Rețele de socializare

Moldova

UPDATE: Cine este tânăra care s-ar fi aruncat în gol de la etajul cinci al căminului ASEM:

Noi detalii despre tânăra de 24 de ani, care s-ar fi sinucis, aruncându-se în gol de la balconul camerei de cămin unde locuia.

Persoane apropiate rudelor tinerei, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul au declarat că tânăra se numaște Maria Purici. Fata provine dintr-o familie din Rezina. Aceasta mai are un frate.

Potrivit sursei, familia tinerei este una exemplu, admirată de toată lumea pentru cumsecădenia de care au dat mereu dovadă.

„Întreg orașul a rămas șocat după ce a aflat de nenorocirea care s-a produs în familia Purici. Sunt niște oameni foarte de treabă, mama lor lucrează la piață. Maria și fratele ei sunt foarte educați, niciodată nu am auzit nicio vorbă rea despre ei”, ne-a comunicat sursa.


În fotografia expediată pe adresa redacției noastre tânăra decedată apare alături de singurul ei frate.

Amintim că incidentul s-a produs în seara de șate mai, aproape de ora 21.00. Tânăra s-ar fi aruncat de la etajul cinci al căminului de pe strada Florilor și a decedat. Polițiștii nu au depistat semne de moarte violentă pe corpul victimei și versiunea preliminară este că fata și-a pus capăt zilelor.

Potrivit poliției, victima este originară din raionul Rezina, însă își făcea studiile la ASEM.Fata era studentă la masterat, în anul doi la Școala Masterală de Excelență în Economie și Business.


Potrivit poliției, din discuțiile cu iubitul victimei, aceștia nu s-ar fi certat în seara tragediei. Acum forțele de ordine cercetează toate circumstanțele, iar dacă se va adeveri versiunea unui suicid, să stabilească ce ar fi făcut-o pe tânără să recurgă la acest gest extrem.

echipa.md

Citește și: Detalii despre masteranda de la ASEM, care s-ar fi aruncat în gol. Fratele victimei tocmai venise la ea în vizită.


Moldova

/VIDEO/ La un pas de accident. O macara a ajuns pe contrasens

O clipă de imprudență putea crea un grav accident de circulație cu implicarea unei macarale. Totul a avut loc în dimineața de 26 mai pe o stradă din Chișinău.

Imaginile au fost postate pe o rețea de socializare. În acestea se vede cum un taximetrist iese de pe un drum adiacent fără a se asigura, chiar în momentul în care pe strada principal se deplasa macaraua. Conducătorul autoutilitarei a reuşit în ultima clipă să evite impactul, ieșind pe contrasens și oprindu-se la marginea drumului.

Din fericire, șoferul ce venea în întâmpinarea macaralei a reușit să frâneze și nimeni nu a avut de suferit. Deocamdată nu este clar dacă poliția a fost sesizată pe acest caz.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Medicul toxicolog, găsit decedat la spitalul „Sfânta Treime”, s-ar fi sinucis

Un medic toxicolog din secția Toxicologie din cadrul spitalului „Sfânta Treime”, sectorul Rîșcani al capitalei, a fost găsit mort în camera de odihnă de la locul său de muncă, în această dimineață, fără semne vizibile de moarte violentă.

Surse ale DESCHIDE.MD apropiate anchetei susțin că ar fi vorba despre un caz de suicid. Anterior medicul a mai avut tentative de sinucidere, și anume prin consum de pastile.

Amintim că poliția a fost alertată în jurul orei 06:00 dimineața. Potrivit ofițerului de presă al Poliției capitalei, Natalia Stati, la fața locului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Medicul în vârstă de 39 de ani a fost depistat decedat în camera de odihnă. Din discuțiile cu colegii de serviciu acesta se afla în tura de noapte.

Cadavrul a fost îndreptat la Centrul de Medicină Legală pentru a fie efectuate expertizele și a fi stabilită cauza exactă a decesului. IP Râșcani a inițiat o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele.Citește mai departe

Moldova

INSP: 139 de șoferi, prinși băuți la volan în ultimile 5 zile. În total au fost înregistrate peste 3.000 de încălcări

Timp de 5 zile, în cadrul acțiunii: ,,10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier” de către ofițerii INSP al IGP au fost depistați la volanul mașinii 139 de șoferi suspecți în stare de ebrietate, dintre care 118 în stare de ebrietatea avansată, iar 21 în stare de ebrietate minima.

În această perioadă, pe întreg teritoriul țării au fost sancționați peste 3 700 de șoferi care au încălcat regulile de circulație rutieră, cele mai grave fiind:
– depășirea limitei de viteză – circa 2000;
– încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizia tehnică a mașinilor – 678 de conducători auto;
– nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră – circa 300 de șoferi;
– conducerea vehiculului cu încălcarea regulilor, prinvind permisul de conducere – 164;
– încălcarea regulilor de folosire a centurii de siguranță – 114.

Acțiunea: ,,10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier” a INSP al IGP continuă și se va încheia la data de 31 mai.

Reiterăm tuturor conducătorilor auto, că siguranța în traficul rutier reprezintă respectarea regulilor de circulație.


Citește mai departe

topul săptămânii