Rețele de socializare

Frontiera

Doi moldoveni, cercetați de polițiștii de frontieră români pentru prezentarea unor permise de conducere false

Doi moldoveni sunt cercetați de Poliția de Frontieră română, fiind prinși cu permise de conducere false, prezentate în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa și unui echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi. Ambii concetățeni se aflau la volanele unor microbuze.

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliției de Fronetieră Iași, ambele cazuri au avut loc pe data de 10 septembrie. Astfel, în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa (n.r. partea română), s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei pentru a ieşi din România, cetățeanul moldovean V. I., în vârstă de 33 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Republica Moldova.

Câteva ore mai târziu, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Drânceni, un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz, înmatriculat în Moldova şi o remorcă, înmatriculată în Lituania, condus de cetăţeanul din moldovean M.G., în vârstă de 34 de ani.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la controlul de frontieră, polițiștii de frontieră români au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că cele două permise de conducere nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.


Astfel, s-a stabilit că V. I. este posesor de permis de conducere, dar că acesta i-a fost retras pentru o perioadă de 36 de luni. Celălalt moldovean, M.G. în genere nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.


Frontiera

21 mii de euro nedeclarați, depistați în PTF Aeroport Internațional Chișinău

Cetățean al României, documentat pentru nedeclararea valutei străine pe care o deținea. Suma a fost depistată de către polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău în timpul controlului de securitate pe direcția ieșire din țară, în această dimineață.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani urma să ajungă în capitala Franței, însă a fost reținut pentru verificări suplimentare după ce în timpul controlului de securitate angajații Poliției de Frontieră au observat mai multe bancnote în portmoneul personal.

S-a intervenit conform atribuțiilor de serviciu, iar ca urmare despre incidentul respectiv au fost informați angajații Serviciului Vamal din punctul de trecere Aeroport Internațional Chișinău, în competența cărora se înscrie cazul.


Citește mai departe

Frontiera

Poliţiştii de frontieră ieșeni au confiscat țigări de 57.000 lei pe malul Prutului

Polițiștii de frontieră ieşeni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni specifice desfășurate în zona de competenţă, aproximativ 120 000 ţigări de contrabandă, în valoare de peste 57 000 RON / 235 085 MDL, transmite Poliția de Frontieră a României.

În data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 00.30, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice pe direcţia localităţii Petreşti din judeţul Iaşi, au descoperit pe malul râului Prut, abandonate, patru colete învelite în folie de culoare neagră.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 120.000 de ţigări (6.000 de pachete).

Ţigările, în valoare de 57 000 RON / 235 085 MDL au fost ridicate de poliţiştii de frontieră, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.


În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

ziaruldeiasi.ro


Citește mai departe

Frontiera

S-au pornit în Germania cudocumente false. Soț și soție, ambii moldoveni, cercetați pentru uz de acte neveridice.

Un cuplu din RM au încercat să ajungă în Germania cu un act de identitate fals, tentativa însă le-a fost dată peste cap de către polițiștii de frontieră români.

Incidentul a avut loc în data de 19 septembrie, la punctul de trece moldo-român Sculeni, în jurul orei 17. În cadrul procedurii de control s-a constatat că soțul, în vârstă de 43 de ani, avea atât cetățenie modovenească, cât și română, pe când soția acestuia de 46 de ani o avea doar pe cea moldovenească. Fapt care a trezit mai multe dubii în rândul angajaților de la frontieră. În consecință, în urma unor verificări, în portofelul bărbatului, a fost găsit un act de identitate fals cu poza soției sale.

În cadrul audierilor, cei doi au recunoscut că au cumpărat cartea de identitate de la un bărbat, numele căruia nu-l cunosc. Aceștia au declarat că pentru a obține documentul, au scos din buzunar 300 de euro. Cazul este investigat poliție.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii