Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Șantaj cu secvențe video intime: Un bărbat a estorcat de la fosta sa iubită 150.000 de lei

Polițiștii și procurorii au stopat acțiunile de șantaj ale unui bărbat care, ceruse bani de la o femeie pentru a nu publica anumite imagini intime pe reţelele de socializare, dar și a nu le transmite rudelor. Suspectul ar fi șantajat victima prin aplicația „Viber” mai bine de două săptămâni, timp în care i-au fost transmise mesaje cu solicitarea sumei de 150 de mii de lei, însoțite cu imagini video.

Publicat

Bărbatul de 54 de ani, originar din s. Sipoteni r. Călărași, a nimerit în vizorul polițiștilor după ce aceștia ar fi primit o informație operativă, iar ulterior victima, o femeie de 35 de ani, a depus o plângere precum că este șantajată de bărbatul cu care avuse o relație de circa trei ani.

Datorită acțiunilor prompte ale poliției și ca urmare a măsurilor speciale de investigații întreprinse de polițiști (interceptarea comunicărilor, urmărirea vizuală, etc.), la 3 iunie suspectul a fost reținut în flagrant în timp ce a ridicat banii extorcați de la victimă, dintr-un loc special amenajat din preajma unei fâșii forestiere din apropierea mun. Bălți, unde au fost lăsați de victimă la solicitarea suspectului.

Menționăm că, banii au fost transmiși sub controlul polițiștilor și supravegheați până la ridicare.


În urma percheziției automobilului acestuia, polițiștii au depistat și ridicat bani în sumă de 100 000 mii de lei și 2 500 de euro, lăsați în ascunziș de victimă.

De asemenea, a fost ridicat și telefonul mobil prin intermediul căruia bănuitul expedia mesaje cu conținut de șantaj, pe marginea imaginilor video cu conținut intim, înregistrate însuși de el în timp ce a avut un act sexual cu victima.

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de șantaj.


Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă de la 92 500 la 117 500 de lei.

În continuare, oamenii legii examinează bunurile ridicate, în scopul acumulării probelor pertinente și concludente pentru cauză.

Acțiunile de documentare și reține au fost desfășurate de ofițerii Direcției investigații “Nord” a Inspectoratului Național de Investigați, sub conducerea procurorilor din cadrul PC COCS oficiul “Nord”, cu suportul mascaților de la „Fulger”.

echipa.mdEdiție TV

/VIDEO/ Furt surprins de camere: Minorul care apare în imagini este căutat de poliție, suspectat de furt

A intrat în toiul nopții într-un oficiu, a furat un telefon, iar apoi a dat bir cu fugiții. Minorul care apare în imagini este căutat de poliție, suspectat de furt.

Publicat

Totul a avut loc în noaptea de 5 iulie, în jurul orei 02.20 de minute, într-un oficiu din preajma gării feroviare din capital.

Camerele de supraveghere au surprins cum băiatul intră în oficiu, sustrage telefonul și pleacă într-o direcție necunoscută. Poliția a înregistrat cazul, însă până la moment, suspectul nu a fost identificat.

În acest context, persoanele care au recunoscut minorul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 060 886 576.


Confidențialitatea surselor de informare este garantată.

echipa.md

 


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Omorât în propria casă

Moarte groaznică pentru un bărbat în vârstă de 71 de ani. Acesta a fost snopit în bătăi în propria casă.

Publicat

Corpul neînsuflețit al victimei a fost depistat în prima jumătate a zilei de 6 iulie, în locuința sa din satul Ivanovca, din raionul Hîncești. Medicul legist venit cu poliția la fața locului a constatat preliminar că decesul victimei a survenit după ce bărbatul a fost bătut crunt.

În aceeași zi, oamenii legii au identificat și un suspect. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, anterior judecat.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal. Dacă vinovăția sa va fi demonstrată în instanță, tipul riscă ani grei de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ I-au stricat plăcerea. Un bărbat s-a pomenit cu poliția la ușă pentru că inhala marijuana în apartament

Un bărbat de 46 de ani, originar din raionul Leova, a fost reținut după ce polițiștii de la Ciocana au depistat în apartamentul pe care-l închiria, substanțe cu conținut stupefiant.

Publicat

În rezultatul cercetărilor desfășurate în locuință, forțele de ordine au depistat masă vegetală de culoare verde mărunțită cu miros specific de marijuană și un aparat confecționat artizanal pentru consum de substanțe narcotice.

Polițiștii au ridicat substanțele pentru a fi supuse expertizei, astfel în dependență de rezultatele acesteia, suspectul va fi tras la răspundere conform legislației în vigoare.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii