Rețele de socializare

Diaspora

Italia: Un moldovean de 56 de ani a decedat la locul de muncă. Muncitorul a fost strivit de o betonieră

În data de 10 octombrie a avut loc un accident dramatic la o companie de construcții situată pe Via San Crispino, în zona Pievesestina, Italia. 

Publicat

Presa din Peninsulă scrie că un muncitor moldovean în vârstă de 56 de ani din domeniul construcțiilor și-a pierdut viața în circumstanțe tragice.

Potrivit rapoartelor carabinierilor din Cesena, care au intervenit la locul accidentului, bărbatul efectua operațiuni de curățare în interiorul unei betoniere, intrând și ieșind din aceasta.

Din motive încă neelucidate, betoniera s-a activat brusc, prinzându-l pe muncitor înăuntru, provocându-i imediat răni fatale. În ciuda sosirii în timp util a ambulanței 118, nu s-a mai putut face nimic pentru muncitor, care a murit pe loc.


Carabinierii din Cesena desfășoară o anchetă în legătură cu tragedia, în timp ce cadavrul a fost transferat la morga Bufalini.


Diaspora

Turnură neașteptată în dosarul Mădălinei, fetița moldoveancă dispărută fără urmă în SUA: Mama ei și-a schimbat declarațiile

Diana Cojocari, mama Mădălinei Cojocari, fetiţa moldoveancă dispărută la sfârşitul anului 2022, în Carolina de Nord, a pledat vinovată luni în faţa instanţei, pentru că nu a anunțat la timp dispariția copilei.

Publicat

Femeia riscă să fie deportată, după ce anterior pledase nevinovată, scrie Fox News, citat de Unimedia.INFO.

Instanța a schimbat pledoaria Dianei în vinovată, luni și i-a spus că are dreptul la 521 de zile, sau 17 luni și patru zile, de credit la orice pedeapsă cu închisoarea și că poate fi deportată înapoi în țara ei de origine, Moldova. Femeia se află în prezent în SUA cu carte verde.

Poliția din SUA examinează toate versiunile înaintate de cei intervievați și care au tangență cu familia Mădălinei și este încrezută că va găsi fata. Un cunoscut podcast a abordat cazul dispariției Mădălinei, în speranța că vor reacționa cât mai mulți oameni și vor contribui la găsirea copilei.


Mădălina Cojocari, în vârstă de 11 ani atunci, a dispărut fără urmă în noiembrie 2022. Mai bine de trei săptămâni, părinţii nu au anunţat poliţia, iar acum cei doi sunt arestaţi. FBI-ul încearcă să-i dea de urmă minorei.

„Este clar că părinţii copilului nu ne spun tot ce ştiu”, a declarat şefa poliţiei din oraşul Cornelius. Ea a adăugat că anchetatorii au discutat cu sute de persoane, atât din localitate, cât şi din alte țări, au verificat sute de indicii, dar nu au reuşit să găsească fetiţa.

Mătuşa Mădălinei a povestit că mama copilei ar fi căutat-o singură timp de trei săptămâni şi că nu a anunţat poliţia de frica soţului ei. Între timp, agenţii FBI au împânzit autostrăzile cu panouri cu chipul fetei de 11 ani, iar poliţiştii suspectează că părinţii copilei ascund informaţii.


Noi detalii din anchetă au ieșit la iveală, scrie presa de peste ocean. Diana Cojocari, mama fetei, ar fi rugat o rudă să le „răpească” pe ea și pe Mădălina de la casa unde locuiau în Cornelius.

Poliția locală anunță că în perioada dispariției, 22 noiembrie – 15 decembrie, mama fetei a plecat în Madison County, aflat la circa 2 ore de orașul în care trăiesc. La moment, aceștia caută martori care ar fi văzut-o în zonă.

Totodată, în curtea casei în care locuia Mădălina Cojocari, fetița de 11 ani, din Republica Moldova, care a dispărut în SUA, au fost depistate rămășițe de foc, supuse cercetărilor. Jurnaliștii din SUA au realizat mai multe fotografii în care apare avocatul tatălui vitreg al fetiței și doi bărbați care ar fi detectivi particulari. Vecinii familiei au declarat că au văzut flăcări și fum în curte la sfârșitul lunii noiembrie, cu circa două săptămâni înainte de raportarea dispariției copilei. Focul ar fi ars mai multe zile la rând.


