Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Mărturiile tânărului care a aruncat o bucată de slănină într-un magazin de telefonie mobilă: „Au refuzat să-mi dea telefon în credit”

În urma măsurilor întreprinse de  către ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Rîșcani al DP mun.Chișinău, a fost reținut un bărbat de 36 de ani, originar din or. Florești, pentru comiterea unui huliganism nu prea grav.

Publicat

Tânărul care a confecționat din două bucăți de slănină obiecte asemănătoare explozibilelor și le-a aruncat  într-o organizație de microcreditare și într-un magazin de telefonie mobilă a ajuns pe mâna poliției. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 36 de ani originar din Florești, care acum riscă să fie tras de răspundere pentru huliganism nu prea grav. Suspectul a fost dus la inspectorat, unde le-a povestit polițiștilor că avea datorii la microcredit, iar pe cei de la telefonie s-a supărat că nu au vrut să-i dea un telefon în rate.

DIN DECLARAȚIILE SUSPECTULUI:

Eu am aruncat două bucăți de slănină. O bucată de slănină învelită într-o folie de staniol și bandă adezivă. Voiam să iau un telefon în credit, însă nu mi l-au dat.


Amintim că totul s-a întâmplat în data de 25 ianuarie, în jurul orei 19 pe strada Kiev din sectorul Râșcani. O persoană, atunci, neidentificată a aruncat două obiecte suspecte în sediul unei companii de microcredit și într-un magazine de telefonie mobilă. Atunci la fața locului a venit poliția, dar și geniștii.

După examinarea obiectelor s-a constatat că este vorba de niște bucăți de slănină. Acum, după ce a fost identificat, bărbatul este cercetat pentru huliganism și ar putea fi amendat cu până la 1.500 de lei sau ar putea face 60 de ore de muncă neremunerată în folosul societății.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Corpul neînsuflețit a unui copil a fost recuperat din apă de salvatori la Corlăteni, raionul Râșcani

În dimineața zilei de 31 iulie salvatorii IGSU au extras din apă corpul neînsuflețit a unui copil care s-a înecat într-un bazin acvatic în nordul țării. Apelul la serviciile de urgență a fost înregistrat pe data de 30 iulie la ora 22:18.

Publicat

Potrivit informațiilor preliminare, o fetiță de 10 ani s-ar fi înecat în timpul scăldatului  într-un bazin acvatic din localitatea Corlăteni, raionul Râşcani. Pentru efectuarea lucrărilor de căutare pe apă la fața locului a intervenit un echipaj de salvatori. În urma căutărilor subacvatice cadavrul minorei a fost depistat către ora 07:30 în dimineața zilei de 31 iulie fiind recuperat la mal de scafandrieri de la o adâncime de trei metri.

Circumstanțele cazului urmează a fi investigate de organele de drept. În acest context, IGSU îndeamnă repetat maturii să-și monitorizeze strict minorii și să nu le permită scăldatul, dar și aflarea acestora de unii singuri în preajma lacurilor și râurilor din țară. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, 54  persoane inclusiv 5 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Ar fi furat un telefon mobil

FEMEIA DIN IMAGINI, CĂUTATĂ DUPĂ CE AR FI BĂGAT ÎN GEANTĂ UN CELULAR STRAIN

Publicat

Și-a lăsat telefonul pe tejgheaua magazinului și -s apomenit fără el. I s-a întâmplat unei casierițe care lucrează într-un magazin din comuna Grătiești. Acum ea încearcă să-și întoarcă bunul dar și să dea de urmele celei care i l-a furat. Aceasta s-a adresat și la poliție, dar a și plasat imaginile de pe camerele de supraveghere pe o rețea de socializare, în speranța că cineva o va recunoaște și denunța pe hoață.

În imagini vede cum suspecta stă lângă tejghea și așteaptă să-și achite produsele achizționate. La un moment dat ea vede telefonul, îl bagă în geantă își achită cumpărăturile și pleacă. Cazul a avut loc în data de 30 iulie. În acest toți cei care au recunoscut-o sau dețin careva informații despre locul unde s-ar putea afla femeia ce apare în imagini sunt rugați să sune la numărul scurt 112 sau să se adreseze la cel mai apropiat post de poliție.

echipa.md

 


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Salvat de la moarte

UN BĂRBAT A LUAT FUNIA ȘI A PLECAT ÎN PĂDURE PENTRU A-ȘI PUNE CAPĂT VIEȚII

Publicat

Un bărbat de 32 de ani a fost salvat din mâinile morții după o tentativă de suicide. Totul s-a întâmplat pe data de 30 iulie în satul Gherman din raionul Ungheni. Concubina bărbatului, a sunat la poliție și a declarat că a fost agresată fizic de către acesta. După cearta crâncenă, individul ar fi luat o funie din casă și a spus femeii că vrea să-și pună capăt zilelor într-o fâșie de pădure din localitate.

La fața locului s-a deplasat poliția împreună cu medicii de pe ambulanță, care în urma acțiunilor de căutare în care au participat și câțiva localnici, au găsit bărbatul spânzurat de creanga unui copac. Acesta era în stare inconștientă și fără semne de viață. Oamenii legii au tăiat funia de care atârna individul, iar medicii au început acțiunile de resuscitare. Din fericire, bărbatul a fost reîntors la viață și transportat la spitalul raional din Ungheni pentru a primi ajutor medical. Alte circumstanțe ale cazului sunt în curs de investigare. 

echipa.md

 


Citește mai departe

topul săptămânii