Rețele de socializare

Diaspora

Copil moldovean, maltratat în Italia de tatăl vitreg. Mama a încercat să-l apere pe agresor

Un băiat moldovean, care locuiește cu mama și tatăl vitreg în orașul Padova, Italia, ar fi fost supus la o serie de abuzuri fizice brutale din partea partenerului mamei sale, un bărbat de 39 de ani din la fel, cetățean moldovean. 

Publicat

Presa locală scrie că copilul a fost bătut printre altele cu centura, cu un fir electric și a primit lovituri în diverse părți ale corpului, inclusiv în zonele intime, transmite Rotalianul.COM. 

Adevărul a ieșit la iveală când profesorii băiatului au observat comportamentul neobișnuit al acestuia.

Într-o zi, copilul nu a vrut să se așeze la banca lui din cauza durerilor severe cauzate de vânătăi.


La începutul lunii octombrie, o învățătoare a încercat să îl îmbrățișeze, însă băiatul a refuzat contactul fizic din cauza durerilor pe care le avea.

Observând aceste semne, profesorii au decis să cheme o ambulanță. Băiatul le-a mărturisit atât învățătoarelor, cât și medicilor că agresorul era tatăl său vitreg.

Cel mai recent incident a avut loc săptămâna trecută, când băiatul a fost din nou maltratat și a necesitat internare la spitalul din Piove di Sacco, ulterior fiind transferat la departamentul de pediatrie din Padova.


Conform medicilor, perioada de recuperare este estimată la 20 de zile, însă există îngrijorări legate de posibile complicații psihologice.

În cadrul anchetei, carabinierii au audiat profesorii și medicii, concluzionând că băiatul a fost într-adevăr abuzat fizic.

Mama băiatului, de asemenea cetățeancă moldoveancă, a încercat să îl apere pe partenerul său, susținând că fiul său s-a rănit căzând de pe bicicletă.


Cu toate acestea, nu a reușit să explice vânătăile care indicau clar lovituri cu biciul pe corpul copilului. Se presupune că femeia ar fi putut minți din frica de a fi la rândul ei maltratată de partener.

Procurorul Sergio Dini, responsabil de anchetă, l-a adăugat pe bărbat în registrul suspecților pentru maltratare în familie și leziuni corporale grave.


Deși procuratura a cerut arestarea acestuia, judecătorul Claudio Marassi a emis doar o restricție care îl împiedică pe bărbat să se apropie de victimă și de locuința familiei.

Diaspora

Victime din România şi Moldova, exploatate la munci agricole în Portugalia. Sute de poliţişti au făcut raiduri la ferme, zeci de persoane au fost arestate

Sute de poliţişti au efectuat marţi raiduri în ferme din regiunea Alentejo, din sudul Portugaliei, şi au arestat 28 de persoane suspectate de trafic de persoane şi exploatare a forţei de muncă, a anunţat poliţia portugheză, relatează Reuters.

Publicat

Poliţia a declarat că a efectuat în total 78 de percheziţii, care au dus la confiscarea de probe şi la “identificarea a zeci de victime”, scrie News.RO.

Suspecţii ar face parte dintr-o reţea infracţională care a exploatat migranţi din ţări precum România, Moldova, Ucraina, India, Senegal şi Pakistan, după ce i-a ademenit în Portugalia cu promisiunea unui loc de muncă ca muncitori agricoli.

Persoanele reţinute, atât cetăţeni portughezi, cât şi străini, sunt suspectate, printre altele, de trafic de persoane, asociere criminală, facilitarea imigraţiei ilegale, recrutare ilegală de forţă de muncă, extorcare, spălare de bani şi exercitarea de vătămări corporale.


Aceştia vor fi prezentaţi miercuri în faţa unui judecător pentru a fi audiaţi.

Cazurile de exploatare a forţei de muncă, atunci când migranţii săraci sunt puşi să facă munci neplătite, şi de trafic de persoane au crescut în Portugalia, în special în sectorul agricol. Odată ce victimele sunt puse la muncă, documentele le sunt adesea confiscate şi salariile sunt reţinute, iar multe dintre ele sunt înghesuite în locuinţe primitive cu puţine facilităţi sau chiar deloc.

Consiliul Europei a raportat că autorităţile portugheze au identificat 1.152 de victime ale traficului de persoane în perioada 2016-2020, însă numărul de investigaţii, urmăriri penale şi condamnări a fost mic în raport cu un număr atât de mare.


Citește mai departe

Diaspora

Un moldovean este arestat în Italia pentru tentativă de omor: Ar fi înjunghiat o femeie în plină stradă

Un moldovean de 33 de ani a fost reținut în Italia, după ce ar fi înjunghiat o femeie, în plină stradă. Cazul a avut loc în noaptea de 8 spre 9 noiembrie, în orașul italian Bologna.

Publicat

Bărbatul este suspectat că ar fi atacat în stradă o femeie de 52 de ani, originară din Maroc. Potrivit carabinierilor, victima ar fi reușit să scape din mâinile atacatorului și ar fi fugit în direcția gării feroviare, unde a cerut ajutorul agenților de patrulare feroviară.

La scurt timp, carabinierii l-au identificat pe moldovean și l-au reținut pe o stradă din apropierea locului crimei. Acesta avea mâinile și hainele acoperite de sânge, iar o dată audiat a recunoscut că ar fi înjunghiat femeia, dar a refuzat să spună unde a aruncat arma.

Ulterior, carabinierii au inspectat zona și au găsit un cuțit cu lama spartă pe care se aflau urme de sânge, care se presupune că ar fi folosit de moldovean în momentul atacului.


Femeia, care la moment se află în stare stabilă susține că nu îl cunoaște pe bărbat. Acesta, la rândul său a fost reținut pentru tentativă de omor.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Moldovean de 50 de ani, denunțat în Italia după ce l-a speriat cu un pistol jucărie pe vecinul său

Carabinierii Secției Radiomobil Imola, regiunea Bologna din Italia, au denunțat pentru amenințare agravată un cetățean moldovean în vârstă de cincizeci de ani.

Publicat

S-a întâmplat zilele trecute, când un cetățean a sunat la Centrul de Operațiuni raportând că a fost amenințat cu pistol de către vecinul său, rezident la etajul inferior al condominiului, scrie Realitatea.MD.

Cei doi avuseseră o ceartă mai veche din cauza zgomotului unui burghiu.

Victima a fost invitat de operatorul 112 să se închidă în casă, în așteptarea carabinierilor care, după ce a strâns mărturia victimei, a început să caute vecinul și l-au identificat la scurt timp în apropiere, în timp ce acesta conducea o dubă.


Anunțat de situație, moldoveanul de cincizeci de ani a predat spontan un pistol de jucărie de culoare neagră. Pistolul a fost confiscat de carabinieri.


Citește mai departe

topul săptămânii