Rețele de socializare

Sociale

/VIDEO/ Copil de 11 ani, amenințat cu un cuțit

Un copil de 11ani din Capitală a fost amenințat cu un cuțit de un alt minor. S-a întâmplat în data de 28 iulie, în sectorul Botanica al capitalei. Suspectul este un minor de 13 ani, din raionul Cahul, care a fost reținut, suspectat de atac tâlhăresc și furt.

Acesta l-ar fi amenințat pe băiat cu un cuțit, ulterior, i-ar fi furat telefonul mobil în valoare de circa 7.000 de lei. Poliția a fost sesizată de către părinții copilului, după ce băiatul lor a ajuns acasă și s-a plâns de cele întâmplate.

Poliţia a iniţiat o cauză penală, iar la scurt timp, suspectul a fost reținut. În cadrul investigațiilor, s-a stabilit că minorul a mai comis un furt în timp ce se afla în parcul Valea Trandafirilor, prejudiciul fiind estimat la 15.000 de lei. Minorul şi-a recunoscut vina în ambele cazuri şi a spus că bunurile furate le-a vândut, iar banii i-a cheltuit.

Suspectul este cercetat în libertate pentru tâlhărie și furt. Suspectul, care are la activ mai multe abateri de acest gen, este cercetat în libertate, iar dacă va fi găsit vinovat riscă până la opt ani de pușcărie. Din fericire, bunurile furate au fost recuperate şi întoarse proprietarilor.

echipa.md


Sociale

Un pacient din R. Moldova, transportat cu SMURD-ul la București

În dimineața zilei de ieri Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare din Republica Moldova a efectuat a misiune terestră de transportare a unui pacient la București.

Potrivit IGSU, un bărbat în vârstă de 33 de ani, cetățean al Republicii Moldova, a fost preluat de echipajul  SMURD de la Institutul de Medicină Urgentă din capitală și adus la Spitalul Clinic Fundeni din București România pentru ulterioare intervenții medicale.

Pe parcursul drumului, persoana a fost monitorizată constant de medici și paramedici SMURD. Decizia de transportare în țara vecină a fost luată după ce starea de sănătate a acestuia s-a agravat în urma unei boli cronice. Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2019 au fost efectuate opt misiuni terestre transfrontaliere SMURD pentru cetățeni ai țării noastre.


Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ Bărbat din Râșcani, adus cu elicopterul la Chișinău, în urma unui accident rutier

Astăzi 21 septembrie 2019 echipajul aero medical SMURD Iași a efectuat o operațiune de transportare pe calea aeriană a unui bărbat în vârsta de 41 de ani care a avut de suferit în urma unui accident de circulație.

Misiunea a avut loc pentru aducerea persoanei din raionul Râșcani în capitală. Elicopterul SMURD a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău. Pe parcursul zborului bărbatul a fost monitorizat de echipajul de medici și paramedici SMURD Iași. Pacientul a fost preluat de echipa de medici și transportat la Institutul de Medicină Urgentă din capitală pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Potrivit IGSU, în anul 2019 aceasta este a douăsprezecea operațiune aero–medicală SMURD în Republica Moldova.


Citește mai departe

Sociale

Conducea un ansamblu rutier, deşi nu avea acest drept

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a fost depistat conducând un ansamblu rutier, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

În data de 19 septembrie a.c, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul din R. Moldova D.S., în vârstă de 25 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Citește mai departe

topul săptămânii