Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Alt suspect, aceeași schemă. Cânepă de 35.000 de lei, găsită într-un lan de porumb, la Trușeni.

Poliția Capitalei în continuare desfăşoară acţiuni de combatere şi descoperire a cazurilor de cultivare a plantelor cu conţinut narcotic, în cadrul operaţiunii speciale “MAC 2019”, demarată de Inspectoratul General al Poliţiei.

Publicat

Astfel, la data de 2 august curent, polițiștii secției investigare infracțiuni a sectorului Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au demarat măsuri speciale de investigație în com. Trușeni, unde au depistat 48 plante de cannabis.

Plantele de cannabis, au fost depistate de polițiști pe două loturi de pământ arabil, acestea creșteau printre plantele de porumb fiind cultivate și îngrijite corespunzător. Loturile de pământ arabil erau îngrijite de doi bărbați cu vârstele de 38 ani și respectiv 42 de ani, locuitori a comunei Trușeni,  a mun. Chișinău.

Toate plantele depistate de polițiști au fost smulse, ridicate și sigilate pentru a fi supuse expertizei specializate. În cazul în care proprietarii loturilor de pământ ar fi reușit comercializarea acestora ar fi obținut un profit de peste 35 000 lei.


Conform legislației în vigoare, persoanele vinovate riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 20 000 lei la 35 000, muncă neremunerată în folosul comunității de până la 150 de ore sau închisore de până la 1 an.

Reamintim că, acțiunile desfășurate de Poliția Capitalei au loc în cadrul operațiunii speciale ,,MAC 2019,, au ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.


Moldova

Viol închipuit, pedeapsă reală: O tânără a ajuns în fața magistraților, după ce a inventat un viol din supărare.

Minciuna despre viol a trimis-o în instanță. O tânără de 24 de ani din capitală a fost condamnată la 6 luni de pușcărie cu suspendarea condiționatăa executări pedepsei pentru un termen de probă de doi ani după ce s-a plâns că ar fi fost violată. Sentința a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău.

Publicat

Potrivit procurorilor, în septembrie 2022, tânăra a reclamat în mod fals că ar fi fost victima unui viol. Deși a fost avertizată în scris cu privire la răspunderea penală pentru declarații neadevărate, aceasta a continuat să susțină acuzațiile, care ulterior s-au dovedit a fi nefondate.
Pe parcursul urmăririi penale, femeia și-a recunoscut vina și a declarat că a formulat plângerea din supărare, exprimându-și regretul pentru cele întâmplate. Ancheta a stabilit că întreaga situație a fost o înscenare, iar acțiunile acesteia au dus la deschiderea nejustificată a unei anchete penale împotriva unei persoane nevinovate.


Citește mai departe

Moldova

Femeie atacată și jefuită în plină stradă, la Buiucani. Suspectul are doar 14 ani

Un minor de 14 ani din capitală este cercetat penal, fiind bănuit de comiterea unui jaf în sectorul Buiucani.

Publicat

Potrivit Poliției, o femeie în vârstă de 35 de ani a anunțat că, în timp ce se afla pe o stradă din sector, un individ necunoscut s-a apropiat de ea, a îmbrâncit-o și i-a smuls telefonul din mână, după care a fugit într-o direcție necunoscută.

În urma măsurilor operative întreprinse de ofițerii de investigație ai Inspectoratului de Poliție Buiucani, suspectul a fost identificat, iar bunul sustras urmează să fie recuperat.


Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal deschis pentru jaf, infracțiune care, conform legislației în vigoare, se pedepsește cu închisoare de la 5 la 7 ani.


Citește mai departe

Moldova

/AUDIO/ Corupție, fraude și delapidări: Directorul și directorul adjunct al unui unui centru de reabilitare de la Vadul lui Vodă , dar și un intermediar au fost reținuți.

Zeci de descinderi pe întreg teritoriul țării. Directorul și directorul adjunt al unui centru de reabilitare a persoanelor vârstnice și persoanelor cu dizabilități din orașul Vadul lui Vodă, dar și un intermediar au fost reținuți pentru 72 de ore de ofițerii CNA. Aceștia au ajuns pe mâna ofițerilor anticorupție în urma a peste 50 de percheziții desfășurate pe întreg teritoriul țării în cadrul mai multor dosare de corupere pasivă, trafic de influență și delapidarea averii străine cu folosirea situației de serviciu în procesul de achiziții publice.

Publicat

Potrivit CNA, directorul și directorii adjuncți ai instituției, aflate în subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale și finanțate din bugetul de stat, ar fi pus la cale o schemă prin care pretindeau sume cuprinse între 10.000 și 40.000 de lei, bani destinați fraudării licitațiilor publice pentru achiziționarea diferitor bunuri și servicii în beneficiul sanatoriului. Mai mult, conducerea nu ar fi înregistrat în contabilitate sumele încasate de la pacienții care plăteau pentru tratamentele balneo-sanatoriale, folosind banii în scopuri personale. Centrul Național Anticorupție a pus la dispoziția presei interceptări audio dintre suspecți.
Ancheta vizează și 12 agenți economici, suspectați că ar fi implicați în aceste fapte ilegale. Toate acțiunile sunt coordonate de procurorii din Chișinău, iar CNA va reveni cu detalii pe măsură ce ancheta avansează. Reamintim că, potrivit legii, persoanele reținute sunt considerate nevinovate până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile a instanței.




Citește mai departe

topul săptămânii