Rețele de socializare

Moldova

Salvatorii au recuperat cadavrul minorei care s-a înecat în rîul Prut

Publicat

În dimineaţa zilei de 2 august salvatorii au recuperat cadavrul minorei în vârstă de 13 ani care s-a înecat în râul Prut în apropierea oraşului Leova pe data de 31 iulie.

În urma lucrărilor de căutare pe apă şi subacvatice efectuate de echipele de scafandrieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă corpul neînsufleţit a copilului a fost depistat la o distanţă de 2 km de la locul presupus de înec, dar şi recuperat la suprafaţa.

Amintim, că lucrările de căutare au început la data de 31 iulie după ce salvatorii au fost alertaţi despre cazul presupus de înec. Toate circumstanţele cazului urmează să fie stabilite inclusiv după efectuarea expertizei medico-legale.


De la începutul anului 2019 în bazinele acvatice din ţară şi-au pierdut viaţa 8 copii.


Moldova

Incendiul de la Casa Radio: În timpul intervenției, pompierii au scos o persoană aflată în clădire

Alertă nocturnă în capitală. Un incendiu a izbucnit la Casa Radio de pe strada Miorița 1, în cartierul Telecentru.

Publicat

Totul a avut loc în noaptea de 07 mai, după ora 23.00. Martorii de la fața locului au distribuit imagini pe rețelele sociale în care se vede un fum negru și dens care a cuprins tot cartierul.

La fața locului au intervenit 12 echipaje formate din 50 de pompieri și salvatori care au stabilit că arderea are loc în camera de servere de la etajul doi al clădirii. În timpul intervenției, pompierii au evacuat un angajat din clădire, astfel, evitând astfel ca acesta să primească intoxicații cu produsele de ardere.

După aproximativ o oră, incendiul a fost lichidat complet, fără ca cineva să aibă de suferit. Deocamdată nu se cunoaște de la ce au izbucnit flăcările, toate circumstanțele urmează a fi stabilite în cadrul unei anchete.



Citește mai departe

Moldova

„Vindea” permise de conducere: Un bărbat din Hîncești, reținut de CNA

Ar fi cerut 2400 de euro pentru perfectarea a două permise de conducere, iar pentru asta a ajuns în izolator.

Publicat

Un bărbat din Hîncești a fost reținut în flagrant de ofițerii CNA și este cercetat pentru trafic de influență. Operațiunea a avut loc pe teritoriul Gării de Sud din capitală, iar după reținere individul a fost plasat în izolator pentru 72 de ore.

Ofițerii anticorupție au inițiat o cauză penală pentru trafic de influență, iar în urma reținerii și a percheziției corporale oamenii legii au ridicat de la suspect 1200 de euro, transmise sub controlul CNA.

De menționat că, bărbatul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind cercetat penal și condamnat pentru comiterea diferitor infracțiuni.


În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Cahul pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

O femeie a fost jefuită chiar în veceul de pe teritoriul gării feroviare din orașul Strășeni. Suspectul – reținut

Un bărbat de 38 de ani a fost arestat pentru 30 de zile, după ce ar fi intrat într-un bloc sanitar de pe teritoriul gării feroviare din orașul Strășeni, unde i-ar fi aplicat unei femei mai multe lovituri, i-a sustras telefonul mobil și geanta și a fugit într-o direcție necunoscută. Ulterior, acesta a vândut telefonul cu 100 de lei, pe teritoriul gării.

Publicat

Imediat femeia de 43 de ani a sesizat Poliția, iar ca a urmare a acțiunilor întreprinse de polițiștii din Strășeni, dar și a implicării oamenilor, suspectul a fost reținut.

Acesta este din orașul Strășeni și este cercetat pentru jaf, anterior fiind condamnat pentru fapte similare.

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 5 la 7 ani cu (sau fără) amendă de la 42 500 la 67 500 de lei.



Citește mai departe

topul săptămânii