Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Amenzile au curs gârlă de Sfântul Vasile. Unii șoferi din nordul țării s-au ales și cu dosare penale

Zeci de șoferi din nordul țării au fost trași pe dreapta în seara Sfântului Vasile. Inspectoratul Național de Securitate Publică a organizat razii în toate raioanele din nordul țării, iar cei mai ghinioniști s-au ales cu amenzi, iar unii chiar cu dosare penale.

Publicat

Acest tânăr a provocat un accident rutier pe o stradă din orașul Edineț. El a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina pe trotuar, iar pe polițiști a încercat să îi mintă că o altă persoană se afla la volan, potrivit tvn.md.

„Pur și simplu toate actele au fost puse într-un loc, erau toate acolo și ale mele, dar eu pe ale mele le-am luat. Eu eram ca pasager. – Înseamnă că erați în unitatea de transport? – Da. – Dar conducător cine era? – O persoană care… – Care persoană? – Eu îl sun până acum și nu răspunde”, susține conducătorul auto.

Și acest tânăr a fost condus la Inspectoratul de Poliție Glodeni pentru că a fost depistat fără permis de conducere și în stare de ebrietate la volan.


„Da eu nu sunt în stare de ebrietate. Nu mă filma pe mine te rog, cu variante de acestea. – De ce? – Că nu vreau eu să vorbesc. – Totuși de ce ai urcat la volan în stare de ebrietate? – Că așa am vrut”, a spus șoferul.

Iar această șoferiță fără permis de conducere a fost depistată în satul Năvîrneț din raionul Fălești.

„Cunosc să merg, dar nu merg întotdeauna, a fost acum pentru că am avut nevoie să mă duc, că nu am fost departe. A fost aproape,” a spus șoferul.


Persoanele care au fost stopate, dar nu au încălcat nimic spun că asemenea controale sunt bine venite.

„Foarte bune, pentru că acum cu sărbătorile mulți umblă serviți, stau la un prieten, la o rudă la masă și hai câte puțin, dar nu știu, pe mine nu mă afectează aceasta”, a spus șoferul.

„Nu se opresc, nu cedează trecerea, foarte multe ori, de exemplu mie, de multe ori nu mi se cedează trecerea și încă îmi arăta așa, de ce trec, măcar că eram pe zebră și cu copilul, cu căruciorul în față”, a spus șoferul.


„Control trebuie. – De ce trebuie control? – Ca să micșorăm numărul de accidente și de restul”, a spus șoferul.

Raziile au fost efectuate cu scopul de a diminua accidentele rutiere și de a depista șoferii care conduc în stare de ebrietate.


ION SEVERIN, ofițer superior al Secției Escort și Misiuni Speciale INSP: „Conform planului 104 din 12.01.2022, pe teritoriul Republicii Moldova se desfășoară mai multe activități de prevenire a accidentelor rutiere și a persoanelor care conduc în stare de ebrietate.Documentăm toate persoanele care vor fi în stare de ebrietate și diminuarea accidentelor rutiere. Persoanele date dacă vor fi depistate, vor fi documentate conform legislației în vigoare”.

Operațiunea a continuat până a doua zi dimineața, iar inspectorii de patrulare au mai documentat două persoane în stare de ebrietate avansată, care acum riscă dosar penal.


Moldova

/VIDEO/ La un pas de tragedie: Momentul în care un camion este cât pe ce să strivească o mașină

La un pas de tragedie: Un camion a fost cât pe ce să strivească o mașină, la intrarea în capitală.

Publicat

Totul a avut loc în data de 24 mai, în jurul orei 13.00, în apropierea sensului Giratoriu de la intrarea în orășelul Cricova.

Imaginile cu momentul periculos au fost expediate la adresa redacției noastre de către șoferița ce se afla la volanul automobilului în cauză.

În secvența video se poate observa cum autocamionul cu betonieră începe a-și schimba banda de deplasare spre stânga fără a se asigura, îndreptându-se direct spre mașina ce se deplasa regulamentar.


Din fericire, șoferița a reușit să accelereze, astfel ca să nu se pomenească strivită între camion și parapetul ce delimitează direcțiile de deplasare.

Cel mai grav este că în mașină se aflau și doi copii minori, care au tras câte o sperietură pe cinste.

Am expediat imaginile și către INSP, iar ofițerul de presă Natalia Golovco, ne-a spus că oamenii legii se vor autosesiza pe caz, șoferul autocamionului urmează a fi identificat și sancționat.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Poliția a identificat minorii care ar fi distrus o bancă într-un parc din capitală: Vor fi audiați în prezența părinților

De dragul contentului pe rețelele de socializare unii adolescenți sunt gata să încalce legea. Este și cazul unui grup de băieți care s-au filmat cum schimbă locul unei bănci din parc și se amuză pe seama propriilor acțiuni.

Publicat

Secvența video a fost plasată pe internet chiar de către unul din cei participanți. Totul a avut loc în parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani.

Deși secvența video a fost ștearsă la scurt timp de autorul postării, imaginile au fost preluate și plasate pe diverse rețelele sociale, devenind virale. Internauții scriu în comentarii că cel mai probabil, băieții nu încăpeau pe o singură bancă, și au decis să o tragă pe a doua vis-a-vis de prima ca să poată discuta și se distra toți împreună.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că oamenii legii au identificat eroii din secvența video.


Este vorba despre mai mulți minori cu vârstele cuprinse între 16 și 17 ani. Suspecții au fost citați la poliție împreună cu părinții, pentru a fi audiați și stabili circumstanțele.

Agentul constatator va decide sub incidenta cărui articol se califică acțiunile suspecților, dar și pedeapsa pe care o vor ispăși.


Citește mai departe

Moldova

Un moldovean a încercat să părăsească România cu un auto radiat din circulaţie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cu bărbat cu dublă cetăţenie, română și R. Moldova, care a fost depistat la volanul unui autoturism radiat din circulaţie.

Publicat

În data de 23 mai a.c., în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, care conducea un autoturism care avea aplicate numere de înmatriculare specifice Germaniei.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta figurează radiat din circulaţie din 15 februarie 2022.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Citește mai departe

topul săptămânii