Bunica din Moldova a Mădălinei dă vina pe ginere și spune că acesta ar fi vândut-o pe fată traficanților de ființe umane.

Diana Cojocari și Christopher Palmiter s-au declarat nevinovați în instanță, la ședința din 17 august 2023.


Citește mai departe

Diaspora

Italia: Un moldovean a ajuns la spital după ce a rămas blocat între un camion și peretele unei case

Un moldovean de 34 de ani a ajuns la spital, după ce a rămas blocat între un camion și peretele unei case. Incidentul s-a întâmplat într-o localitate din provincia Treviso, Italia.

Publicat

Potrivit presei străine, bărbatul a venit în localitate pentru a efectua unele lucrări de gazificare, fiind angajat al unei companii în domeniu. Când a vrut să coboare din camion, moldoveanul ar fi uitat să tragă frâna de mână și astfel a rămas blocat. Strigătele disperate de ajutor ale bărbatului au fost auzite de către o vecină, care au alertat imediat autoritățile.

VECINĂ: „Am auzit strigăte de ajutor. Am ieșit afară și am văzut persoana blocată între camion și perete.  Frica mea era că pompierii vor veni doar din această parte și nu vor putea trece”.

Imediat la fața locului au intervenit pompieri, dar și medicii care au acordat primul ajutor medical șoferului”.


POMPIER: „Era blocat și am avut nevoie de echipamentul nostru ca să-l putem cumva scoate. Am folosit perne speciale pe care le avem, de circa 10 centimetri și l-am eliberat un pic. Dar brațul rămânea blocat în portieră, așa că am tăiat o parte din ea și am reușit să-l extragem pe tânăr, care aparent era bine”.

În urma incidentului, bărbatul s-a ales cu mai multe traumatisme și a fost transportat la spital pentru îngrijiri calificate. Din fericire, în prezent, viața lui este în afara oricărui pericol.


Citește mai departe

Diaspora

Italia: O minoră de 16 ani din R. Moldova s-a aruncat de pe pod, după o ceartă cu părinții

O minoră de 16 ani din R.Moldova a fost salvată de carabinieri și de alte forțe de intervenție, după ce s-a aruncat în râul Sangone, de pe podul Europa din localitatea italiană Nichelino, provincia Torino din Piemont.

Publicat

Incidentul a avut loc în urma unui conflict în familie, motiv pentru care tânăra a decis să recurgă la acest gest disperat, scrie Deschide.MD.

O femeie, care traversa podul cu mașina, a observat cum adolescenta, desculță fiind, s-a apropiat de marginea podului în timp ce privea în jos.

Îngrijorată, șoferița a întrebat-o dacă este bine, iar fata a răspuns doar „nu”, gesticulând cu degetul. Imediat după aceea, s-a aruncat de pe pod, căzând de la o înălțime de aproximativ 7 metri în apele adânci ale râului.


Martora a alertat de îndată autoritățile, iar la fața locului au sosit o patrulă a carabinierilor, cadre medicale și o echipă a pompierilor.

Forțele de intervenție au acționat în mod concentrat pentru a o recupera pe adolescentă din râu. La scurt timp, un elicopter a fost trimis să ajute la căutări. Din fericire, fata a fost salvată de curentul apei și adusă la mal în siguranță.

Din primele investigații ale forțelor de ordine reiese că gestul fetei este rezultatul unei discuții aprinse avute cu părinții legată de performanțele minorei la școală.


Ea a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare privind starea sa de sănătate. În prezent, este în afara oricărui pericol.

Mama adolescentei, localizată ulterior, a sosit la spital în lacrimi și și-a îmbrățișat fiica. Ea a confirmat că adolescenta fugise de acasă după un conflict în familie, ceea ce pare să fie motivul gestului său disperat.


Citește mai departe

topul săptămânii