Rețele de socializare

Moldova

Medici de pe ambulanță din Chișinău, amenințați cu un pistol de un bărbat în timp ce îi acordau ajutor

Reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească susțin că un bărbat din municipiul Chișinău a amenințat cu un pistol echipa substației de Asistență Medicală Urgentă Botanica. Se menționează că individul a solicitat intervenția ambulanței, care a ajuns în 10 minute la fața locului.

Publicat

În timpul acordării ajutorului medical, acesta ar fi scos o armă și a amenințat cu moartea membrii echipei. Potrivit Centrului, nimeni nu a avut de suferit iar organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului, scrie Newsmaker.MD.

Potrivit Centrului, pe 6 august – la ora 21:29, substația de Asistență Medicală Urgentă Botanica a primit o solicitare pentru acordarea asistenței medicale urgente unui bărbat din municipiul Chișinău cu vârsta aproximativă de 50 ani pe motivul „dureri de inimă”.

„Potrivit informațiilor preliminare, bărbatul se afla într-un apartament la o petrecere cu amicii. În timpul sărbătorii, bărbatului i s-a făcut rău, acuza dureri toracice și a solicitat intervenția ambulanței”, au comunicat reprezentanții Centrului.


Se menționează că echipa substației de Asistență Medicală Urgentă Botanica a ajuns la fața locului în 10 minute și a găsit solicitantul în stradă, la scara blocului.

„Ulterior pacientul a fost urcat în ambulanță pentru acordarea ajutorului medical calificat. În timpul examinării, individul a manifestat un comportament agresiv și a scos o armă amenințând cu moartea membrii echipei. Din fericire nimeni nu a avut de suferit. Pe acest caz a fost solicitată intervenția poliției, organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului”, au precizat reprezentanții Centrului.

Amintim că în 2021, o echipă de medici a alertat poliția după ce a fost solicitată să intervină în sectorul Râșcani al capitalei. Angajații medicali au menționat că au fost amenințați cu arma de către un bărbat. Reprezentanții Poliției au precizat că arma îndreptată de bărbat spre medici s-a dovedit a fi o brichetă. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru „Ameninţarea cu omor ori cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii”. Atunci, reprezentanții Poliției declarau că individul riscă o amendă între 27 500 și 37 500 de lei, între 180 și 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii sau de la 1 la 3 ani de închisoare.


Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Manevră nereușită cu spatele. Unul din automobilele implicate a fost la un pas de a ajunge pe gazon

Două automobile au fost implicate într-un accident produs miercuri, 8 aprilie, pe bulevardul Dacia din Chișinău.

Publicat

O mașină de model Hyundai efectua manevra cu spatele și a lovit un alt automobil de model Toyota. În urma impactului, unul dintre automobile a fost la un pas de a ajunge pe gazon.

Ulterior, la fața locului a fost solicitată ambulanța.

Potrivit informațiilor oferite de ofițerul de presă al poliției capitalei, Svetlana Scripnic, nimeni nu a avut de suferit.



Citește mai departe

topul săptămânii