Rețele de socializare

Diaspora

Italia: O minoră de 16 ani din R. Moldova s-a aruncat de pe pod, după o ceartă cu părinții

O minoră de 16 ani din R.Moldova a fost salvată de carabinieri și de alte forțe de intervenție, după ce s-a aruncat în râul Sangone, de pe podul Europa din localitatea italiană Nichelino, provincia Torino din Piemont.

Publicat

Incidentul a avut loc în urma unui conflict în familie, motiv pentru care tânăra a decis să recurgă la acest gest disperat, scrie Deschide.MD.

O femeie, care traversa podul cu mașina, a observat cum adolescenta, desculță fiind, s-a apropiat de marginea podului în timp ce privea în jos.

Îngrijorată, șoferița a întrebat-o dacă este bine, iar fata a răspuns doar „nu”, gesticulând cu degetul. Imediat după aceea, s-a aruncat de pe pod, căzând de la o înălțime de aproximativ 7 metri în apele adânci ale râului.


Martora a alertat de îndată autoritățile, iar la fața locului au sosit o patrulă a carabinierilor, cadre medicale și o echipă a pompierilor.

Forțele de intervenție au acționat în mod concentrat pentru a o recupera pe adolescentă din râu. La scurt timp, un elicopter a fost trimis să ajute la căutări. Din fericire, fata a fost salvată de curentul apei și adusă la mal în siguranță.

Din primele investigații ale forțelor de ordine reiese că gestul fetei este rezultatul unei discuții aprinse avute cu părinții legată de performanțele minorei la școală.


Ea a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare privind starea sa de sănătate. În prezent, este în afara oricărui pericol.

Mama adolescentei, localizată ulterior, a sosit la spital în lacrimi și și-a îmbrățișat fiica. Ea a confirmat că adolescenta fugise de acasă după un conflict în familie, ceea ce pare să fie motivul gestului său disperat.


Diaspora

Un moldovean, șofer de camion, a murit într-un accident de groază în SUA: Bărbatul educa 4 copii

Un moldovean de 43 de ani și-a pierdut viața într-un accident teribil pe o șosea din Statele Unite ale Americii. Bărbatul, împreună cu familia sa era stabilit de mai mulți ani în SUA și lucra ca șofer de camion, iar în data de 4 septembrie a murit după ce TIR-ul său a intrat într-o coliziune violentă cu un alt camion.

Publicat

Potrivit presei locale, totul s-a întâmplat pe o autostradă statul Ohio, din SUA, după ce o semiremorcă a fost lovită din spate de un tir, iar acesta a fost tamponat violent de un alt camion, la volanul căruia se afla moldoveanul de 43 de ani. Din cauza impactului puternic, remorcile ambelor camioane au izbucnit imediat în flăcări, incendiul fiind extins și asupra capului-tractor în care se afla șoferul din Moldova.

Incendiul a fost atât de puternic încât a făcut vehiculele scrum în doar câteva minute.

Autoritățile din SUA au declarat că șoferul moldovean a decedat pe loc. Un alt șofer s-a ales cu răni ușoare, iar cel de-al treilea a scăpat nevătămat.


Între timp a fost lansată o campanie de colectare de bani. Platforma gofundme menționează că moldoveanul are 4 copii. Se precizează că banii colectați vor merge „direct pentru a sprijini familia sa, acoperind costurile înmormântării și ajutând la cheltuielile de trai ale copiilor săi pe măsură ce se adaptează la viața fără tatăl lor”.

Până la publicarea materialului pe această platformă au fost colectați peste 40 de mii de dolari.


Citește mai departe

Diaspora

România: Un motociclist din R. Moldova și-a pierdut viața după ce s-a tamponat cu un automobil. Tânărul avea 29 de ani

Un motociclist și-a pierdut viața după ce s-a tamponat cu un automobil la Popeni, România.

Publicat

Cazul a avut loc în data de 25 august. Victima, în vârstă de 29 de ani, era originară din Republica Moldova, scrie Newsmaker.MD. 

Potrivit presei din România, accidentul rutier s-a produs pe 25 august, în jurul orei 14:00, în localitatea Popeni. O motocicletă, condusă de un tânăr de 29 de ani, s-a ciocnit frontal cu un autoturism, impactul fiind foarte violent.

O ambulanță a fost îndreptată la fața locului, unde medicii au constat că șoferul motocicletei a decedat.


Victima este din Republica Moldova. Tânărul urma să împlinească 30 de ani peste o lună, potrivit celor apropiați.

Într-un ultim video publicat pe rețelele de socializare, tânărul a relatat că, duminică, 25 august, s-a pornit în România, însă a descoperit că revizia tehnică a motocicletei este expirată. Acesta a menționat că, prin intermediul unor cunoscuți, a găsit un service auto care să-i facă revizia tehnică în weekend, filmând procesul.


Citește mai departe

Diaspora

Un moldovean se zbate între viață și moarte în urma unui groaznic accident, SUA. Rudele cer ajutorul oamenilor

Accident de groază în SUA. Un moldovean se zbate între viață și moarte în reanimare, după ce Tir-ul pe care-l conducea a fost implicat într-o coliziune violentă cu alte 3 truck-uri.

Publicat

Coliziunea s-a produs în dimineața de 5 august, în jurul orei 05.30, pe o autostrada din c. Presa americană scrie că totul s-ar fi întâmplat după ce șoferul unuia din autocamioane ar fi pierdut controlul asupra volanului, și s-a răsturnat pe șosea.

În acel moment, alte trei TIR-uri care se deplasau în aceeași direcție s-au izbit în vehiculul răsturnat. Două dintre acele vehicule au ajuns în șanț, iar unul a rămas pe carosabil. În urma impactului două persoane au fost rănite, inclusiv cetățeanul moldovean.

Rudele sale au scris pe rețele că el este internat în stare gravă, în secția de reanimare a spitalului „University of Iowa”, iar medicii fac tot ce le stă în putință pentru a-i salva viața.


„Venim cu un apel către toți oamenii cu suflet mare, să ne dea o mână de ajutor, pentru ca Valeriu să-și poată îmbrățișa din nou părinții, soția, și cei doi copilași! Dumnezeu e mare, iar noi credem cu desăvârșire, că Valeriu va învinge această luptă crâncenă! DOAMNE AJUTĂ!”, se arată în mesajul rudelor.

Link online pentru donații din orice colț al lumii: AICI


Citește mai departe

topul săptămânii