Rețele de socializare

Moldova

Hâncești: Un copil din clasa întâi a fsot bătut de bunica unui coleg de clasă.

Într-o postare făcută pe o rețea de socializare, de către Zinaida Emilian din com.Lăpușna a raionului Hîncești, care se arată nedumerită de cele întâmplate, femeia a relatat un caz foarte specific, întâmplat pe data de 30 ianuarie, în liceul teoretic din Lăpușna. Pentru a nu denatura mesajul publicat de ea, îl vom pune integral.

Publicat

„Stimați părinți! M-am gândit mult  să scriu acest mesaj sau nu. Într-un final, am hotărât sa o fac. Vreau sa va avertizez ca copiii noștri nu sunt în siguranță  în timpul orelor, în incinta Liceului Teoretic Lăpușna. Și vreau sa va spun de ce. La data de 30.01.2019, băiatul meu, care este elev in clasa I B a avut un conflict cu alt copil din aceeași clasă(în pauză nu au putut împărți un scaun).

S-au bătut ambii cu pumnii, ghinionul însă a fost ca celălalt l-a lovit pe al meu cu pumnul în burta, iar ăstălalt l-a lovit cu pumnul în față și i s-a umflat ochiul. Cel cu ochiul umflat a luat din clasă un picior de la un scaun rupt si a fugit la bunica sa, care lucrează la ospătăria școlii. I-a spus bunicăi ca fiul emu i-a dat în cap cu fierul acela( toți copii din clasa au negat faptul acesta, chiar si băiețelul cu pricina a negat faptul când eu l-am întrebat, mi-a spus numai ca fiul meu a vrut sa-i dea in cap cu fierul). Bunica copilului a venit în clasă, și de față cu învățătoarea, care stătea liniștită la masa sa, a înșfăcat copilul meu de obraji si de urechi si l-a scuturat cum i-a plăcut ei, plus l-a bătut cu palmele peste față ( unii copii din clasă au confirmat faptul). Învățătoarea mi-a răspuns ca nu a reușit sa intervină. Vreau sa menționez ca copilul meu stă în penultima bancă de lângă fereastră, și persoana a mers toată clasa de la ușă, până în spatele clasei, trecând pe lângă masa învățătoarei.

Nu vreau să mă îndreptățesc ( copii sunt copii, eu nu îl apăr pe al meu, este agresiv, sunt de acord, dar nici celalalt nu este mai bun, eu înțeleg ca ei sunt băieți si nu se lasă nici unul, nici celălalt, aceste probleme persista încă de la grădiniță, eu niciodată nu i-am ținut parte si i-am spus că nu trebuie sa se bată cu nimeni, dar nu poți sta permanent lângă ei). Ma interesează un singur lucru, cum în plină zi, la ore, in prezența învățătoarei, în clasă poate intra oricine și să-ți ia la pumni copilul fără sa întrebe nimic? Rușine sa-i fie Doamnei, daca aș putea așa sa o numesc, o femeie matură sa-și pună mintea cu un copil de 7 ani. Finalul acestei povești a fost și mai și. Am mers împreună cu copilul la secția de poliție unde ne-a așteptat o mai mare surpriză. La sediul se aflau trei colaboratori, o domnișoară și doi domni, numele nu le cunosc, deoarece nu s-au prezentat. De cum am intrat, m-au luat în furcă.  Spunând ca vreau sa depun o plângere pe o persoana care mi-a bătut copilul, în plina zi, în clasă, la ore, domnul mai în vârsta a început sa-mi spună „ înțelegeți, noi nu putem face nimic și nu putem rezolva nimic, noi numai facem hârtiile, judecata o să hotărască ce si cum, este o procedură lungă, sa nu se întâmple ca noi facem hârtiile si pe urma nu vreți sa mergeți la judecată, noi vă aducem citații dar voi nu mergeți, că este nevoie de timp și de bani să umblați pe drumuri”


Eu i-am răspuns că cunosc procedura, atunci el i-a spus colegei sale sa-mi primească cererea. Domnișoara a început a scrie, iar domnul polițist i-a spus ca dacă eu știu a scrie o cerere sa o fac singură. În momentul când am finalizat de scris, domnul polițist a aruncat o privire peste foaia cu pricina și a exclamat: „ Prea mult a scris, ia citește ce a scris!” Domnișoara a luat cererea și a citit. Atunci domnul a ridicat vocea la mine și mi-a spus – Nu așa se scrie o cerere, ați înșirat o foaie întreagă, în cerere trebuie sa fie scrise patru cuvinte, dar clare. Rupe cererea și scrie alta. Înțelegeți că noi hârtia o cumpăram și nu avem hârtie.

La momentul dat mi s-a ridicat un nod în gât, mi-am luat copilul de mina și am ieșit plângând. Știam eu nu din auzite, ca poliția noastră lucrează foarte bine, dar m-am convins încă o dată de acest lucru. Nu vreau sa învinuiesc pe nimeni, eu înțeleg ca polițiștii sun supraîncărcați în ziua de astăzi, sunt puțini, de lucru este mult, hârtii multe, nu prea au chef sa se ocupe de aceasta, dar nu înțeleg cum poți să procedezi în halul acesta. Îmi cer scuze în fața tuturor, nu am vrut sa ofensez pe nimeni în această postare, am vrut numai sa-mi spun durerea și indignarea, pentru ca nu am văzut nicăieri o atitudine serioasă față de oameni. Am vrut încă odată sa scot în evidență ca în ziua de astăzi, dacă nu ai bani și nu ai „blat”, ești o persoană simplă, nimeni nu te socoate de om.

hn24.net


Moldova

A băut cât pentru șapte și a pornit la drum: șofer prins în Budești cu o alcoolemie uriașă de 1,06 mg/l

Un bărbat de 46 de ani, cetățean străin, a fost prins de poliție conducând un Audi cu o concentrație de 1,06 mg/l alcool în aerul expirat – de șapte ori peste limita legală admisă, care este de doar 0,15 mg/l.

Publicat

Totul s-a întâmplat în urmă cu aproximativ o oră, pe traseul din comuna Budești, unde angajații Secției Escortă și Misiuni Speciale din cadrul INSP au tras pe dreapta autoturismul condus de bărbat. Testarea alcoolscopică a confirmat bănuielile agenților: șoferul era într-o stare avansată de ebrietate.

Mașina a fost ridicată și transportată la parcarea specială, iar conducătorul auto s-a ales cu dosar penal. Potrivit legii, el riscă o amendă de până la 125 000 de lei sau între 1 și 3 ani de închisoare, cu anularea permisului de conducere.


Poliția reamintește tuturor participanților la trafic: alcoolul și volanul nu fac casă bună. Un moment de inconștiență poate duce la tragedii ireversibile.


Citește mai departe

Moldova

Vrăji și ritualuri periculoase în numele dragostei: Un bărbat, lăsat fără aproape 300.000 de lei de o familie de escroci

O femeie de 42 de ani, împreună cu soțul său de 41 de ani și fiul acesteia de 18 ani, sunt cercetați penal pentru escrocherie, după ce ar fi deposedat un bărbat din raionul Sîngerei de 293.000 de lei.

Publicat

Cazul este investigat de ofițerii Direcției investigații „Centru” și cei de urmărire penală ai INI, cu suportul mascaților BPDS „Fulger”. Potrivit anchetei, suspecții ar fi obținut banii prin abuz de încredere, promițând victimei că, prin ritualuri și vrăji, îl vor ajuta să recâștige dragostea unei femei.

Pentru a spori credibilitatea în fața bărbatului, femeia ar fi recurs la practici oculte bizare și periculoase, folosind inclusiv reptile și păsări în ritualuri.


Ancheta a mai scos la iveală că femeia era condamnată anterior la 7 ani de închisoare pentru infracțiuni similare și se afla în căutare națională, ascunzându-se într-un apartament din Chișinău.

Cei trei au fost reținuți, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS, pe numele lor au fost emise mandate de arest. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la 5 ani de închisoare.


Citește mai departe

Moldova

Motociclete de colecție legalizate cu acte false – Angajați ai ASP, vizați într-un dosar de fals și corupție

Agenția Servicii Publice, în vizorul anchetatorilor! Mai mulți angajați, printre care și un șef din cadrul instituției, sunt suspectați că ar fi legalizat fraudulos motociclete și automobile de colecție, folosind documente false.

Publicat

Potrivit procurorilor, funcționarii ar fi emis acte confirmative cu date false privind proprietatea și caracteristicile tehnice ale unor vehicule de epocă, multe dintre ele cu valoare ridicată pe piața internațională. Actele ar fi permis modificarea istoricului mașinilor și motocicletelor, legalizând astfel introducerea lor în circuitul legal, deși proveniența și foștii proprietari figurau fictiv în documente.

La perchezițiile făcute în data de 20 mai, la domiciliile, automobilele și birourile angajaților vizați, anchetatorii au găsit probe relevante pentru dosar. Surpriza a venit însă dintr-un subsol – unde au fost descoperite 6 motociclete vechi, restaurate cu grijă, toate vizate în cadrul anchetei. Cazul este încadrat la falsificarea și utilizarea de documente oficiale, iar prejudiciul adus circuitului legal de înmatriculare este în curs de evaluare.


Anchetatorii spun că beneficiarii finali ai vehiculelor erau atât din țară, cât și din străinătate, unde aceste mijloace de transport pot fi vândute la prețuri de colecție. În prezent, suspecții sunt cercetați în stare de libertate. Investigațiile continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a numărului exact de vehicule introduse ilegal în sistem.


Citește mai departe

topul săptămânii