a unui angajat al Serviciului de protecție al Ucrainei, arme, aproape 12 mii de euro și 2,5 mii de dolari SUA.

În prezent, moldoveanul este reținut în izolator. Acesta este suspectat de fraudă, fals de acte, sigilii, ștampile și formulare, vânzarea sau folosirea de documente, sigilii, ștampile falsificate.
Cercetările continuă pentru identificarea altor persoane care ar putea fi implicați în comiterea infracțiunilor.

echipa.md
Advertisement

Diaspora

/VIDEO/ „I-am smuls cerceii și am ieșit din casă”: Doi moldoveni au fost reținuți în Ucraina pentru comiterea unei tâlhării

O femeie de 73 de ani din localitatea Mihailovca din Ucraina a devenit victima a doi indivizi ce au dat buzna în casa ei, au bătut-o și au tâlhărit-o.

Publicat

Doi moldoveni ce s-au dus la muncă în Ucraina au fost reținuți de polițiștii din țara vecină  fiind suspectați de comiterea unei tâlhării.

Potrivit presei locale, cei doi ar fi pătruns în locuința unei femei în vârstă de 73 de ani în miez de noapte. Aceștia ar fi bătut-o cu bestialitate pe victimă după care i-au smuls cerceii din aur și au părăsit locul comiterii infracțiunii.

La scurt timp, forțele de ordine ucrainene au identificat bănuiții, iar în urma perchezițiilor la locul de trai a celor doi moldoveni au fost depistate mai mule bunuri ce au fost sustrase din casa victimei.


Mai mult a fost depistată o pereche de încălțăminte, talpa cărora erau identice cu urmele lăsate în locuința femeii.

Conaționalii noștri au fost reținuți și escortați la inspectorat unde în cadrul audierilor ei și-au recunoscut vina.

Alte circumstanțe se stabilesc.


echipa.md

Citește mai departe

Diaspora

Țigări de contrabandă depistate de polițiștii de frontieră români, într-un autocar cu cursă ruglată Republica Moldova – Italia

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, în bagajele unui cetăţean român, pasager într-un autocar cu destinația Italia, 5.000 tigarete de contrabandă

Publicat

În ziua de 24 noiembrie a.c, în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autocar, cursă regulată pe ruta R.Moldova-Italia, un cetăţean român  în vârstă de 28 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale  ale tânărului, cantitatea totală de 5.000 ţigarete (250 pachete), de diferite mărci, de provenienţă Dutz-Free.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 1.250 lei şi sancţionarea contravenţională a tânărului cu amendă în valoare de 5.000 le


Citește mai departe

Diaspora

/FOTO/ Carte de identitate falsă descoperită la controlul de frontieră asupra unui moldovean

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui moldovean asupra căruia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă

Publicat

În data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autovehicul, un cetățean din R. Moldova în vârstă de 42 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, ocazie cu care, în căptușeala borsetei acestuia a fost descoperită ascunsă o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având  imprimate datele și fotografia unei alte persoane.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals total.


Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost contactat de un concetățean, care l-a rugat să transporte documentul în Franța și că nu avea cunoștință despre faptul că acesta este fals ori falsificat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.


Citește mai departe

topul săptămânii