Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Mărturiile tânărului care a aruncat o bucată de slănină într-un magazin de telefonie mobilă: „Au refuzat să-mi dea telefon în credit”

În urma măsurilor întreprinse de  către ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Rîșcani al DP mun.Chișinău, a fost reținut un bărbat de 36 de ani, originar din or. Florești, pentru comiterea unui huliganism nu prea grav.

Tânărul care a confecționat din două bucăți de slănină obiecte asemănătoare explozibilelor și le-a aruncat  într-o organizație de microcreditare și într-un magazin de telefonie mobilă a ajuns pe mâna poliției. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 36 de ani originar din Florești, care acum riscă să fie tras de răspundere pentru huliganism nu prea grav. Suspectul a fost dus la inspectorat, unde le-a povestit polițiștilor că avea datorii la microcredit, iar pe cei de la telefonie s-a supărat că nu au vrut să-i dea un telefon în rate.

DIN DECLARAȚIILE SUSPECTULUI:

Eu am aruncat două bucăți de slănină. O bucată de slănină învelită într-o folie de staniol și bandă adezivă. Voiam să iau un telefon în credit, însă nu mi l-au dat.


Amintim că totul s-a întâmplat în data de 25 ianuarie, în jurul orei 19 pe strada Kiev din sectorul Râșcani. O persoană, atunci, neidentificată a aruncat două obiecte suspecte în sediul unei companii de microcredit și într-un magazine de telefonie mobilă. Atunci la fața locului a venit poliția, dar și geniștii.

După examinarea obiectelor s-a constatat că este vorba de niște bucăți de slănină. Acum, după ce a fost identificat, bărbatul este cercetat pentru huliganism și ar putea fi amendat cu până la 1.500 de lei sau ar putea face 60 de ore de muncă neremunerată în folosul societății.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Adolescent din Fălești, dispărut. Rudele bat alarma

Un adolescent de 18 ani din raionul Fălești a dispărut deja de patru zile, iar rudele nu mai știu unde să îl caute. Băiatul se numește Vitalie Budac, și este originar din satul Albinețul Vechi.

Rudele băiatului au făcut postări pe rețelele de socializare și s-au adresat și la poliție, însă, până în prezent, fără rezultat.

Preliminar se cunoaște că acesta a plecat de casă în data de 17 februarie, în jurul orei 18.00 fără să anunțe pe cineva și din acea zi, nimeni nu mai știe nimic de el. Vitalie are corpolența medie, ochii albaștri și părul blond. În ziua dispariției, purta un pulover verde și pantaloni negri de tip sport.

În acest context, persoanele care l-au recunoscut pe adolescentul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 060 140 293. Orice informație poate fi utilă.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Atenție la hoții de buzunare. Două femei au ajuns deja victimele hoților

Atenție la Buzunare – pungașii atacă tot mai des în microbuzele de rută. Numai în decurs de două săptămâni, două tinere s-au pomenit fără portmonee în timp ce se deplasau cu transportul public.

Primul caz a avut loc în data de 24 ianuarie, într-un microbuz de pe ruta 174. O adolescentă de 19 ani a rămas fără 4.000 de lei, portmoneu și fără acte personale. Când și-a dat seama ce a pățit, aceasta a anunțat imediat poliția.

La scurt timp, a fost reținut și suspectul pe acest caz. Este vorba despre un bărbat de 43 de ani, locuitor al capitalei. Acesta și-ar fi recunoscut vina. Un caz similar a avut loc în data de nouă februarie, în troleibuzul de pe ruta nr.30, când un tânăr de 36 de ani, profitând de neatenția unei femei, i-a sustras portmoneul în care se aflau 3 500 lei și o cruce din argint.

Și acest caz a fost denunțat la poliție. Acum ambii suspecți sunt reținuți pentru 72 de ore, iar dacă vina le va fi dovedită, ambii riscă detenție de până la 4 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Găsit strangulat în podul casei

Tragedie fără margini într-o familie din satul Cojușna, raionul Strășeni. Un tânăr de 30 de ani s-ar fi strangulat în podul casei.

Descoperirea macabră a fost făcută în seara de 20 februarie, de către un vecin, care a chemat imediat poliția. La fața locului a venit grupa operativă de la IP Strășeni, dar și medicul legist. Oamenii legii au vorbit cu bunica victimei, care le-a povestit cum s-ar fi întâmplat totul.

Potrivit sursei, nepotul ei deseori se plângea de viață grea, iar în seara tragediei, femeia a văzut cum el urcă în podul casei. Văzând că nu mai coboară, femeia a chemat un vecin care să meargă să verifice ce s-a întâmplat. Bărbatul a fost cel care a depistat corpul victimei.

Cadavrul victimei a fost dus la centrul tehnico-criminalistic pentru expertize, iar oamenii legii urmează să stabielască cauzele exacte care l-ar fi făcut pe tânăr să recurgă la acest gest disperat.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii