Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Un ex-contabil-șef al biroului vamal riscă pușcărie

Un fost contabil-șef de la un birou vamal riscă să-și petreacă următorii șase ani după gratii pentru că ar fi dat salarii neîntemeiate mai multor angajați.

Procurorii anticorupție au stabilit că pe parcursul anului 2017, contabila ar fi eliberat salarii unor persoane aflate în concediu ordinar sau de boală, precum și unor persoane suspendate din funcție sau eliberate din serviciu. Mai mult, funcționara și-ar fi calculat și ei un supliment la salariu în mărime de peste 125 mii lei.

Astfel, fosta angajată a Serviciului Vamal ar fi prejudiciat bugetul instituției cu peste 720 de mii de lei. Potrivit procurorilor, suspecta, dar și cei care au beneficiat de salariile neîntemeiate ar fi întors toți banii, astfel, întreg prejudiciu a fost recuperat.

Acum, dosarul pe numele suspectei a fost transmis în judecată. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă amendă de până la 117 mii 500 de lei sau până la șase ani de detenție.


Totodată, nu va putea ocupa funcții publice în următorii 10 ani.

echipa.md


Ediție TV

/VDEO/ Accident cu două motociclete

Grav accident pe strada Grenoble din capitală. Trei persoane au ajuns la spital după ce două motociclete s-au tamponat violent.

Totul a avut loc în seara de 03 iunie, în jurul orei 22.20. Martorii de la fața locului au apelat imediat la 112, iar la locul impactului au venit polițiștii, dar și medicii cu o ambulanță. Forțele de ordine au stabilit că cele două vehicule erau conduse de doi tineri, de 31 și respectiv 32 de ani. Totodată, pe scuterul șoferului de 32 de ani se afla și un pasager de 34 de ani. În urma coliziunii, toți trei au fost răniți și transportați la spital.

Forțele de ordine urmează să stabileacă care dintre motocicliști a provocat impactul. Acesta va fi pedepsit în funcție de gravitatea leziunilor pe care le-au suferit victimele. Totodată, potrivit datelor oferite de Poliția Capitalei, în ultimele 72 de ore în capitală s-au înregistrat 124 de accidente rutiere, dintre care 117 soldate doar cu pagube materiale. În alte șapte cazuri au fost rănite nouă persoane.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Bătrână agresată de un polițist

Un video plasat pe data de 3 iunie pe o rețea de socializare a stârnit indignare în rândurile utilizatorilor. O bătrână a fost agresată de un angajat al poliției din sectorul Râșcani al capitalei în timp ce vindea verdețuri pe trotuarul de pe bulevardul Moscovei.

În secvența video se observă o aglomerație în jurul băncii, pe care este așezată doamna. Polițistul insista cu forța ca bătrâna să înceteze comerțul și să-l urmeze la secția de poliție. Pietonii nu au rămas indiferenți de acțiunile acestuia și i-au luat apărarea femeii.

În contextul materialelor video de pe rețele și în sursele mass-media, IGP a venit cu precizări. Potrivit sursei, polițiștii au intervenit să documenteze o încălcare, la solicitarea locuitorilor caselor adiacente de pe bulevardul Moscovei. Aceștia s-ar fi plâns că cinci femei vând ilegal verdețuri pe marginea trotuarului. Când au ajuns la fața locului, patru dintre cele cinci comerciante s-au supus cerințelor legale, iar cea de-a cincea femeie ar fi încercat să opună rezistență. Doamnei i s-a cerut să urmeze angajații la Sectorul de Poliție pentru identificare și întocmirea unui proces-verbal, iar doamna a ignorat cerințele.

Totuși, atitudinea polițistului ar fi fost inadmisibilă, de aceea, IGP a inițiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele cazului și corectitudinea comportamentului angajatului Poliției.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A dispărut din spital

Un bărbat de 42 de ani a dispărut din spital, iar rudele nu mai știu unde să îl caute. La adresa redacției noastre s-a adresat bunicul pacientului, în vârstă de 80 de ani care ne-a relatat că nepotul său era internat în spitalul din Cantemir.

În data de 17 mai, acesta s-ar fi dus să-și viziteze nepotul și să organizeze transferul acestuia la spitalul de psihiatrie din Chișinău. Atunci bărbatul a aflat că nepotul său a dispărut din spital, chiar dacă, anterior, acesta se simțea atât de rău încât nu putea merge nici 200 de metri fără ajutorul unei alte persoane.

Medicii i-ar fi spus bătrânului că nepotul lui ar fi plecat în jurul orei 03.00 noaptea, iar de atunci nimeni nu știe nimic de el. Familia bărbatului dispărut a alertat și poliția, însă căutările nu au dat niciun rezultat. Tudor Isca are corpolența medie, pielea creolă, ochii căprui și părul șaten. În acest context, toți cei care l-au recunoscut pe bărbatul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugați să anunțe la numerele de telefon 068 577 100 sau 112.

Orice informație contează.

echipa.md


 

 


Citește mai departe

topul săptămânii