Rețele de socializare

Moldova

Au refuzat să livreze droguri în Germania, dar au fost „sancționați” cu 5.000 euro. Doi bărbați din Căușeni – reținuți

I-ar fi chemat la muncă în Germania în calitate de curieri, însă nu au specificat ce anume urmează să livreze. Doi bărbați de 23 și 31 de ani din Căușeni au fost reținuți de poliție și sunt cercetați pentru că ar fi cerut prin șantaj cinci mii de euro de la doi tineri, originari din același oraș.

Publicat

Totul s-a întâmplat pe teritoriul Germaniei, după ce inculpații le-ar fi propus tinerilor cu vârste de 21 și 23 de ani o ofertă de muncă greu de refuzat. Ultimii urmau să ajungă în Germania și să muncească în calitate de curieri pentru diverse mărfuri, însă nu a mers totul conform planurilor.

Ajunși la Berlin, chiar din prima zi de muncă, tinerii au observat că în pachetul adus de către doi albanezi și destinat spre transportare erau de fapt ascunse droguri de diferite tipuri. Fără a sta mult pe gânduri, cei doi au lăsat în parcare mașina de serviciu, cu drogurile în ea, și au revenit în Moldova.

După cele întâmplate, bărbații care i-au recrutat ar fi început să-i amenințe. Aceștia ar fi cerut ca tinerii să le achite cinci mii de euro, iar fiecare lună de întârziere iar fi costat pe victime câte o mie de euro în plus. Mai mult, inculpații ar fi luat fără știre mașina uneia dintre victime și ar fi vândut-o la o stație de dezmembrare a automobilelor, asta în contul datoriei inventate.


În urma amenințărilor, tinerii s-au adresat la poliție, iar o dată ce bănuiții au revenit în țară, la domiciliile lor au avut loc percheziții. Acolo au fost găsite telefoane mobile, suporturi cu informații de interes, substanțe asemănătoare drogurilor, dar și numărul de înmatriculare a automobilului vândut ilegal.

Astfel, cei doi suspecți au fost reținuți, unul dintre aceștia fiind anterior în vizorul poliției pentru alte infracțiuni.


echipa.md

Moldova

Un bărbat de 52 de ani, condamnat la detenție pe viață: Și-ar fi violat două fiice vitrege

Un bărbat de 52 de ani a fost condamnat la detenție pe viață că și-ar fi abuzat sexual timp de câteva luni fiicele vitrege în vârstă de 8 și 10 ani.

Publicat

Mai mult, pe lângă aceasta individul ar fi obligat minorele să vizualizeze împreună cu el conținut pornografic.

Potrivit procurorilor, totul s-a întâmplat în perioada lunilor aprilie 2022-februarie 2023, în timp bărbatul se afla acasă la concubina sa. Astfel, inculpatul și-ar fi abuzat sexual fiica vitregă în vârstă de 10 ani. Tot el, într-una din zile ar fi ademenit minora în pădure, unde ar fi comis din nou acțiuni cu caracter sexual în privința fetei. În aceeași perioadă, bărbatul ar fi abuzat-o sexual și pe sora mai mică a victimei, în vârstă de 8 ani.

Bărbatul a fost recunoscut în instanța de judecată vinovat pentru mai multe episoade de acțiuni cu caracter sexual neconsimțite și viol comise în privința minorelor.


Pe lângă faptul că a fost condamnat la detenție pe viață, bărbatul va fi obligat să achite un prejudiciu moral în sumă de un milion de lei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

Rezultatele operațiunii „Motociclistul” la Orhei: Opt bărbați au fost documentați, jumătate fiind băuți la ghidon

Operațiunea „Motociclistul” dă primele roade. În primele cinci zile de când polițiștii sunt cu ochii pe motocicliști, doar în raionul Orhei, documentați au fost opt bărbați, majoritatea pentru că se aflau în stare de ebrietate.

Publicat

Printre ei se numără și doi bărbați de 25 și, respectiv 69 de ani, care conduceau motocultoare în satul Susleni. Aceștia aveau concentrații de alcool în de 0,66 și, respectiv, 1,46 mg/l de alcool în aerul expirat.

Alți cinci motocicliști au fost prinși tot pe teritoriul raionul Orhei ghidând vehiculele deși nu dețineau permise de conducere. Mai mult, unul dintre ei era și băut, având o concentrație de alcool de 0.76 mg/l de alcool în aerul expirat.

În aceeași perioadă a fost identificat și un bărbat de 39 de ani care conducea un ATV fără a deține permis de conducere și având o concentrație de 0,79 mg/l alcool în aerul expirat. Toate vehiculele au fost ridicate și duse la parcarea specială, iar bărbații riscă dosare penale.


Menționăm că operațiunea „Motociclistul” a început pe 8 aprilie și va dura până pe 31 octombrie, având drept scop îmbunătățirea nivelului de disciplină rutieră a conducătorilor de motociclete și motorete.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Nu le pasă de mediul în care locuiesc. Aproape 60 de oameni au fost amendați după ce au dat foc intenționat vegetației uscate

Nu le pasă de mediul în care locuiesc. Aproape 60 de oameni au fost amendați după ce au dat foc intenționat gunoiului menajer și vegetației uscate.

Publicat

Potrivit informațiilor, în total, inspectorii de mediu și polițiștii au aplicat amenzi pentru 42 de persoane, fiind vorba de suma totală de peste 230.000 de lei, iar alte 16 persoane s-au ales muncă neremunerată în folosul comunității. În total au fost împărțite 640 de ore.

Ghinioniștii care au fost prinși dând foc vegetației sunt din municipiul Bălți și din raioanele Soroca, Edineț, Cahul, Glodeni, Drochia, Dubăsari, Sîngerei, Rîșcani, Fălești, dar și UTA Găgăuzia. Potrivit IGSU, de la începutul anului, în R. Moldova au fost înregistrate peste 1000 de incendii de vegetație, care au afectat o suprafață de aproape 2.300 de hectare de teren.

În context, salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să evite focul deschis în zonele uscate, să nu dea foc vegetației sau gunoiului menajer, și să nu lase copiii să se joace cu focul deschis. Prevenirea incendiilor este responsabilitatea fiecăruia pentru siguranța locuințelor și a mediului.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii