Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Bebeluș fără suflare, găsit lângă un tomberon în centrul Capitalei. Era înfășat într-un celofan

Un bebeluș fără suflare a fost găsit în după-amiaza zilei de duminică, 31 iulie curent, lângă tomberonul unui bloc locativ de pe strada Serghei Lazo din capitală.

Publicat

Grupa operativă de polițiști de pe sectorul Buiucani s-a mobilizat imediat și a mers la fața locului pentru a cerceta și stabili circumstanțele acestui caz grav, transmite Realitatea.MD.

Preliminar, se cunoaște că un boschetar a dat de micuț. Acesta era învelit într-un celofan.

Se presupune că anume asta i-ar fi provocat decesul, însă medicii legiști au prelevat probe și vor enunța cauza exactă la obținerea rezultatelor.


 Moldova

/FOTO/ Au vânat mai multe gâște decât e specificat în lege. Descoperirile inspectorilor de mediu

Inspectorii de mediu din UTA Găgăuzia au efectuat razii în vederea contracarării braconajului cinegetic în segmentul administrativ teritorial UTA Găgăuzia.

Publicat

În dimineața zilei de miercuri, pe 07 decembrie , în urma verificărilor unui grup mixt de vânători, format din cinci membri ai Societății Vânătorilor și Pescarilor din Moldova, aflați în fondul cinegetic amplasat pe terenurile agricole din extravilanul satului Cazaclia, raionul Ceadîr Lunga, a fost constatat faptul depășirii cotelor admisibile de recoltare legală în cadrul practicării vânătorii la gâște, cu 12 piese (gârliță mare).
Prejudiciul cauzat resurselor cinegetice constituie 30 000 lei.
Pentru că prejudiciul cauzat depășește 10 000 lei, iar în acțiunile făptașilor persistă semne constitutive prevăzute de art. 234 al Codului Penal, la fața locului au fost solicitați angajații Inspectoratului de Poliție Ceadîr Lunga, fiind depus și denunț pe cazul dat.
Conform cerințelor impuse prin ordinul nr. 11-A din 16.09.2022 a Societății Vânătorilor și Pescarilor din Moldova, cotele permisive de recoltare la gâște pentru un vânător constituie patru piese într-o zi de vânătoare.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, pasăre şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu pasăre


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Zeci de obiecte explozive au fost găsite la Copceac, în raionul Ceadîr-Lunga

Echipa de deminare a Brigăzii infanterie motorizată „Dacia” a identificat în centrul localității Copceac, raionul Ceadîr Lunga, peste 155 de obiecte explozive — proiectile de artilerie, grenade de mână, bombe de aruncător și cartușe.

Publicat

Geniștii militari au activat în zonă în perioada 02 — 08 decembrie, curent și au stabilit că munițiile datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și prezentau pericol pentru populație.

Obiectele explozive au fost transportate și distruse în condiții de maximă securitate.

De menționat că, de la începutul anului curent, geniştii Armatei Naţionale au executat peste 170 de misiuni de deminare, neutralizând 649 de obiecte explozive de diferite tipuri și peste 13 mii de cartușe.


Ministerul Apărării atenţionează că în zonele în care există sau se presupune existenţa unor muniţii, cetățenii sunt rugaţi să anunțe autorităţile locale. În cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, este categoric interzisă atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, demontarea focoaselor sau altor componente.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Un bărbat căutat pe INTERPOL, reținut la hotarul Moldovei

Polițiștii de frontieră au depistat în timpul controlului de frontieră un șofer cu dublă cetățenie, rusă și ucraineană, care figura în baza de date INTERPOL ca fiind dat în căutare internațională. Infracțiunea comisă este escrocherie.

Publicat

În data de 8 decembrie 2022, pe sensul de intrare în R. Moldova prin PTF Criva, s-a apropiat la linie un autoturism, cu numere de înmatriculare ucrainene. La volanul acestuia a fost legitimat șoferul cu dublă cetățenie, în vârstă de 37 de ani.

În cadrul formalităților de control, polițiștii de frontieră au constatat că numele acestuia figurează în baza de date INTERPOL, fiind căutat de către autoritățile de drept din Rusia.

Conform procedurilor, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și escortat la izolatorul de detenție preventivă al Direcției de Poliție mun. Chișinău.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii