Rețele de socializare

Ediție TV

/FOTO/ Doi vânzători de droguri, reținuți

Și-a făcut conservături cu droguri pentru iarnă și le-a ascuns în casele rudelor.

Polițiștii din Cahul au găsit zeci de borcane cu marijuana în casa unui bărbat de 41 de ani. Asta după ce au primit o informație operative despre faptul că suspectul ar distribui narcotice consumatorilor din sudul țării. Prin urmare, în data de 11 februarie oamenii legii au dat buzna în casa acestuia. Acolo, forțele de ordine au depistat 17 pliculețe cu marijuana.

Mai mult, în casele rudelor suspectului, polițiștii au găsit 24 pliculețe la fel cu marijuana, dar și  14 borcane cu cânepă uscată. Tot în raionul Cahul, polițiștii au mai găsit și un alt vânzător de narcotice. Este vorba despre un bărbat de 48 de ani din satul Crihana Veche.

La el acasă au fost depistate 41 pliculețe cu narcotice. În total, dacă cei doi suspecți reușeau să-și vândă marfa, ar fi obținut peste 300.000 de lei. În ambele cazuri substanțele depistate au fost transmise la expertize, iar dacă se va demonstra că cei doi depozitau ș vindeau substanțe interzise, ei riscă să ajungă după gratii.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Incendiu devastator, la Condrița

Un incendiu devastator s-a produs în pădurea de la Condrița. Șase căsuțe ale unei tabere pentru copii au fost transformate în mormane de cenușă.

Totul s-a întâmplat la miezul nopții, spre opt aprilie. Imaginile de la fața locului au fost postate pe o rețea de socializare.

Martorii de la fața locului spun că cele șase căsuțe s-au aprins ca niște chibrituri, cel mai probabil din cauza că erau în totalitate din lemn și au fost construite cu mai bine de 50 de ani în urmă. Totodată, flăcările au acaparat și mai mulți copaci din pădure, dar și iarba și frunzele uscate de la sol. Ofițerul de presă de la IGSU, Liliana Pușcași a declarat că la fața locului au intervenit două echipaje de pompieri.

După câteva ore de luptă continua cu flăcările, aceștia au reușit să domolească focul. Deocamdată nu este clar de la ce a pornit totul. Cauza și pagubele materiale aduse de incendiu vor fi stabilite de specialiștii centrului experimental al IGSU.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Luat „în lopată”

O mașină de teren a fost luată, la propiu, în lopată de un tractor. S-a întâmplat în amiaza zilei de șapte aprilie, pe strada Universității din capitală.

foto: FB.COM/AutomobilisMD

În imaginile de la fața locului se vede cum partea stângă din față a mașinii a ajuns în lopata tractorului. Potrivit martorilor oculari, cel mai probabil, tractorul ieșea de pe teritoriul șantierului unde lucra, iar șoferul acestuia nu a observat automobilul care se deplasa regulamentar. Operatorul nostru a reușit să surprindă câteva secvențe în care șoferul mașinii încearcă să iasă din încăierarea cu tractorul ca automobilul său să poată fi evacuat. Totuși acesta nu a putut fi urcat pe evacuator în acel loc, din cauza că drumul este prea îngust iar șoferul tractorului a intrat pe teritoriul șantierului imediat după impact și nu venea să elibereze drumul.

La fața locului a venit și poliția. Forțele de ordine au stabilit că mașina de teren era condusă de un bărbat de 59 de ani, iar tractorul – de un șofer de 61 de ani. Oamenii legii urmează să stabilească care dintre șoferi a provocat impactul și să-l sancționeze potrivit legii.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Incendiu, la Călărași. Locuitorii din preajmă bat alarma

 Incendiile continuă să distrugă terenurile agricole din țară. În amiaza de 07 aprilie flăcările au cuprins un teren în apropierea orașului Călărași.

Imaginile au fost postate de către locuitorii din preajmă într-un grup local pe o rețea de socializare. În acestea poate fi observat fumul dens care urcă parcă până la cer. Ofițerul de presă de la IGSU, Liliana Pușcașu, a declarat că la fața locului s-a deplasat o echipă de pompieri care a stabilit că arde vegetația uscată de pe un teren deschis. Salvatorii au reușit să domolească flăcările, până ca acestea să obțină răspândire.

Chiar dacă pompierii nu au dat detalii despre cauza exactă a izbucnirii incendiului, locatarii din preajmă sunt siguri că focul a izbucnit din cauza că cineva a aprins gunoiul sau frunzele uscate, iar focul s-a extins. În acest context, ministerului Agriculturii atenționează că persoanele care vor arde frunzele și deșeurilor menajere, vor fi amendate. Persoanele fizice riscă sancțiuni de până la 1200 de lei sau până la 60 de ore de muncă neremunerată, iar persoanele juridice s-ar putea alege cu amenzi de până la 9.000 de lei.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii