Rețele de socializare

Moldova

O fată de 15 ani care a născut prematur, în vizorul Avocatului Copilului: Ombudsmanul s-a autosesizat și despre copila însărcinată de 16 ani de la Basarabeasca

Avocatului Copilului s-a autosesizat, după ce o copilă de 15 a născut prematur, iar o fată de 16 ani de la Basarabeasca a rămas însărcinată. Totodată, Ombudsmanul s-a autosesizat și despre elevul din raionul Ialoveni, care ar fi fost bătut și electrocutat de către un alt elev, în curtea școlii.

Publicat

„Pe parcursul săptămânii precedente, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, în limita atribuțiilor de care dispune, s-a sesizat din oficiu pe trei cazuri de rezonanță, în scopul examinării acestora după competență, transmite Unimedia.INFO.

Este vorba despre copilul de 15 ani din raionul Ialoveni, care ar fi fost bătut și electrocutat de către un alt elev, în curtea școlii.

Alte două cazuri se referă la două adolescente, de 16 ani, care a rămas orfană și însărcinată să locuiască la persoane străine și fata de 15 ani, care a dat naștere prematură unui copil și se află în situație de risc. În ambele cazuri, există suspiciunea că a fost comisă infracțiunea prevăzută la art. 174 din Codul Penal al Republicii Moldova, actul sexual cu o persoană care nu a împlinit vârsta de 16 ani”, menționează Avocatul Poporului.


Poliția din Basarabeasca, precum și Procuratura examinează cazul minorei de 16 ani, din Sadaclia, care a rămas însărcinată la 15 ani. Dosarul a fost deschis în baza articolului 174 al Codului Penal, care prevede pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 7 ani, pentru persoana care va fi găsită vinovată, a comunicat, pentru UNIMEDIA, ofițera de presă Cristina Ciobanu.

Valeria are 16 ani și este însărcinată în luna a 6-a, iar tânărul care a lăsat-o gravidă ar fi fugit în Italia. Copila din Sadaclia a rămas orfană, fără casă și fără niciun ajutor din partea statului, fiind sub tutela unui nan de al său, care trăiește doar din pensia mizeră.

Valeria a absolvit clasa a 9-a și a abandonat școala. Aceasta locuiește, de jumătate de an, cu un alt bărbat, de 34 de ani, despre care activistul Vasile Costiuc spune că ar fi recidivist și că stă închis, la moment, după ce ar fi bătut mai mulți localnici, dar și pe concubina sa.


Un băiat de 15 ani a fost bătut și atacat cu un electroșoc de un coleg de 14 ani în curtea gimnaziului, la Ialoveni, localitatea Malcoci. Totul s-a întâmplat la data de 4 septembrie, în jurul orei 13:00. Copilul de 15 ani a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Moldova

Noi detalii în cazul omorului tinerei gravide de 19 ani. Expertiza a demonstrat că principalul suspect ar fi abuzat sexual victima

Noi detalii în cazul tinerei de 19 ani, gravidă în luna a șasea, omorâtă cu sânge rece după ce a urcat într-o mașină de ocazie.

Publicat

Expertiza efectuată de medicii legiști ar confirma că suspectul ar fi  întreținut cu ea relații sexuale, în noaptea când ar fi fost răpită de acesta, apoi ucisă. Despre asta anunță postul TVR Moldova care citează surse confidențiale, apropiate anchetei.

Prin urmare, conform acestor surse, expertiza a demonstrat că învinuitul ar fi întreținut relații sexuale în mod pervers.

Amintim că victima, în vârstă de 19 ani, însărcinată în şase luni, a urcat în data de 12 aprilie într-o mașină de ocazie la o stație de așteptare a transportului public din orașul Orhei, după care a dispărut. După opt zile de căutări, cadavrul ei a fost găsit într-o pădure aflată la 21 de kilometri de casa suspectului din satul Chiţanii Vechi, raionul Teleneşti. Principalul suspect în acest caz este un fost poliţist şi angajat al unui penitenicar din ţară, în vârstă de 45 de ani.


Acesta se află în arest preventiv, iar în cadrul ședinței de judecată unde i-a fost prelungit arestul, avocatul acestuia a declarat că suspectul pledează nevinovat. Acesta este pus sub învinuire în trei capete de acuzare: răpire, viol şi omor intenţionat al unei femei însărcinate.

Potrivit Codului Penal, pedeapsa maximă pentru asemenea crimă este detenţia pe viaţă.


Citește mai departe

Moldova

Un angajat al Spitalului raional Leova, bănuit că lua remunerări sistematice de la pacienți. Au fost ridicate 6.500 de euro și 27.000 de lei

Ofițerii CNA și procurorii au descins cu percheziții la un angajat al Spitalului raional Leova într-un dosar pornit pe fapte de corupție sistemică. Bănuitul ar fi perceput mijloace ilicite de la pacienții, fără a le trece prin casieria instituției.

Publicat

Potrivit probelor acumulate, bănuitul, folosindu-se intenționat de situația de serviciu și atribuțiile funcționale, acționând din interes material, ar fi perceput în mod sistematic de la pacienții diferite sume de bani pentru serviciile sale, fără a le înregistra în casieria instituției. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu considerabil bugetului IMSP Spitalul raional Leova. De menționat că au fost fixate mai multe cazuri de pretindere și primire a mijloacelor bănești.

În cadrul perchezițiilor, desfășurate la domiciliul și biroul bănuitului, au fost ridicate circa 6500 de euro și 27 000 de lei, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și registre și purtători de informații. Acțiunile au loc sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul, iar lucrătorul medical este cercetat în stare de libertate.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.Citește mai departe

Moldova

O femeie de 56 de ani a decedat într-un groaznic accident, la Băcioi. Un bărbat a ajuns la spital

Accident rutier dramatic în comuna Băcioi din municipiul Chișinău. O femeie de 54 de ani a murit, iar un bărbat de 60 de ani se află în stare critică la spital, după ce mașina în care se aflau a fost tamponată în plin de un microbuz.

Publicat

Tragedia s-a produs în dimineața zilei de 12 iulie, pe traseul ce leagă localitatea de capitală. Potrivit poliției, bărbatul rănit se afla la volanului unei mașini și ar fi încercat să efectueze o manevră de întoarcere de pe acostament.

În acel moment însă, un microbuz condus de un bărbat de 43 de ani, a tamponat mașina violent. Preliminar a fost stabilit faptul că, șoferul microbuzului se deplasa regulamentar.

În urma impactului extrem de puternic automobilul a fost transformat într-un morman de fiare, iar șoferul și pasagera sa au suferit multiple traumatisme. Cei doi au fost transportați de urgență la spital, însă femeia a decedat la scurt timp.


Bărbatul se află în continuare sub supravegherea medicilor.

Oamenii legii au deschis un proces penal pe marginea acestui caz și desfășoară investigații amănunțite pentru a stabili cu exactitate cauza producerii tragediei.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii