Rețele de socializare

Moldova

Weekend dramatic, pe trasee: 14 accidente rutiere, soldate cu două decese și 17 persoane rănite

Sfârșit de săptămână dramatic pe traseele din țară. În ultimele trei zile au avut loc 14 accidente rutiere, soldate cu două persoane decedate și 17 traumatizate, potrivit datelor prezentate de Poliție.

Publicat

Una dintre cele mai grave coliziuni s-a produs în data de 16 iulie, dimineața devreme în jurul orei 04.20 în satul Măgureanca din raionul Fălești. Trecătorii au depistat pe șosea cadavrul unui bărbat de 36 de ani din raionul Căușeni, venit la rude în ospeție. La fața locului oamenii legii au stabilit că victima ar fi fost tamponată de un autoturism, șoferul părăsind locul faptei.

După un șir de cercetări, după aproximativ 6 ore de la comiterea accidentului, oamenii legii au reușit să-l rețină pe suspect. Acesta a fost stopat pe teritoriul orașului Bălți. El s-a dovedit a fi un bărbat de 67 de ani, domiciliat în satul Bulhac din raionul Ungheni.


Un alt accident tragic s-a produs în seara de 16 iulie, după ora 22.00, pe strada Calea eIșilor din sectorul Buiucani al capitalei. Acolo un șofer de 19 ani a trecut cu automobilul peste un bărbat, care, cel mai probabil era culcat pe carosabil. Din cauza traumatismelor suferite, victima a decedat la scurt timp.

Poliția încă nu a stabilit identitatea victimei.

Potrivit datelor oferite de IGP, celelalte 12 accidente rutiere s-au produs în Chișinău, dar și raioanele Florești, Ialoveni, Nisporeni, Telenești, Călărași, Orhei, Rîșcani, Anenii Noi, Drochia și Comrat.


În urma acestora 17 persoane, inclusiv bicicliști, pietoni, motocicliști sau pasageri în automobile sau căruțe, cu vârstele cuprinse între 11 și 38 de ani au ajuns la spital.

echipa.md

Moldova

Doi inspectori vamali, cercetați de CNA pentru mită: Ar fi pretins sistematic între 100 și 500 de euro pentru vămuirea mărfurilor

Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la CNA pentru pretinderea mijloacelor financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export.

Publicat

Potrivit materialelor cauzei, inspectorii ar fi pretins și primit sistematic de la transportatorii de pasageri și colete mijloace bănești între 100-500 de euro, suma variind în funcție de valoarea mărfurilor transportate. În cadrul acțiunilor de urmărire penala și a măsurilor speciale de investigații în cauza penală au fost documentate mai multe cazuri de pretindere, primire și transmitere, sub controlul CNA, a mijloacelor bănești, precum și a altor bunuri materiale.

Astăzi, ofițerii CNA au descins cu percheziții la Postul vamal Cahul-Oancea, la domiciliile și automobilele bănuiților, de unde au ridicat mai multe probe. Cercetările continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.


 


Citește mai departe

Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

topul săptămânii