Connect with us

Moldova

Tânără din Nisporeni, RĂPITĂ. Sora fetei bate alarma. Poliția s-a autosesizat.

O tânără din Nisporeni ar fi fost stropită pe față cu o substanță necunoscută, apoi răpită. Cel puțin asta scrie sora fetei pe o rețea de socializare.

Published

on

În postarea făcută de femeie este specificat că totul s-a întâmplat în satul Ciorești din Nisporeni. Anterior, sora ei ar fi suferit niște arsuri pe față după ce un bărbat ar fi stropit-o cu o substanță necunoscută. Femeia povestește că se află peste hotare, ia sora ei ar fi sunat-o și i-ar fi povestit despre cele întâmplate. Acesta i-ar fi spus să se ducă de urgență la spital.

Tânăra, se pare, însă că nu a ajuns la spital. Aceasta ar fi fost băgată cu forța într-un taxi, de cel, care, anterior ar fi stropit-o pe față. Alte informații despre locul unde s-ar afla tânăra nu sunt.

Contactat de echipa 902, ofițerul de presă de la IP NISPORENI, Cristina Vicol a declarat că poliția s-a autosesizat pe acest caz. Urmează să identifice persoanele implicate și să stabilească ce s-a întâmplat. Poliția va reveni cu detalii.

echipa.mdMoldova

Doi angajați ai Gărzii forestiere, reținuți pentru trafic de influență. Au încercat să scoată de sub urmărire un șofer, prins beat la volan

Un inspector și un pădurar, ce aparțin Întreprinderii pentru silvicultură din Soroca, au fost reținuti, în aceasta dimineață, de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție. Cei doi sunt bănuiți că ar fi pretins mită de la un bărbat, sub pretextul ca îl pot ajuta să scape de pedeapsă pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Published

on

Potrivit denunțătorului, angajații Gărzii forestiere din Soroca ar fi susținut că au influență asupra unor polițiști, dar și asupra unor responsabili din sistemul judecătoresc și că i-ar putea determina pe aceștia să-l scutească de răspundere pentru constatarea lui în stare de ebrietate alcoolică la volan. Pentru serviciile lor, bănuiții i-ar fi cerut 1400 de euro — bani pe care denunțătorul i-a transmis celor doi.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență, iar dacă vor fi găsiți vinovați, ambii riscă o pedeapsă sub formă de amendă penală sau detenție pe un termen de până la 6 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.


Oficiul Nord al Procuraturii anticorupție conduce urmărirea penală în acest caz.


Continue Reading

Moldova

/VIDEO/ Barbershop vandalizat, la Orhei. Proprietarii aduc acuzații la adresa poliției: Reacția oamenilor legii

A spart geamul unui Barbershop, a distrus totul din interior și dus a fost. Sunt acțiunile de care este suspectat un tânăr din Orhei.

Published

on

Totul a avut loc încă în noaptea de 2 iulie, proprietarii salonului însă nu-și găsesc nici până azi liniștea. Am fost contactați de către unul din administratori, care ne-a comunicat detalii despre caz. Potrivit sursei, în momentul în care tânărul spărgea geamul, în preajmă a trecut nu echipaj de poliție, care însă nu a oprit să vadă ce se întâmplă. Totodată, aceștia spun că l-au recunoscut pe tânăru din imagini și le-au spus oamenilor legii, însă,  individul nu a fost reținut.

Mai mult, tot administratorii aduc acuzații la adresa polițiștilor și se plâng că ancheta se derulează greu. Ei însă vor despăgubiri din partea tânărului și a familiei acestuia pentru pagubele aduse. De cealaltă parte, ofițerul de presă de la IP Orhei, Elena Băetrău declară că toate procedurile sunt întocmite în conformitate cu prevederile legii. Aceasta declară că identitatea individului este stabilită, el ar avea 33 de ani și ar fi revenit cu puțin timp în urmă de peste hotarele. Forțele de ordine declară că acesta se află în prezent într-o clinică de psihiatrie întrucât ar avea careva probleme mintale.

Cât privește faptul că echipa de poliție ar fi trecut pe lângă barbershop în momentul spargerii, ofițerul de presă a declarat că acel echipaj se îndrepta spre o altă misiune și cel mai probabil nu ar fi observat tânărul. Pe caz a fost pornită o procedură penală pentru stabilirea circumstanțelor.


 

echipa.md


Continue Reading

Moldova

/VIDEO/ Salvatorii au consolidat diguri de protecție în localitățile din lunca râurilor Prut și Nistru

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă să monitorizeze situația în localitățile din lunca râurilor Prut și Nistru.

Published

on

By

Pe parcursul zilei de 6 iulie salvatorii împreună cu reprezentanții autorităților publice locale, dar și localnicii mai multor localități au consolidat porțiuni de diguri în sate din raioanele Cantemir, Ungheni, dar și Nisporeni.

În localitatea Ghioltosu au fost efectuate lucrări de înălțarea a digului de protecție cu aproximativ 40 cm în locurile joase pe o distanță de 40 m. La lucrări au fost utilizate 8 unități de tehnică. Acțiuni similare au fost întreprinse și în municipiul Ungheni.

Aici barajul a fost fortificat pe o distanță de peste 250 m. La Măcărești salvatorii în comun cu autoritățile locale au pompat apa de pe pășunile inundate pentru prevenirea riscului de inundare a culturilor agricole, fiind consolidat un dig cu lungimea de peste 500 m.


Lucrări de fortificare a digului au continuat și în satul Grozești, raionul Nisporeni, unde au fost utilizați 140 saci cu nisip. Activități de consolidare a barajelor vor avea loc și pe parcursul zilei de 7 iulie în porțiunile joase din lunca râului Prut pentru prevenirea riscurilor.


Continue Reading

topul săptămânii