Rețele de socializare

Moldova

În căutarea unui loc de muncă bine plătit, a dat de o cercetare penală

Este isprava unui conațional, asupra caruia s-a depistat o carte de identitate românească cu semne de falsificare. Polițiștii de frontieră din punctul de trecere a frontierei Leușeni au observat actul neveridic printre lucrurile personale.

Publicat

În noaptea de 4 spre 5 iunie curent, la pista de control, pe direcția intrare în Republica Moldova, s-a prezentat un autocar ce se întorcea din Germania. Printre pasageri se afla și un tânăr de 21 de ani, domiciliat în raionul Florești. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar asupra persoanei și bagajelor acesteia.

Drept urmare, în geanta personală s-a depistat o carte de identitate românească, eliberată pe numele său, cu semne vizibile de falsificare. Supus verificărilor cu tehnica specială din dotare, s-a constatat că documentului îi lipsesc anumite elemente de protecție.

Audiat, pasagerul a recunoscut că și-a perfectat actul prin intermediul unui coleg de muncă, contra sumei de 150 de euro, pe când se afla în străinătate. Cu ajutorul acestui document spera să-și găsească un loc de muncă mai bine plătit.


Cercetările pe caz continuă, între timp cartea de identitate a fost transmisă către laboratorul criminalistic al IGPF pentru stabilirea legalității acesteia. În dependență de rezultat se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere corespunzătoare.Moldova

/VIDEO/ Vântul și ploile torențiale fac ravagii în nordul țării. Zeci de copaci au s-au prăbușit pe trasee, blocând accesul pentru mașini

Vântul și ploile torențiale fac ravagii în nordul țării. Zeci de copaci au s-au prăbușit pe trasee, blocând accesul pentru mașini.

Publicat

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în raioanele Edineț și Briceni pe data de 6 iulie 2022, au fost înregistrate ploi torențiale cu grindină, iar angajații IGSU au fost solicitați pentru lichidarea consecințelor în urma condițiilor climaterice nefavorabile.

Astfel, echipele de salvatori sunt antrenați în comun cu lucrătorii SA Drumuri pentru defrișarea copacilor doborâți în urma rafalelor de vânt și precipitațiilor puternice, care au blocat parțial traseul M5 între localitățile Groznița și Halahora raionul Briceni.

Totodată, conform primelor informații înregistrate mai multe culturi agricole și case de locuit au fost afectate în localitățile Viișoara, Fetești și Bădragii Noi, raionul Edineț.


Pagubele materiale cauzate de condiții meteorologice nefavorabile urmează a fi stabilite de Comisiile pentru Situații Excepționale raionale.


Citește mai departe

Moldova

Și-ar fi pus capăt vieții: Un tânăr de 32 de ani s-ar fi aruncat în gol de la etajul șapte

S-ar fi aruncat în gol de la etajul șapte. Un tânăr de 32 de ani a fost găsit decedat în fața unor blocuri locative de pe strada Drumul Schinoasei din capitală.

Publicat

Apelul la 112 a fost făcut în dimineața de 6 iulie, în juru orei 07.30, de către un trecător care a găsit victima fără suflare la pământ.

La fața locului polițiștii au constatat că este vorba despre un tânăr de 32 de ani care s-ar fi aruncat în gol de la etajul 7. Medicul legist nu a depistat careva semne de moarte violentă pe corpul decedatului, cu excepția celor caracteristice căderii de la înălțime.

La fața locului nu a fost depistat niciun bilețel de adio.


Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstantelor, iar dacă se va confirma versiunea unui suicid, polițiștii vor trebui să afle ce l-ar fi făcut pe tânăr să recurgă la acest gest disperat.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Omorât în propria casă

Moarte groaznică pentru un bărbat în vârstă de 71 de ani. Acesta a fost snopit în bătăi în propria casă.

Publicat

Corpul neînsuflețit al victimei a fost depistat în prima jumătate a zilei de 6 iulie, în locuința sa din satul Ivanovca, din raionul Hîncești. Medicul legist venit cu poliția la fața locului a constatat preliminar că decesul victimei a survenit după ce bărbatul a fost bătut crunt.

În aceeași zi, oamenii legii au identificat și un suspect. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, anterior judecat.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal. Dacă vinovăția sa va fi demonstrată în instanță, tipul riscă ani grei de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii