Connect with us

Moldova

/VIDEO/ Protestele șoferilor de ambulanță: Vezi de ce oamenii au ieșit în stradă. Reacția administrației.

În această dimineață, șoferii de pe ambulanțe de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au ieșit la proteste.

Published

on

Aceștia spun că nu sunt mulțumiți de salarii, ba, mai mult, nu înțeleg tactica după care sunt salariați. Aceștia spun că vor un salariu stabil, care să le asigure un trai decent.

Svetlana Gaitur, vicedirector responsabil pentru serviciul AMU, zona Chișinău, care a ieșit din instituție pentru a vedea ce se întâmplă, a refuzat să facă declarații în fața camerei. Potrivit ei, vineri, 15 noiembrie, va avea loc o ședință a administrației CNAMUP, unde vor fi luate hotărâri în acest sens.


echipa.md

Moldova

UPDATE: Explozie în capitală: O persoană a decedat, iar alta este rănită

În urma deflagrației una dintre persoanele rănite a murit pe loc. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Alexei Grosu, șeful-adjunct al INSP.

Published

on

Grosu a mai menționat că explozia ar fi fost provocată de un obuz, ci nu de o grenadă așa cum se anunțase anterior. Zona a fost încercuită, iar la fața locului au intervenit angajații IP Botanica.

Experții urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs explozia, transmite deschide.md

Cel puțin două persoane au fost rănite, după ce cu puțin în urmă a explodat o grenadă în curtea unui bloc de locuințe de pe bulevardul Dacia, din sectorul Botanica al capitalei. La fața locului a intervenit poliția, dar și un echipaj medical.Continue Reading

Moldova

Doi angajați ai Gărzii forestiere, reținuți pentru trafic de influență. Au încercat să scoată de sub urmărire un șofer, prins beat la volan

Un inspector și un pădurar, ce aparțin Întreprinderii pentru silvicultură din Soroca, au fost reținuti, în aceasta dimineață, de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție. Cei doi sunt bănuiți că ar fi pretins mită de la un bărbat, sub pretextul ca îl pot ajuta să scape de pedeapsă pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Published

on

Potrivit denunțătorului, angajații Gărzii forestiere din Soroca ar fi susținut că au influență asupra unor polițiști, dar și asupra unor responsabili din sistemul judecătoresc și că i-ar putea determina pe aceștia să-l scutească de răspundere pentru constatarea lui în stare de ebrietate alcoolică la volan. Pentru serviciile lor, bănuiții i-ar fi cerut 1400 de euro — bani pe care denunțătorul i-a transmis celor doi.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență, iar dacă vor fi găsiți vinovați, ambii riscă o pedeapsă sub formă de amendă penală sau detenție pe un termen de până la 6 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.


Oficiul Nord al Procuraturii anticorupție conduce urmărirea penală în acest caz.


Continue Reading

Moldova

/VIDEO/ Barbershop vandalizat, la Orhei. Proprietarii aduc acuzații la adresa poliției: Reacția oamenilor legii

A spart geamul unui Barbershop, a distrus totul din interior și dus a fost. Sunt acțiunile de care este suspectat un tânăr din Orhei.

Published

on

Totul a avut loc încă în noaptea de 2 iulie, proprietarii salonului însă nu-și găsesc nici până azi liniștea. Am fost contactați de către unul din administratori, care ne-a comunicat detalii despre caz. Potrivit sursei, în momentul în care tânărul spărgea geamul, în preajmă a trecut nu echipaj de poliție, care însă nu a oprit să vadă ce se întâmplă. Totodată, aceștia spun că l-au recunoscut pe tânăru din imagini și le-au spus oamenilor legii, însă,  individul nu a fost reținut.

Mai mult, tot administratorii aduc acuzații la adresa polițiștilor și se plâng că ancheta se derulează greu. Ei însă vor despăgubiri din partea tânărului și a familiei acestuia pentru pagubele aduse. De cealaltă parte, ofițerul de presă de la IP Orhei, Elena Băetrău declară că toate procedurile sunt întocmite în conformitate cu prevederile legii. Aceasta declară că identitatea individului este stabilită, el ar avea 33 de ani și ar fi revenit cu puțin timp în urmă de peste hotarele. Forțele de ordine declară că acesta se află în prezent într-o clinică de psihiatrie întrucât ar avea careva probleme mintale.

Cât privește faptul că echipa de poliție ar fi trecut pe lângă barbershop în momentul spargerii, ofițerul de presă a declarat că acel echipaj se îndrepta spre o altă misiune și cel mai probabil nu ar fi observat tânărul. Pe caz a fost pornită o procedură penală pentru stabilirea circumstanțelor.


 

echipa.md


Continue Reading

topul săptămânii