Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Un minor și un adolescent de 19 ani, reținuți cu droguri. În încercarea de a fugi de carabinieri, unul a căzut și s-a rănit la mână

Au încercat să fugă de carabinieri, dar unul din ei a căzut și s-a rănit la mână. Vorbim despre doi tineri din capitală, reținuți în data de 27 iulie cu droguri asupra lor.

Publicat

Totul a avut loc pe strada Eugen Coca din sectorul Buiucani al capitalei. Carabinierii care monitorizau situația în zonă au observat doi tineri ce manifestau un comportament suspect și au decis să-i verifice.

Unul dintre ei a început să fugă, însă s-a împiedicat și a căzut, ca urmare acuzând dureri la mâna stângă. La fața locului a fost chemată și ambulanța, iar tânărul a fost dus la spital. După acordarea îngrijirilor medicale, cei doi au fost duși la poliție.

Acolo s-a constatat că unul din ei este minor, având doar 14 ani, celălalt era în vârstă de 19 ani. Asupra lor, cei doi aveau patru pachețele de tip zip-lock cu o substanță vegetală de culoare verde cu miros specific drogurilor, dar și un pachețel cu semințe de canabis, 20 pachețele goale zip-lock și un aparat pentru măcinarea substanțelor narcotice.


Prin urmare, cei doi au fost duși la dispensarul narcologic pentru preluarea probelor biologice.

Toate circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.


echipa.md


Moldova

/FOTO/ Voia să transporte ilegal spre Germania obiecte militare din Cel de-al Doilea Război Mondial

Tentativă de scoatere ilegală a obiectelor militare din timpul celui de-al doilea război mondial, dejucată la vamă.

Publicat

Funcționarii postului vamal Costești de comun cu inspectorii Centrului Chinologic, au supus controlului vamal un microbuz ce se deplasa din Republica Moldova spre Germania, care transporta pasageri și colete neînsoțite.

În rezultatul controlului fizic al bagajelor și coletelor neînsoțite, au fost depistate mai multe obiecte militare pretinse a fi din timpul celui de-al doilea război mondial, printre care: bandă de muniție, căști de protecție din fier, porthartă, ținte pentru tragere, toate nedeclarate organului vamal.

Bunurile au fost ridicate, iar investigațiile continuă.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un șofer a încercat să transporte spre Italia 9.000 de țigări. Unde a ascuns acesta marfa nedeclarată

Funcționarii postului vamal Leușeni, au supus controlului de specialitate un autocar ce se deplasa din Republica Moldova spre Italia, condus de către un moldovean în vârstă de 36 de ani.

Publicat

În rezultatul controlului fizic detaliat al mijlocului de transport, inclusiv prin scanare, au fost depistate în canalul de ventilare – 9 000 țigarete, nedeclarate organului vamal.

Pachetele de țigări cu timbru de acciz autohton erau transportate în scopul comercializării acestora pe piața neagră din UE.

Țigările au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării speciale, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional.Citește mai departe

Moldova

Comportamentul suspect l-a dat de gol: Un bărbat a fost reținut de carabinieri cu droguri asupra sa

Un tânăr de 35 ani din mun. Chișinău a fost surprins de carabinieri pe str. Țărînei, sectorul Buiucani al capitalei care la văzul carabinierilor a încercat să-și schimbe direcția de deplasare.

Publicat

În urma discuțiilor purtate cu individul, acesta a recunoscut că are asupra sa droguri și a prezentat benevol oamenilor legii un pachețel de tip zip-lock în interiorul cărora se afla o substanță de culoare albă-cristalizată cu un miros specific drogurilor.

Bărbatul a fost condus IP Buiucani pentru documentarea cazului și stabilirea tuturor circumstanțelor.

Substanța a fost ridicată și transmisă spre expertiză.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii