Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Două accidente în lanț, la Tiraspol. Cinci persoane au ajuns la spital

Două accidente în lanț, la Tiraspol. Primul caz a avut loc în data de 21 martie. Trei mașini s-au tamponat în fața unei intersecții.

Presa de peste Nistru scrie că unul dintre șofer ar fi oprit la culoarea roșie a semaforului, Ir cel care venea din spate nu a reușit să frâneze și a lovit vehiculul din fața lui. Din cauza loviturii, mașina accidentată a fost proiectată în automobilul din spate. Cel de-al doilea caz s-a produs în dimineața de 22 mai. Două mașini s-au tamponat într-un autocamion parcat la marginea drumului.

Cu mai multe răni s-au ales unul dintre șoferi, dar și patru pasageri. Toți au fost duși la spital. Șoferii le-ar fi declarat milițienilor că totul s-a întâmplat din cauza soarelui care i-ar fi orbit. Circumstanțele ambelor cazuri vor fi stabilite de milițienii din regiune.

echipa.md


Moldova

Descoperire macabră la Soroca. A alunecat și a căzut în fântână

Cadavru găsit în fântână, la Văsălcău, raionul Soroca, transmite Telegraph.md

Descoperirea a fost făcută astăzi, 25 mai, vizibil fără semne de moarte violentă.

Potrivit oamenilor legii, victima s-ar fi alunecat și a căzut în fântână.


Alte circumstanțe urmează a fi stabilite de către polițiști.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Șoferii vehiculelor de mare tonaj, dar și transportatorii de mărfuri și pasageri, luați la ochi de ANTA

În scopul protecției și utilizării corecte a drumurilor publice de către operatorii de transport rutier, precum și pentru combaterea transportului ilicit de mărfuri, colete și persoane, în perioada 18 – 22 mai 2020, inspectorii Agenției au organizat mai multe operațiuni de monitorizare și control a transportului cu vehicule rutiere pe drumurile și traseele naționale, în vederea respectării masei totale maxime admise, maselor maxime admise pe axe și/sau dimensiunilor maxime admise.

Astfel, în perioada vizată, au fost depistate multiple încălcări admise de către conducătorii auto, cât și operatorii de transport rutier: depășirea masei totale maxime admise a autovehiculului, transportarea încărcăturilor fără deținerea autorizației speciale pentru transporturile cu greutăți și/sau dimensiuni ce depășesc limitele admise, transportarea încărcăturilor neacoperite cu prelată, transportul ilicit de persoane, mărfuri și colete, etc.

În rezultatul acțiunilor de control, inspectorii Agenției au întocmit 84 procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în mărime de 5657 unități convenționale. Totodată, au fost întreprinse măsuri de constrângere prin suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier, fiind întocmite 30 procese-verbale de reținere a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare şi a certificatelor de înmatriculare.

În acest sens, Agenția atenționează operatorii de transport rutier că în conformitate cu prevederile art. 621 alin. (1) al Codului transporturilor rutiere nr. 150 din 17.07.2014, este interzisă efectuarea transportului cu vehicule rutiere, înmatriculate în Republica Moldova sau în alte state, pe drumurile publice cu depășirea masei totale maxime admise, maselor maxime admise pe axe și/sau dimensiunilor maxime admise prevăzute de Legea drumurilor.Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Șofer cu fițe de „POLICE”

Un șofer și-a decorat vehiculul cu simboluri interzise și se dădea tare pe străzile capitalei. Mașina lui, cu decor specific a atras atenția poliției rutiere.

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a fost sancționat de forțele de ordine, pentru încălcarea regulilor de exploatare a autoturismului.

Automobilul la volanul căruia se afla suspectul a fost decorat cu inscripția POLICE, iar pe mașină a fost instalat un dispozitiv luminos de tip LED, care improviza un giratoriu. Mașina a fost oprită în timp ce se deplasa pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al capitalei. Ca urmare, forțele de ordine i-au retras plăcuțele de înmatriculare de la automobil. Totodată, șoferul s-a ales și cu o amendă de 1000 de lei și trei puncte de penalizare pentru încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției cere conducătorilor auto să respecte toate regulile de circulație, în caz contrar aceștia vor fi sancționați conform prevederilor legislației în vigoare.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii