Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Trunchiul unei persoane, dar și membrele tăiate, depistate într-o fântână din Râbnița

Descoperire macabră, într-un sat din Râbnița. Trunchiul unei persoane, dar și membrele tăiate au fost găsite într-o fântână.

Publicat

Cazul terifiant s-a petrecut în data de 13 martie în localitatea Erjovo. Milițienii au fost alertați de către un lucrător care în acea zi efectua lucrări de curățare a fântânii. Acesta a declarat că a găsit fragmente de corp uman. La locul de față s-a deplasat o echipă de milițieni, medicul legist, dar și salvatorii. În urma investigațiilor au fost găsite și membrele, presupus turnate cu amestec de ciment. Capul nu a fost depistat.

Ulterior, fragmentele umane au fost transportate spre expertiză. Sexul persoanei decedate urmează a fi stabilit. Pe caz a fost inițiată o anchetă în vederea constatării tuturor circumstanțelor.

În acesta context, cetățenii care dețin careva informație care ar putea ajuta la identificarea cât victimei atât și a suspecților sunt rugați să apeleze la numerele de telefoane 112, 102 sau 0 (555) 4-35-20, 4-06-42, 4-10-31, 0 (777) 8-64-85.


Confidențialitatea este garantată.

mvdpmr.org


 

Advertisement

Moldova

Scandal uriaș la Vamă: Doi șefi și un broker, reținuți pentru mită de peste 40.000 de dolari

Scandal de corupție în cadrul Serviciului Vamal al RM: După ce ieri, 21 mai, șeful Biroului Vamal Centru, Iurie Gorea, și un broker vamal — au fost reținuți de ofițerii CNA și procurori, astăzi, lista a fost completată cu încă un nume sonor — șeful Postului Vamal Intern Căușeni, plasat în izolator pentru 72 de ore.

Publicat

Este vorba despre șeful Postului Vamal Intern Căușeni, reținut pentru 72 de ore, care figurează în același dosar cu șeful Biroului Vamal Centru, Iurie Gorea, și un broker vamal. Reținerea celor doi din urmă a avut loc în după-amiaza zilei de 21 mai.

Cei trei sunt bănuiți că, în complicitate cu alte persoane a căror identitate nu a fost încă dezvăluită, ar fi pretins și primit mită în sumă de peste 40 de mii de dolari, în mai multe tranșe.

Potrivit informațiilor preliminare ale anchetei, banii ar fi fost destinați facilitării trecerii frontierei pentru mărfuri destinate regiunii transnistrene.


În urma perchezițiilor, ofițerii CNA au ridicat mai multe documente și sume de bani în diferite valute, valoarea totală estimată fiind de circa 1,1 milioane de lei.

CNA a anunțat că va reveni cu detalii suplimentare pe parcursul anchetei.

Drept reacție, șeful Serviciului Vamal, Alexandru Iacub, a declarat că instituția pe care o conduce nu tolerează faptele de corupție și colaborează deplin cu autoritățile în anchetele în curs. De asemenea, au fost inițiate și anchete interne pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Călăuze și migranți, prinși la graniță. Ultimii încercau să ajungă ilegal în Uniunea Europeană.

O nouă rețea de trafic de migranți din Asia a fost descoperită la granița de stat a Republicii Moldova. Polițiștii de frontieră au reținut patru persoane- două călăuze și doi migranți, care încercau cu orice preț să ajungă în Uniunea Europeană.

Publicat

Cazul a avut loc în apropiere de satul Frăsinești din raionul Ungheni. Patrulele Poliției de Frontieră au observat două persoane suspecte care se aflau în apropierea frontierei moldo-române.
Luați la întrebări, cei doi- cetățeni din Sri Lanka, de 31 și 42 de ani, nu aveau documente justificative pentru a se afla în zonă.
Au urmat mai multe investigații în cadrul cărora au fost descoperite și călăuzele, implicate în schemă. Este vorba despre doi cetățeni români, care au fost găsiți în timp ce se ascundeau într-o pădure din preajma localității Costuleni, raionul Ungheni. În imediata lor apropiere, autoritățile au găsit un vehicul cu numere de înmatriculare italiene și 8 plăci de polistiren, folosite pentru traversarea înot a râului Prut.
Românii urmau să fie plătiți cu câte 2.500 de euro fiecare pentru a facilita trecerea ilegală a frontierei. În urma acțiunii, autoritățile au emis mandate de arest preventiv pentru cei doi, pentru o perioadă de 30 de zile, iar vehiculul implicat a fost confiscat.
Pentru organizarea migrației ilegale, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea între 5 și 12 ani și amenzi de la 300 de mii până la 400 de mii de lei.


Citește mai departe

Moldova

Scandal în troleibuzul Nr. 1: un pasager s-a opus reținerii unui suspect monitorizat cu brățară electronică

Călătorie cu scandal: Un incident tensionat a avut loc în troleibuzul Nr. 1 din Chișinău.

Publicat

Polițiștii au reținut un tânăr suspectat de furt și implicat în mai multe cauze penale. Reținerea a fost perturbată de un pasager care a intervenit în apărarea acestuia, acuzând oamenii legii de abuz.

Mai mult, martorii susțin că cel care a sărit în apărarea tânărului este fostul viceministru al Justiției Nicolae Eșanu.


Drept reacție, Poliția precizează că tânărul era monitorizat cu brățară electronică și se afla în apropierea locului unui furt recent, comis la ieșirea din capitală. Acesta a fost urmărit și reținut în transportul public, după ce a fost localizat în baza măsurilor speciale de investigație.

Oamenii legii susțin că s-au legitimat de mai multe ori în timpul intervenției, iar suspectul și-a recunoscut vina.

Poliția le reamintește cetățenilor să nu intervină în acțiunile operative ale forțelor de ordine, pentru a nu periclita siguranța publică. În caz de dubii, singura cale recomandată este apelul la 112.


Citește mai departe

topul săptămânii