Rețele de socializare

Moldova

PRESA: Omorul la comandă din sectorul Rîșcani. Unul dintre suspecți ar fi stat într-o celulă la P-13 cu victima

UPDATE: Diana Fetco. ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru PulsMedia.MD că oamenii legii ar fi reținut doi suspecți în cazul omorului la comandă a cetățeanului turc, Izzet Eren, în vârstă de 41 de ani, liderul principal al bandei Tottenham Turks, la o terasă din sectorul Rîșcani al capitalei.

Publicat

De altă parte, surse apropiate anchetei, dar care au solicitat să le fie păstrat anonimatul au comunicat pentru PulsMedia că unul dintre cei doi reținuți ar fi un cetățean englez, care anterior ar fi fost în aceeași celulă din Penitenciarul Nr.13 cu Izzet Eren, după ce acesta a fost reținut pe teritoriul R. Moldova de către ofițerii INI.

Totodată, există versiunea că cei doi suspecți reținuți s-ar fi aflat la masa de la terasa Coffe Point cu cetățeanul turc în momentul în carte a fost împușcat de kiler.

Sursele noastre mai menționează că în perioada când se afla în detenție la P-13, Izzet Eren era escortat la ședințele de judecată de către mascații de la BPDS „Fulger”, deoarece acesta i-ar fi fost frică că va fi lichidat.


Aici este de menționat că în același mod anterior a fost ucis și fratele victimei.

Știrea Inițială

Poliția Capitalei a reținut noaptea trecută un suspect în cazul omorului la comandă a cetățeanului turc, Izzet Eren, în vârstă de 41 de ani, liderul principal al bandei Tottenham Turks, la o terasă din sectorul Rîșcani al capitalei, susțin sursele PulsMedia.MD.


Potrivit surselor, individul reținut este tot un cetățean turc în vârstă de 45 de ani, Strumsten Stein, care a fost plasat pentru 72 de ore în Izolatorul de Detenție Provizorie a Direcției de Poliție a mun. Chișinău.

Sursele noastre mai menționează că ofițerii legii au stabilit un cerc de bănuiți și suspecți, iar în prezent se desfășoară mai multe măsuri speciale de investigații. Sursele noastre nu au putut oferi mai multe detalii despre acest caz făcând trimitere la secretul anchetei.

Totodată, potrivit altor surse din cadrul MAI, dis-de-dimineață, peste 200 de angajați ai INSP, Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Inspectoratului General de Carabinieri, dar și mașcații de la BPDS „Fulger”, au luat la puricat fiecare colțișor, fiecare scorbură, din pădurea dintre sectorul Rîșcani și Ciocana.


Amintim că în amiaza zilei de ieri, o persoană mascată și cu o trotinetă, a efectuat 7 focuri de armă, trei în cap și patru în spate, în liderul principal al bandei Tottenham Turks din Nordul Londrei, în timp ce acesta se afla la terasa Coffe Point de pe strada Kiev 9, după care a dat bir cu fugiții de la fața locului în direcția străzii Alecu Russo.

Potrivit poliției, individul împușcat a fost anunțat în căutare pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.


Acesta nu a fost extrădat până acum, deoarece a depus cerere de azil. Acum doi ani i-a fost refuzată procedura de azil, dar până la moment nu există o decizie definitivă a instanței de judecată pe acest caz.

Mai mult, acesta a fost plasat în arest, cu ulterioara extrădare, dar a fost eliberat din arest în urma deciziei instanței de judecată.

Moldova

Gheorghe Cotorobai, în fața instanței: Primul martor în cazul omorului Anei-Maria este audiat

Judecătorii au dat start evaluării probelor și audierii martorilor în dosarul în care Gheorghe Cotorobai este acuzat de răpirea, violarea și uciderea cu deosebită cruzime a Anei-Maria, tânăra din Orhei, însărcinată în 6 luni.

Publicat

Procurorul a cerut ca ședințele de judecată să fie închise, transmite TV8.MD

Anterior, avocatul lui Cotorobai, Boris Bulbuc, spunea că învinuitul a făcut declarații în fața instanței, dar își rezervă dreptul de a păstra tăcerea în raport cu cei care desfășoară ancheta.

Amintim că în seara de 12 aprilie, tânăra de 19 ani, însărcinată în șase luni, a urcat de la o stație de așteptare a transportului public într-un automobil și a dispărut. Ulterior, oamenii legii au constatat că victima a fost răpită de un bărbat de 45 de ani, fost angajat al structurilor de forță, care a fost reținut la câteva zile după dispariția tinerei.


Oamenii legii spun că au ridicat mai multe înregistrări video de pe traseul național, dar și de la casa suspectului, unde se vede clar că Ana-Maria a fost dusă la domiciliul suspectului, ținută cu forța timp de mai multe ore, după care a fost urcată în portbagajul mașinii și dusă într-o direcție necunoscută.

Opt zile mai târziu, trupul neînsuflețit al tinerei însărcinate a fost descoperit la 21 de kilometri de casa suspectului. Oamenii legii au stabilit că tânăra avea urme de moarte violentă și tortură.

Singurul învinuit în acest dosar era în deplinătatea facultăților mintale atunci când a săvârșit crima. Cel puțin asta arată rezultatele expertizei psihiatrice.


Faptele incriminate lui Gheorghe Cotorobai se pedepsesc cu închisoare de la 20 de ani până la detenție pe viață.

Citește mai departe

Moldova

Accidentele rutiere grave nu mai contenesc: Cel puțin 2 oameni au murit, iar alți cinci, inclusiv un minor, au ajuns la spital

Accidentele rutiere grave nu mai contenesc. În ultimele 24 de ore cel puțin 2 persoane și-au pierdut viața, iar alte 5 au ajuns la spital, după ce vehiculele în care se aflau s-au tamponat.

Publicat

Cel mai recent caz s-a produs în dimineața de 6 septembrie, în jurul orei 08.30, în apropierea localității Balabanu din raionul Taraclia. Potrivit oamenilor legii, totul s-ar fi întâmplat după ce un șofer de 64 de ani nu ar fi păstrat distanța dintre vehicule și ar fi atins remorca unui camion.

În clipa următoare, conducătorul a pierdut controlul volanului, iar vehiculul a derapat de pe traseu și s-a inversat. Din nefericire, în urma accidentului, șoferul, dar și o pasageră în vârstă de 62 de ani au decedat pe loc, până la sosirea ajutoarelor. Alți 3 pasageri,  cu vârstele de 15, 30 și 34 de ani au suferit diverse leziuni, fiind duși la spital.


Un alt caz grav s-a produs cu o zi mai devreme, în zona localității Căpriana din raionul Strășeni. Acolo, șoferul unei camionete, în vârstă de 56 de ani ar fi ieșit pe banda de contrasens, cel mai probabil încercând să efectueze o depășire riscantă, și s-a tamponat frontal cu un microbuz, condus de un bărbat de 30 de ani.

Impactul a fost atât de puternic, încât ambele vehicule au ajuns într-o râpă de la marginea drumului, inversându-se. Preliminar, potrivit poliției, niciunul dintre șoferi nu consumase alcool. Ambii au suferit însă diverse traumatisme și au fost duși la spital, pentru îngrijiri medicale.


Ambele cazuri sunt în prezent, investigate de poliție.

Citește mai departe

Moldova

Chișinău: Tânără surprinsă atârnând de la geamul unui apartament de la etajul 12. Momentul în care este salvată de pompieri

Imagini șocante în capitală. O tânără a fost surprinsă atârnând de la geamul unui apartament de la etajul 12.

Publicat

Incidentul, care se putea finaliza tragic, a avut loc în după-amiaza de 5 septembrie, pe strada Piața Unirii din sectorul Buiucani. La 112 au sunat trecătorii, care au declarat că o tânără amenință că se va arunca în gol. La fața locului au intervenit polițiști, medici cu ambulanța, dar și un echipaj al pompierilor, care a avut misiunea de a salva tânăra de la cădere.

Misiunea salvatorilor a durat mai puțin de 10 minute și s-a finalizat cu succes. Unul dintre pompieri a reușit să prinsă tânăra de mâini și să o tragă în apartament. Aceasta nu a avut de suferit și se află în afara oricărui pericol.


Deocamdată, nu se cunosc circumstanțele exacte în care tânăra a ajuns să atârne de la geam, însă martorii spun că ar fi vorba de o tentativă de suicid. Poliția a pornit o anchetă pe caz, în cadrul căreia urmează să stabilească toate circumstanțele.

Dacă versiunea celor de la fața locului se va adeveri, oamenii legii vor trebui să constate ce ar fi făcut-o pe tânără să recurgă la acest gest extrem.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii