Rețele de socializare

Diaspora

Italia: Un moldovean a ajuns la spital după ce a rămas blocat între un camion și peretele unei case

Un moldovean de 34 de ani a ajuns la spital, după ce a rămas blocat între un camion și peretele unei case. Incidentul s-a întâmplat într-o localitate din provincia Treviso, Italia.

Publicat

Potrivit presei străine, bărbatul a venit în localitate pentru a efectua unele lucrări de gazificare, fiind angajat al unei companii în domeniu. Când a vrut să coboare din camion, moldoveanul ar fi uitat să tragă frâna de mână și astfel a rămas blocat. Strigătele disperate de ajutor ale bărbatului au fost auzite de către o vecină, care au alertat imediat autoritățile.

VECINĂ: „Am auzit strigăte de ajutor. Am ieșit afară și am văzut persoana blocată între camion și perete.  Frica mea era că pompierii vor veni doar din această parte și nu vor putea trece”.

Imediat la fața locului au intervenit pompieri, dar și medicii care au acordat primul ajutor medical șoferului”.


POMPIER: „Era blocat și am avut nevoie de echipamentul nostru ca să-l putem cumva scoate. Am folosit perne speciale pe care le avem, de circa 10 centimetri și l-am eliberat un pic. Dar brațul rămânea blocat în portieră, așa că am tăiat o parte din ea și am reușit să-l extragem pe tânăr, care aparent era bine”.

În urma incidentului, bărbatul s-a ales cu mai multe traumatisme și a fost transportat la spital pentru îngrijiri calificate. Din fericire, în prezent, viața lui este în afara oricărui pericol.


Diaspora

Italia: O minoră de 16 ani din R. Moldova s-a aruncat de pe pod, după o ceartă cu părinții

O minoră de 16 ani din R.Moldova a fost salvată de carabinieri și de alte forțe de intervenție, după ce s-a aruncat în râul Sangone, de pe podul Europa din localitatea italiană Nichelino, provincia Torino din Piemont.

Publicat

Incidentul a avut loc în urma unui conflict în familie, motiv pentru care tânăra a decis să recurgă la acest gest disperat, scrie Deschide.MD.

O femeie, care traversa podul cu mașina, a observat cum adolescenta, desculță fiind, s-a apropiat de marginea podului în timp ce privea în jos.

Îngrijorată, șoferița a întrebat-o dacă este bine, iar fata a răspuns doar „nu”, gesticulând cu degetul. Imediat după aceea, s-a aruncat de pe pod, căzând de la o înălțime de aproximativ 7 metri în apele adânci ale râului.


Martora a alertat de îndată autoritățile, iar la fața locului au sosit o patrulă a carabinierilor, cadre medicale și o echipă a pompierilor.

Forțele de intervenție au acționat în mod concentrat pentru a o recupera pe adolescentă din râu. La scurt timp, un elicopter a fost trimis să ajute la căutări. Din fericire, fata a fost salvată de curentul apei și adusă la mal în siguranță.

Din primele investigații ale forțelor de ordine reiese că gestul fetei este rezultatul unei discuții aprinse avute cu părinții legată de performanțele minorei la școală.


Ea a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare privind starea sa de sănătate. În prezent, este în afara oricărui pericol.

Mama adolescentei, localizată ulterior, a sosit la spital în lacrimi și și-a îmbrățișat fiica. Ea a confirmat că adolescenta fugise de acasă după un conflict în familie, ceea ce pare să fie motivul gestului său disperat.


Citește mai departe

Diaspora

Tragedie în Italia: Un moldovean a murit, iar un român luptă pentru viața sa în urma unui accident de motocicletă

Tragedie în Italia: Un moldovean de 24 de ani a murit, iar un cetățean român de 30 de ani se luptă pentru viața sa în urma unui accident de motocicletă.

Publicat

Totul a avut loc în noaptea de 20 aprilie, în jurul orei 01.40, în orașul Perugia din provincia Umbria, Italia, chiar în apropiere de locuința moldoveanului. Potrivit informațiilor oferite de presa italiană, cei doi tineri, se deplasau cu motocicleta pe strada Settevalli, când la un moment dat, moldoveanul care era la ghidon, a pierdut controlul, iar motocicleta s-a dezechilibrat, tinerii fiind aruncați pe asfalt. Impactul a fost fatal pentru tânărul moldovean, care și-a găsit sfârșitul la locul accidentului.

Colegul său român, care era pasager pe motocicletă, a fost grav rănit și a fost transportat de urgență la spitalul din Perugia, unde medicii luptă și la această oră pentru a-i salva viața. Starea lui este considerată stabilă, dar prognosticul rămâne rezervat.

Deocamdată nu sunt clare circumstanțele exacte în care s-a produs tragedia, polițiștii italieni anunțând doar că alte vehicule nu au fost implicate în accident. Totodată, la câțiva metri distanță de locul accidentului a fost găsită o singură cască de protecție, sugerând că unul dintre cei tineri nu era echipat corespunzător.


Presa din peninsulă mai scrie că moldoveanul de 24 de ani a lăsat în urmă o soție îndurerată și o fiică minoră.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Un moldovean a fost reținut în Italia după ce a încercat să jefuiască un tren marfar. Ar fi sărit cu cuțitul la un carabinier

Un moldovean de 38 de ani a fost reținut de carabinieri în Italia, după ce împreună cu un complice ar fi atacat și încercat să jefuiască un tren marfar.

Publicat

Incidentul s-a petrecut în localitatea Villadossola, din nordul peninsulei.

Potrivit presei italiene, trenul a plecat în seara de 18 martie de la depoul din Novara și se îndrepta spre Fribourg. Însă la scurt timp personalul feroviar ar fi observat că niște străini ar fi urcat la bord. Astfel, aceștia au alertat imediat autoritățile. Trenul marfar a fost oprit la Villadossola, unde carabinierii deja îi așteptau pe infractori. În timp ce forțele de ordine s-au apropiat de tren, unul dintre indivizi a luat-o la fugă și a reușit să sară gardul de protecție. Cel de-al doilea făptaș, care s-a dovedit a fi un moldovean stabilit în Torino, a fost mai puțin norocos și a fost reținut de carabinieri.

În timpul reținerii, bărbatul ar fi scos un cuțit și ar fi încercat să atace pe unul dintre carabinieri. Pe numele individului a fost pornit un dosar penal pentru atac asupra unui funcționar public și tentativă de jaf.Citește mai departe

topul săptămânii