Rețele de socializare

Moldova

Trei permise de conducere false, depistate la controlul trecerii frontierei de stat

Trei permise de conducere falsificate au fost depistate în timpul formalităților de control al trecerii frontierei de stat. Sunt cercetați penal pentru deținerea și folosirea actelor false trei cetățeni din România, Turcia și Republica Moldova. Incidentele au fost înregistrate în ultimele 72 de ore.

Publicat

În punctul de trecere Palanca, pe direcția ieșire din țară, la linia de control s-a prezentat un cetățean al României de 28 de ani, la volanul unei Skoda Karoq, înmatriculată în Cehia. În timpul verificării documentelor, polițistul de frontieră a observat mai multe elemente de contrafacere a permisului de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile române. La cercetarea minuțioasă a documentului, cu ajutorul tehnicii din dotare , a fost confirmat faptul că permisul este falsificat. La audieri, cetățeanul român a declarat că nu a participat la perfectarea actului în cauză, dar în Germania prin intermediari și contra sumei de 100 euro a obținut permisul de conducere. Cazul în continuare este investigat de polițiștii de frontieră din Direcția regională EST, în vederea elucidării circumstanțelor și identificării altor persoane care s-ar face vinovate de ilegalitatea săvârșită.

Alte două permise de conducere, cu semne clare de falsificare, au fost depistate în punctul de trecere Giurgiulești-Galați. Sâmbătă, în jurul orei 16:00, un conațional a fost identificat cu permisul de conducere falsificat, un act care ar fi emis de autoritățile abilitate din R.Moldova. Din spusele persoanei documentate s-a aflat că acesta niciodată nu a învățat la școala auto și nici nu a susținut examen pentru a intra în posesia permisului de conducere. Însă, a purces la această ilegalitate din motiv că a avut propuneri de angajare în calitate de șofer, la un loc de muncă bine plătit peste hotare. În cel de-al doilea incident, cetățeanul Turciei s-a prezentat la volanul unui autocamion cu numere de înmatriculare românești, iar la verificarea permisului de conducere turcesc s-a stabilit că este contrafăcut.

La cele depistate, conducătorul auto a recunoscut că a purces la această ilegalitate din cauză că a acumulat la maximum punctele de penalizare, iar ca rezultat permisul i-a fost ridicat de autoritățile turce. Prin intermediul unui persoane necunoscute din Turcia și contra sumei de 650 dolari SUA și-a perfectat un permis nou pe numele său.
În ambele cazuri, documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar persoanele cercetate și-au continuat călătoria în calitate de pasageri.


Moldova

A băut cât pentru șapte și a pornit la drum: șofer prins în Budești cu o alcoolemie uriașă de 1,06 mg/l

Un bărbat de 46 de ani, cetățean străin, a fost prins de poliție conducând un Audi cu o concentrație de 1,06 mg/l alcool în aerul expirat – de șapte ori peste limita legală admisă, care este de doar 0,15 mg/l.

Publicat

Totul s-a întâmplat în urmă cu aproximativ o oră, pe traseul din comuna Budești, unde angajații Secției Escortă și Misiuni Speciale din cadrul INSP au tras pe dreapta autoturismul condus de bărbat. Testarea alcoolscopică a confirmat bănuielile agenților: șoferul era într-o stare avansată de ebrietate.

Mașina a fost ridicată și transportată la parcarea specială, iar conducătorul auto s-a ales cu dosar penal. Potrivit legii, el riscă o amendă de până la 125 000 de lei sau între 1 și 3 ani de închisoare, cu anularea permisului de conducere.


Poliția reamintește tuturor participanților la trafic: alcoolul și volanul nu fac casă bună. Un moment de inconștiență poate duce la tragedii ireversibile.


Citește mai departe

Moldova

Vrăji și ritualuri periculoase în numele dragostei: Un bărbat, lăsat fără aproape 300.000 de lei de o familie de escroci

O femeie de 42 de ani, împreună cu soțul său de 41 de ani și fiul acesteia de 18 ani, sunt cercetați penal pentru escrocherie, după ce ar fi deposedat un bărbat din raionul Sîngerei de 293.000 de lei.

Publicat

Cazul este investigat de ofițerii Direcției investigații „Centru” și cei de urmărire penală ai INI, cu suportul mascaților BPDS „Fulger”. Potrivit anchetei, suspecții ar fi obținut banii prin abuz de încredere, promițând victimei că, prin ritualuri și vrăji, îl vor ajuta să recâștige dragostea unei femei.

Pentru a spori credibilitatea în fața bărbatului, femeia ar fi recurs la practici oculte bizare și periculoase, folosind inclusiv reptile și păsări în ritualuri.


Ancheta a mai scos la iveală că femeia era condamnată anterior la 7 ani de închisoare pentru infracțiuni similare și se afla în căutare națională, ascunzându-se într-un apartament din Chișinău.

Cei trei au fost reținuți, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS, pe numele lor au fost emise mandate de arest. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la 5 ani de închisoare.


Citește mai departe

Moldova

Motociclete de colecție legalizate cu acte false – Angajați ai ASP, vizați într-un dosar de fals și corupție

Agenția Servicii Publice, în vizorul anchetatorilor! Mai mulți angajați, printre care și un șef din cadrul instituției, sunt suspectați că ar fi legalizat fraudulos motociclete și automobile de colecție, folosind documente false.

Publicat

Potrivit procurorilor, funcționarii ar fi emis acte confirmative cu date false privind proprietatea și caracteristicile tehnice ale unor vehicule de epocă, multe dintre ele cu valoare ridicată pe piața internațională. Actele ar fi permis modificarea istoricului mașinilor și motocicletelor, legalizând astfel introducerea lor în circuitul legal, deși proveniența și foștii proprietari figurau fictiv în documente.

La perchezițiile făcute în data de 20 mai, la domiciliile, automobilele și birourile angajaților vizați, anchetatorii au găsit probe relevante pentru dosar. Surpriza a venit însă dintr-un subsol – unde au fost descoperite 6 motociclete vechi, restaurate cu grijă, toate vizate în cadrul anchetei. Cazul este încadrat la falsificarea și utilizarea de documente oficiale, iar prejudiciul adus circuitului legal de înmatriculare este în curs de evaluare.


Anchetatorii spun că beneficiarii finali ai vehiculelor erau atât din țară, cât și din străinătate, unde aceste mijloace de transport pot fi vândute la prețuri de colecție. În prezent, suspecții sunt cercetați în stare de libertate. Investigațiile continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a numărului exact de vehicule introduse ilegal în sistem.


Citește mai departe

topul săptămânii