Rețele de socializare

Moldova

Condamnați la 12 și, respectiv, 5 ani închisoare pentru trafic de droguri de tip PVP, în valoare de circa 800.000 lei

Urmare a trimiterii în judecată a unui dosar penal gestionat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), doi bărbați de 31 și 23 de ani din Chișinău au fost condamnați la 12 și 5 ani închisoare pentru trafic de droguri de tip PVP, în valoare de circa 800.000 lei.

Publicat

La pronunțarea sentinței, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a dispus și achitarea de către aceștia în folosul statului a contravalorii remunerării care le fusese transferată pe conturi bancare, în sumă de circa 800.000 lei, inclusiv pentru activitate infracțională în afara cantității de droguri puse în vânzare în aceste episoade; precum și menținerea sechestrului solicitat de procurorul PCCOCS asupra apartamentului unuia din aceștia din Chișinău. În cazul în care aceștia nu vor achita către stat sumele primite ca remunerare pentru trafic de droguri, apartamentul urmează să fie confiscat.

La condamnarea bărbatului cu vârsta de 31 de ani, judecătorul a luat în considerare și faptul că acesta în 2020 a fost condamnat pentru jaf, de aceeași instanță de judecată, cu suspendarea pedepsei pentru un termen de 4 ani. În ceea ce privește celălalt inculpat, pedeapsa mai blândă aplicată ține de lipsa antecedentelor penale ale acestuia și rolul pe care-l avea în cadrul grupului infracțional.

Cei doi sunt din Nisporeni și Strășeni și și-au desfășurat activitatea ilegală în Chișinău, o perioadă îndelungată pe parcursul anului trecut, până la reținerea lor în noiembrie 2021 și plasarea în arest preventiv, la solicitarea procurorului PCCOCS. Potrivit sentinței pronunțate, cei doi primeau și puneau în vânzare droguri de tip PVP (cristale albe sau roz, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului).


Bărbatul mai în vârstă era responsabil de preluarea cantităților inițiale de droguri, pe care le reambala în pliculețe mai mici; iar cel de-al doilea le livra în locațiile din care clienții ulterior le preluau, după ce achitau costul acestora, la terminale de plată. În cadrul perchezițiilor desfășurate, pe lângă droguri, au fost ridicate și peste 15.000 pliculețe autosigilante, folosite la vânzare drogurilor, dozatoare, precum și cântare la scară mică.


Moldova

/VIDEO/ Haos pe drumurile din Orhei: Șoferi băuți, minori la volan și tentative de mituire a polițiștilor.

Volanul, alcoolul și lipsa permisului – o triadă periculoasă pe care unii șoferi au ales să o testeze. În doar 24 de ore, polițiștii din Orhei au intervenit în mai multe cazuri grave de încălcare a legislației rutiere.

Publicat

Unul dintre cele mai alarmante cazuri a fost înregistrat în satul Pohrebeni, unde o femeie de 29 de ani, fără permis de conducere, a fost prinsă conducând un ATV neînmatriculat, având în brațe un copil de doar trei ani. Mai mult, pentru a evita sancțiunile, aceasta a încercat să mituiască polițiștii cu 1000 de lei. Tentativa de corupere a fost imediat documentată, iar femeia este cercetată penal.
Alte cazuri grave au fost înregistrate în zonă: un bărbat de 41 de ani a fost depistat conducând sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,68 mg/l în aerul expirat, iar un alt șofer a fost prins cu o concentrație și mai mare – 0,86 mg/l.
Seria incidentelor a continuat în satul Podgoreni. Acolo, un tânăr de 23 de ani, aflat în stare de ebrietate, a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un magazin local, după care a părăsit locul accidentului.
Autoritățile au fost nevoite să intervină și în satele Sirota și Trebujeni, unde motocicliștii fie circulau cu vehicule neînmatriculate, fie au refuzat să oprească la somația poliției, fugind și abandonând vehiculele în locuri dificile.
Toate autoturismele implicate au fost ridicate, iar șoferii vor fi trași la răspundere conform legii.
De la începutul anului, Inspectoratul de Poliție Orhei a deschis 77 de dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului și a aplicat 61 de sancțiuni contravenționale. Totodată, au fost înregistrate 13 cazuri de tentativă de mită către polițiști.
Poliția reamintește că astfel de acțiuni vor continua, iar încălcările vor fi sancționate conform prevederilor legale.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/Tâlhărie în toiul zilei: Trei indivizi au atacat un tânăr și l-au deposedat de bani și telefon.

Au atacat, au amenințat cu un obiect ascuțit și au fugit cu banii și telefonul victimei. Trei bărbați din capitală, cu vârste de 28, 49 și 55 de ani, au fost reținuți de polițiștii din sectorul Rîșcani, după ce ar fi comis o tâlhărie într-o fâșie forestieră.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, indivizii s-ar fi apropiat de un tânăr de 19 ani, l-au îmbrâncit și l-au amenințat, apoi l-au deposedat de aproape 8.000 de lei și de telefonul mobil. După atac,

cei trei au dispărut în grabă, sperând că nu vor fi prinși.

Dar intervenția rapidă a poliției a dus la identificarea și reținerea suspecților în scurt timp. Aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore, iar bunurile furate au fost recuperate integral și restituite victimei.


Cei trei sunt cercetați penal pentru tâlhărie, iar dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la 10 ani de închisoare.

Poliția continuă ancheta pentru a stabili toate detaliile acestui caz.


Citește mai departe

Moldova

Gelozie dusă la extrem: O femeie de afaceri, condamnată la 10 ani de închisoare pentru că a comandat asasinarea amantei soțului.

Răzbunare extremă, pusă la cale cu sânge rece. O femeie de afaceri din Bălți, în vârstă de 62 de ani, a fost condamnată la 10 ani de închisoare, după ce ar fi angajat un fost deținut să asasineze presupusa amantă a soțului ei, în schimbul sumei de 5.000 de euro.

Publicat

Totul a început la sfârșitul anului 2020, când femeia a aflat că partenerul ei ar avea o relație extraconjugală cu o fostă colegă de clasă, în vârstă de 67 de ani, care locuiește în Chișinău. Orbită de gelozie, a angajat mai întâi un detectiv particular, apoi a reușit – prin înșelăciune – să obțină adresa rivalei de la o colaboratoare a organelor de drept.

Cu informațiile în mână, a contactat un bărbat eliberat recent din închisoare, condamnat anterior pentru omor, și i-a cerut să comită crima. Planul era ca totul să pară un jaf.

Cei doi comunicau prin bilețele scrise de mână, care erau arse după fiecare citire, tocmai pentru a nu lăsa urme. Doar că fostul deținut a alertat autoritățile, iar poliția a organizat o simulare a crimei, cu fotografii false ale victimei.


Femeia a fost reținută exact în momentul în care a transferat prima tranșă din suma promisă – 2.500 de euro.

Judecătoria Bălți a condamnat-o la 10 ani de închisoare într-un penitenciar pentru femei. Până la pronunțarea definitivă a sentinței, ea beneficiază de prezumția nevinovăției.


Citește mai departe

topul săptămânii