Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Incendiu la Florești. Flăcările au mistuit casa unei familii

Nenorocire pe capul unei familii din satul Unchitești, raionul Florești. O bătrână de 90 de ani și fiul acesteia au rămas pe drumuri după ce casa în care au trăit o viață, le-a fost mistuită de flăcări.

Incendiul a izbucnit în după-amiaza zilei de 12 februarie , în jurul orei 16.30. Cei care au observat casa învăluită de fum au fost vecinii. Aceștia au alertat imediat pompierii. În timpul izbucnirii incendiului în locuință se afla pensionara, iar fiul acesteia era la muncă. Femeia a reușit de sine stătător să iasă din locuință, fără a avea de suferit. Potrivit ofițerului de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, la fața locului a intervenit o autospecială. O jumătate de oră le-a luat salvatorilor lupta cu flăcările. Timp în care pompierii domoleau focul, vecinii încercau să salveze bunurile din interiorul casei.

Chiar dacă s-a intervenit prompt, flăcările au afectat grav locuința. Mobila și electrocasnicele au ars, practic, în totalitate, iar tavanul și circa 50% din suprafața acoperișului au fost făcute scrum. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Potrivit unui portal local de știri, proprietarii casei habar nu au de la ce a pornit focul.

Oamenii estimează prejudiciul, iar organele abilitate urmează să stabileasca cauza producerii incendiului.

echipa.md


Moldova

/VIDEO/ Paștele Blajinilor, sărbătorit altfel. Reguli, restricții și amenzi

Peste 3000 de polițiști, carabinieri și salvatori vor fi la datorie în data de opt iunie, atunci când în țară va fi sărbătorit Paștele Blajinilor.

În contextul pandemiei de COVID-19, aceștia vor monitoriza respectare regulilor de protecție împotriva virusului, în cimitire, dar și pe străzi și în curțile blocurilor de locuit. Totodată, și traseele din țară vor fi monitorizate agenții de patrulare. În acest sens, Reprezentanții MAI au organizat o conferință de presă pentru a relata despre regulile care trebuie să fie respectate, dar și despre activitatea polițiștilor în zilele următoare

Rolul oamenilor legii, în special în acest weekend va fi nu doar monitorizarea respectării regulilor, dar și intervenirea promtă în cazul situațiilor de risc. Oamenii sunt

De menționat că pe cei care vor încălca regulile de protecție împotriva coronavirusului sau vor urca băuți la volan, vor comite furturi se vor bate sau vor comite ceva și mai grav vor fi pedepsiți în funcție de gravitatea faptelor săvârșite.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

O mamă cu un copil a fost lovită de un automobil, pe o stradă din capitală

Mama și copilul ei a fost lovită pe trecere de pietoni.

Accidentul s-a produs pe data de 5 iunie, pe strada Pan Halipa intersecție cu strada Ion Inculeț. Poliția a fost sesizată la ora 10:30, precum că automobilul Honda, condus de un șofer cu vârsta de 30 de ani, a tamponat doi pietoni, mama și copilul ei. La fața locului politiștii au stabilit că pietonii traversau trecerea de pietoni. În urma accidentului, mama cu vârsta de 37 de ani a fost transportată la spitalul de urgență, iar minora cu vârsta de 9 ani a fost transportată la Centrul Mamei și a Copilului. Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal. Dacă vina șoferului va fi demonstrată, el riscă pedeapsă conform legii. Alte circumstanțe urmează a fi stabilite.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Și-a cumpărat mașină, a parcat-o în fața casei și a găsit-o distrusă

Ghinion pe capul unui șofer din stânga Nistrului. Acesta și-a parcat mașina în curtea blocului iar la un moment dat, niște geamuri vechi de la unui din etajele superioare au căzut direct peste automobil.

Totul s-a întâmplat pe una din străzile orașului Bender. Pe un portal local de știri este specificat că bărbatul din imagini este proprietarul mașinii. Acesta și-ar fi cumpărat recent automobilul și avea foarte multă grijă de ea. Martorii oculari spun că geamurile au căzut singure.

În apartamentul de la etajul nouă, de unde au căzut ferestrele nu locuiește nimeni. Proprietarii sunt plecați la Moment în Rusia. Din fericire, în ace moment nimeni nu trecea prin preajmă, iar incidentul s-a soldat numai cu pagube materiale.

Investigațiile continuă.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii