Rețele de socializare

Moldova

O mașină a luat foc în capitală și a ars ca o torță în doar câteva minute. Jumătate de vehicul a fost distrus complet

O mașină a luat foc în capitală și a ars ca o torță în doar câteva minute. Totul s-a întâmplat în seara zilei de 21 mai, pe strada Petricani.

Publicat

O mașină a luat foc în capitală și a ars ca o torță în doar câteva minute. Totul s-a întâmplat în seara zilei de 21 mai, pe strada Petricani. Automobilul a fost cuprins de flăcări în plină stradă, iar mai mulți martori au sărit în ajutorul șoferului. Între timp, oamenii au sunat de urgență la Serviciul 112 și au sesizat despre cele întâmplate. În câteva minute, o echipă de pompieri și salvatori a intervenit la fața locului și au stins automobilul în flăcări.

În urma incendiului, focul a distrus mai bine de jumătate din autovehicul.

Deocamdată nu se cunoaște cauza exactă, dar și circumstanțele în care s-a produs incendiul, acestea urmând a fi stabilite de specialiști.


Potrivit IGSU, în doar 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 44 de situații de risc.


Moldova

Strigător la cer: Patru copii din Chișinău au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat cu droguri

Caz șocant, în capitală. Patru copii, cu vârstele cuprinse între 12 și 15 ani au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat cu droguri.

Publicat

Totul s-a întâmplat în după-amiaza de 30 iunie, la o terasă din Chișinău. Potrivit Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, apelul a parvenit după ora 13.30, iar la fața locului s-au deplasat două echipaje specializate cu ambulanțele.

La fața locului medicii au constatat că minorii prezentau dureri de cap, amețeli, grețuri, uscăciuni în gură, vomă, le amorțeau mâinile și picioarele, și aveau o stare de slăbiciune generală. Membrii echipelor de asistență medicală le-au acordat copiilor primul ajutor medical după care i-au transportat la Institutul Mamei și Copilului.

Din fericire, după examinare, nici unul dintre minori nu a avut nevoie de internarea în spital, toți patru fiind lăsați să meargă acasă pentru tratament ambulator.


În context, medicii îndeamnă părinții să fie foarte atenți la comportamentul copiilor lor, mai ales în perioada adolescenței, iar dacă observă schimbări bruște să se adreseze specialiștilor.

Totodată, să monitorizeze cercul de prieteni al copilului, pentru a preveni consumul de droguri.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tânăra în vârstă de 24 de ani, care acum 5 luni ar fi furat un inel cu diamant dintr-un centru comercial din centrul capitalei și-a primit sentința

Tânăra în vârstă de 24 de ani, care acum 5 luni ar fi furat un inel cu diamant dintr-un centru comercial din centrul capitalei și-a primit sentința.

Publicat

Magistrații judecătoriei Buiucani au condamnat-o la 4 ani de detenție, totuși au decis ca pedeapsa să fie suspendată pe un termen de probă de doi ani.

Amintim că totul s-a întâmplat în data de 11 februarie, când tânăra, deghizată cu o perucă blondă cu breton și cu un chipiu care să-i acopere o parte din față, s-a apropiat de vitrina cu bijuterii și a rugat comercianta să-i prezinte un inel, dar și niște cercei. Imediat cum vânzătoarea s-a aplecat sub tejghea după cercei, suspecta a fugit din magazin cu tot cu inelul din aur cu diamant, în valoare de 102.000 lei, pe care și l-a pus pe deget sub pretextul de a-l măsura.

După ce a fost reținută, ea le-a relatat oamenilor legii că ar fi luat un taxi până la locul faptei, rugându-l pe taximetrist să o aștepte cât ea va face niște cumpărături. Așa că după ce a ieșit din centrul comercial cu inelul furat a urcat în taxi și imediat a plecat. După câteva zile și-ar fi dat seama că a greșit, dar nu știa cum să întoarcă inelul. Ea a mai declarat că a recurs la acest gest din cauza că avea mai multe credite și datorii, iar familia nu o putea ajuta.


Sentința este cu drept de atac.


Citește mai departe

Moldova

Un agent de patrulare, tamponat intenționat de un motociclist. Acesta a fost reținut pe urme fierbinți

Accidentat la locul de muncă. Un agent de patrulare a avut nevoie de ajutor medical după ce a fost accidentat de un motociclist.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 30 iunie, după ora 21.00 pe strada centrală a satului  Volintiri din raionul Ștefan Vodă. Potrivit datelor oferite de șefa serviciului Comunicare și protocol al IGP, Diana Fetco, angajatul poliției se afla în misiune de serviciu când ar fi observat o motocicletă suspectă, care se deplasa cu viteză, neavând  plăcuțe de înmatriculare.

Atunci, agentul de patrulare a încercat să-l tragă pe dreapta pe motociclist, însă vitezomanul ar fi ignorat somația și intenționat a îndreptat motocicleta în direcția polițistului pe care l-a tamponat, după care a accelerat și s-a deplasat într-o direcție necunoscută.

În urma impactului, polițistul, în vârstă de 22 de ani s-a ales cu multiple leziuni și a avut nevoie de îngrijiri medicale.


Colegii agentului accidentat au început imediat căutările motociclistului, iar la scurt timp, acesta a fost identificat. Bărbatul are 31 de ani, fiind originar din localitatea Ștefănești, din același raion. Testat cu aparatul Drager, rezultatele au arătat o concentrație de 0,79 mg/l de alcool în aerul expirat. Prin urmare, el a fost reținut pentru 72 de ore, iar cercetările pe caz continuă.


Citește mai departe

topul săptămânii