Rețele de socializare

Sociale

Braconier prins cu un pui de CERB, în pădurea de la Iargara

Un braconier a fost prins cu un pui de cerb. Animalul a fost luat de la un braconier care a fost prins în pădurea din localitatea Iargara.

Directorul Silvicultură Iargara, spune că nu au luat animalul înapoi, deoarece era foarte mic și nu putea supraviețui fără o mamă în pădure.

„Am decis să-l aducem la grădina zoologică, pentru copii care vor vizita grădina zoologică. El este sănătos, activ, dar foarte mic, de aproximativ două săptămâni „, a declarat directorul silviculturii, Iargara Anna Mishchenko.

La grădina zoologică, spun că animalele care au nevoie de ajutor sunt adesea aduse aici. „Suntem întotdeauna deschise la astfel de momente, adesea sunt aduse animale rănite la noi, întotdeauna acceptăm, tratăm și le întoarcem, sau le păstrăm”, a declarat Olga Yuzvak, administrator al Grădina Zoologică din capitală.


În ceea ce privește bărbatului, a deschis un caz penal în legătură cu braconajul.

leova.org


Sociale

/VIDEO/ Familie din Călărași, rămasă pe drumuri. Casa le-a fost distrusă în totalitate.

 Un incendiu devastator a lăsat pe drumuri o familie din Călărași, după ce casa lor a ars în totalitate. Nenorocirea s-a produs în seara de 18 septembrie, aproximativ la ora 17.00, într-o gospodărie din localitatea Sadova.

La fața locului au intervenit trei echipe de salvatori și pompieri, care, timp de aproape două ore au luptat cu focul, care a cuprins locuința. Potrivit pompierilor, focul a distrus 80 la sută din locuință, dar și tot ce se afla în interior.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

În timpul intervenției, pompierii au scos din locuință două butelii cu gaz, evitând, astfel, o tragedie. Pe o rețea de socializare a apărut o postare, făcută de o prietenă victimelor care a povestit că în acea casă locuia o tânără de 20 de ani, împreună cu băiețelul ei de trei ani, dar și cu bunica ei.


Potrivit sursei, victimele nu au reușit să salveze nimic din bunurile pe care le aveau în casă. Tânăra, împreună cu fiul și bunica ei au fost cazați temporar într-o căsuță din sat. Cauzele și circumstanțele incendiului vor fi stabilite ulterior de specialiștii IGSU.

Cei care vor să ajute familia în cauză pot să apeleze la numerele de telefon: 069 663 839, 068 169 916 pentru a afla cum o pot face.

Video, în curând…


echipa.md

Citește mai departe

Sociale

Adjunctul Secţiei securitate publică aL IPCahul, reţinut pentru mită. A cerut 2.700 de euro de la un bărbat, pentru a-i soluționa cazul.

Șeful-adjunct al Secţiei securitate publică a Inspectoratului de poliţie Cahul a fost reţinut aseară de ofiţerii DGT Sud a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă.

Acesta este bănuit că ar fi pretins de la un bărbat 700 de euro, iar ulterior încă 2000 de euro, pentru a-l ajuta să-şi soluţioneze un dosar penal.

În fapt, poliţistul i-ar fi promis denunţătorului că ar avea influenţă asupra unor responsabili din cadrul organului de urmărire penală al Inspectoratului de poliţie Cahul şi că i-ar putea determina să claseze dosarul pornit în privinţa acestuia pe huliganism, dar şi să-i convingă să-i scoată interdicţia de nepărăsire a ţării. Pentru aceste servicii, poliţistul ar fi pretins şi primit 700 de euro. Ulterior însă, acesta ar mai fi pretins 2000 de euro pentru a mitui şi alte persoane, dar a fost denunţat la CNA.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar omul legii riscă până la 6 ani de puşcărie. În prezent, se efectuează şi alte acţiuni pentru a stabili complicii poliţistului şi pentru a elucida toate circumstanţele faptei.


Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.


Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ Momentul în care trei minori și un adolescent fură banii dintr-un aparat sportiv de tip BOXER

Specializați în furturi din aparatele sportive. Trei minori, cu vârstele cuprinse între 13 și 16 ani, dar și un adolescent de 19 ani, toți originari din Chișinău, au fost reținuți de polițiști, suspectați de cel puțin trei furturi.

Potrivit polițiștilor, în perioada lunilor august-septembrie aceștia ar fi reușit să spargă aparatele sportive de tip BOXER, amplasate pe străzile Ion Creangă și Alba Iulia, din sectorul Buiucani al capitalei. Oamenii legii au ridicat imaginile de pe camerele video din apropiere, care au surprins momentul furturilor. Din imagini se vede cum suspecții deschid capacul de la aparatele sportive, apoi, iau din el banii pe care-i ajung cu mâna și pleacă de la fața locului.

În total, aceștia ar fi reușit să fure peste 7.000 de lei. La scurt timp, forțele de ordine au dat de urmele suspecților. Audiați, atât minorii, cât și adolescentul, și-ar fi recunoscut vina.

Acum, ei sunt cercetați penal pentru furt, iar dacă instanța îi va declara vinovați, aceștia riscă amenzi de până la 67.500 de lei sau pușcărie de până la patru ani.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii