Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Razii nocturne în cluburile din Capitală. Petrecăreții nu dețineau certificatul COVID-19, iar de distanța socială nici vorbă

Nesimțire totală. În timp ce în ultimile zile atestăm o creștere alarmantă a cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, tinerii continuă să frecventeze cluburile de noapte fără a respecta măsurile sanitare.

Publicat

Ofițerii INSP împreună cu mascații de la Fulger au descins pe parcursul nopții de vineri și sâmbătă la 20 de cluburi din Capitală, unde regulile epidemiologice se pare că au rămas doar pe hârtie. Petrecăreții nu dețineau certificatul COVID-19, iar de distanța socială nici vorbă, potrivit publika.md.

Peste 100 de persoane se distrau fără nicio remușcare într-un local de pe strada Albișoara din sectorul Râșcani al Capitalei. Cheful petrecăreților a fost stricat de oamenii legii.

Pe lângă faptul că majoritatea clienților nu aveau un certificat COVID, aceștia consumau și narghilea, lucru interzis:


„- Dar de ce dumneavoastră consumați narghilea în incintă?
– Dacă se vinde aici.
– Cu cât ați cumpărat-o?
– Da cine o achitat-o? 100 am achitat”.

Verificările au continuat într-un local de pe strada 31 august, unde clienții fără certificatul COVID-19 au avut coridor verde.

Clubul a fost amendat pentru că nu a desemnat o persoană responsabilă la intrare care să verifice certificatele COVID-19 a clienților.


Administratorul localului s-a arătat indignat de prezența oamenilor legii:

„- Iată domnul nu are certificatul COVID.
– Eu chiar nu îl am cu mine.
– Mai în scurt, nu mă filmați. Eu vă rog frumos. Nu mă filma, eu chiar te rog frumos”.

Aceleași încălcări au fost depistate de polițiști și la un local de noapte de pe strada Ștefan cel mai și Sfânt:


„- Verificăm certificatele. Ne pregătim să le prezentăm.
– Sunte pregătit.
– Vă rog să vă așezați la masă”.

Raziile au fost efectuate de către ofițerii direcției prevenire din cadrul INSP de comun că mascații de la Fulger.


„În majoritatea cazurilor, nu sunt desemnate persoane la intrarea localurilor care să verifice certificatele ce trebuie să le prezinte fiecare vizitator”, a declarat Vitalie railean, ofițer principal din cadrul INSP.

Agenți economici care nu se conformează măsurilor epidemiologice riscă până la 35 de mii de lei amendă, iar în caz că încalcă repetat – până la 75 de mii de lei. Iar persoanele fizice riscă să scoată din buzunare până la cinci mii de lei.


Moldova

/VIDEO/ La un pas de tragedie: Momentul în care un camion este cât pe ce să strivească o mașină

La un pas de tragedie: Un camion a fost cât pe ce să strivească o mașină, la intrarea în capitală.

Publicat

Totul a avut loc în data de 24 mai, în jurul orei 13.00, în apropierea sensului Giratoriu de la intrarea în orășelul Cricova.

Imaginile cu momentul periculos au fost expediate la adresa redacției noastre de către șoferița ce se afla la volanul automobilului în cauză.

În secvența video se poate observa cum autocamionul cu betonieră începe a-și schimba banda de deplasare spre stânga fără a se asigura, îndreptându-se direct spre mașina ce se deplasa regulamentar.


Din fericire, șoferița a reușit să accelereze, astfel ca să nu se pomenească strivită între camion și parapetul ce delimitează direcțiile de deplasare.

Cel mai grav este că în mașină se aflau și doi copii minori, care au tras câte o sperietură pe cinste.

Am expediat imaginile și către INSP, iar ofițerul de presă Natalia Golovco, ne-a spus că oamenii legii se vor autosesiza pe caz, șoferul autocamionului urmează a fi identificat și sancționat.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Poliția a identificat minorii care ar fi distrus o bancă într-un parc din capitală: Vor fi audiați în prezența părinților

De dragul contentului pe rețelele de socializare unii adolescenți sunt gata să încalce legea. Este și cazul unui grup de băieți care s-au filmat cum schimbă locul unei bănci din parc și se amuză pe seama propriilor acțiuni.

Publicat

Secvența video a fost plasată pe internet chiar de către unul din cei participanți. Totul a avut loc în parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani.

Deși secvența video a fost ștearsă la scurt timp de autorul postării, imaginile au fost preluate și plasate pe diverse rețelele sociale, devenind virale. Internauții scriu în comentarii că cel mai probabil, băieții nu încăpeau pe o singură bancă, și au decis să o tragă pe a doua vis-a-vis de prima ca să poată discuta și se distra toți împreună.

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că oamenii legii au identificat eroii din secvența video.


Este vorba despre mai mulți minori cu vârstele cuprinse între 16 și 17 ani. Suspecții au fost citați la poliție împreună cu părinții, pentru a fi audiați și stabili circumstanțele.

Agentul constatator va decide sub incidenta cărui articol se califică acțiunile suspecților, dar și pedeapsa pe care o vor ispăși.


Citește mai departe

Moldova

Un moldovean a încercat să părăsească România cu un auto radiat din circulaţie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cu bărbat cu dublă cetăţenie, română și R. Moldova, care a fost depistat la volanul unui autoturism radiat din circulaţie.

Publicat

În data de 23 mai a.c., în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, care conducea un autoturism care avea aplicate numere de înmatriculare specifice Germaniei.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta figurează radiat din circulaţie din 15 februarie 2022.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Citește mai departe

topul săptămânii